Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Salūts, kosmiskās stacijas (?-1991.g.)

Lidojumi uz Mēnesi bija ļoti dārgi, tādēļ Padomju Savienība pārorientējās uz šādām kosmiskajām stacijām.

Salūts-6. "Sojuz-29" saslēdzās orbītā ar "Salut-6," kompleksā atradās kosmonauti V.Kovaļonoks un A.Ivančenkovs. 1979.gada 27.augustā tam pielēdzās vēl klāt arī "Sojuz-31" ar komandieri Valēriju Bikovski un VDR kosmonautu Z.Jēnu. 1978.gada 3.septembrī V.Bikovskis un Z.Jēns atgriezās uz Zemes ar kosmosa kuģi "Sojuz-29."

Salūts-7 (1982.-1991.g.). Салют-7. Padomju Savienības kosmiskā stacija, kas riņķoja ap Zemi laika posmā no 1982.gada aprīļa līdz 1991.gada februārim. Tā bija pēdējā no "Salūta" programmas stacijām, kas kalpoja par izpētes un tehnoloģiju izmēģinājumu platformu modulārā tipa stacijai "Mir." 1985.gada 11.februārī kontakts ar staciju pazuda. Šos dramatiskos notikumus un to, kā tika glābta stacija, ataino mākslas filma "Салют-7".
Šo notikumu esot izstāstījis kāds emigrējis krievu zinātnieks, kurš stagnācijas laikā ieradās Rietumos lūgt politisko patvērumu. Ritēja 115.lidojuma diena. Veco apkalpi papildināja 3 jauni kosmonauti – Svetlana Savicka, Igors Volks un Vladimirs Džanibekovs. Drīz pēc tam sākās neparasti notikumi. Kuģa priekšā parādījās oranžs mākonis, un, kamēr kosmonautu komanda sprieda, ko tas nozīmē, kuģis jau tajā bija ieniris. Apkalpei šķita, ka šī migla caur korpusu ir iekļuvusi stacijas iekštelpās, jo viņi uz mirkli zaudēja redzi. Kad pēc brīža viss normalizējās, caur iluminatoriem varēja vērot neparastu ainu: blakus kosmiskajam kuģim izplatījumā atradās 7 milzīgas figūras. Vienā mirklī no kosmonautu galvām pazuda viss zinātniskais ateisms, jo neviens nešaubījās, ka viņu priekšā atrodas gaismas būtnes – eņģeļi. Pēc skata tie līdzinājās cilvēkiem, tikai ar spārniem un mirdzošiem oreoliem ap galvu. Tomēr galvenā atšķirība esot bijusi eņģeļu sejas izteiksmē, jo viņu smaids bijis tik debešķīgs, kādu mirstīgā acs nekad neesot skatījusi. 10 minūtes šī parādība esot kuģim sekojusi, tad izgaisa, atstādama neizsakāmu smeldzi un zaudējuma izjūtu.
Padomju pētnieki to mēģināja skaidrot ar CNS kairinājumu elektromagnētisko lauku ietekmē. 

Saites.
Krievu kosmiskās misijas.