Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Saules barka

Šādi Saules attēlojumi ir plaši izplatīti Senās Ēģiptes ikonogrāfijā.

Tiek minētas divas saules dieva Ra barkas: Mandžeta un Mesketete. Ra debesu "miljongadu laivu" airē 12 dievi, kas "Mirušo grāmatā" tiek saukti par "Ra airētājiem." Viņu uzdevums bija liesmu radīšana Ra debesu laivai. Pēc eģiptologu interpretācijas dienas barka Mandžeta bija Ra labā Acs un simbolizeja Sauli, bet Mesketete - kreisā Acs, kas simbolizēja Mēnesi. Tomēr šādai interpretācijai trūkst pienācīga pamatojuma, un liela daļa eģiptologu to noraida.
Kādā hieroglifu tekstā, kas veltīts saules dievam Ra, teikts: "Tu iejaucies starp zvaigznēm un Mēnesi, tu velc Atona kuģi pa debesiīm un zemi, tu valdi pār nenogurstoši rinķojušām un ziemeļpolā nenorietošajām zvaigznēm." Uzraksts uz kādas piramīdas vēstī sekojošo: "Tu esi tas, kurš stāv saules kuģa priekšgalā miljoniem gadu."
Pavisam modernu Ra debesu barkas interpretāciju piedāvā aizvēsturisko lidmašīnu modeļu atklājējs profesors Khalils Mesiha, kurš raksta: "Debesu barkas - ar tām domāti braucamrīki, kas lido pa gaisu un pat nav sajaucami ar īsto saules laivu."

Plūtarha liecība. Sengrieķu vēsturnieks Plūtarhs ziņo par kādas „saules barkas“ avāriju. Viņam stātīts, ka kādu paaudzi pirms viņa ierašanās Ēģiptē uz vienas no Nīlas salām vēl bija apskatāmas sarkanīgi zeltaina metāla atlūzas, kas palikušas pāri no „saules kuģa,“ ar kuru no „nakts jūras“ (Visuma) esot ieradies Ozirīss. 

Ufologu un Paleokontakta teorijas piekritēju vidū visai izplatīta ir doma, ka šis simbols varētu būt radies kādu senatnē novērotu lidaparātu iespaidā.

Saites.
Senatnes lidaparāti.