Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Sukulenti, sukulentu dzimta

Kaktusu radinieki.

Naudaskoks, alveja.

Siržu virtene. Ceropegia linearis subsp. woodii. String of hearts. Veido garas, tievas un vijīgas stīgas, ko bagātīgi klāj sīkas dažādas formas un zaļā nokrāsas lapiņas. Augus ievieto iekaramos podos cai uz augstam mēbelēm, ka arī paaugstiem statīviem. Kā jau sukulentiem raksturīgi, lapiņas ir  gaļīgas, biezas, bieži vien nelielas. Augu dzimtene - eksostiskās zemes, piemēram Āfrika.
Labos augšanas apstākļos augs var sasniegt pat vairāku metru garumj, vedot kuplu vainagu, stīgas būs bagātīgi klātas ar lapiņām.
Šķirnes - Curio rowleyanus, Curio radicans.

Pogu virtene. Crassula perforata. Dzimtene - DĀR. Tā kātiņi ir īsāki un resnāki nekā citiem sukulentiem, bet ovālo lapiņu malas iekrāsotas sarkanas.

Delfīnu virtene. Curio x peregrinus. Ļoti izskatīgs, reti sastopams. Tā košās lapiņas tik tiešām atgādina pēc gormas mini delfīniņus.

Rubīna kaklarota. Othonna capensis. Raksturīga krāsas maiņa - tā stīgas ir purpura krāsā, un, jo vairāk gaismas augs saņem, jo košākas tās ir.

Bruņurupuču virtene. Peperomia prostrata.  Atgādina mazu rupucīšu ķekarus, jo lapiņu tumši un gaiši zaļais tīklojums veido rakstu, kas atgādina bruņurupuča bruņas.

Arbūzu virtene. Curio herreanus. Lapas ir svītrainas un apaļas kā mazi arbūzu auglīši. 

Curio citriformis. Sudrabainas "migliņas" klātās asaru formas lapiņas izskatās pēc rasas lāsītēm vai asarām.

Saites.
Augi.