Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Toperas apmetne

Sena cilvēku apmetne Dienvidkarolīnas pavalstī ASV.

Atrašanās vieta. Kalifornijas pavalsts dienvidos (ASV), pie Dienvidkarolīnas galvenās upes.

Atklāšana un izpēte. Par tās atklāšanu tika paziņots 2004.gada novembrī. Atklājējs – Alberts Gudīrs no Dienvidu Kalifornijas arheoloģijas un antropoloģijas katedras.
2003.gadā uzgāja pēdu nospiedumus, ko ilgi pirms Klovisas kultūras bija atstājuši Savanas upes krastos dzīvojuši cilvēki.
Apmetnes vecumu pētnieks noteica visai viltīgi. Tā kā oficiālā zinātne neatzīst cilvēku klātbūtni Amerikā senāku par 11 000 gadiem, tad arī paraugus pārbaudei no vecākiem slāņiem nepieņem.
Tad Gudīrs izraka šurfu par 4 m dziļāk (zem Klovisas kultūras slāņa) nekā skeptiskie kolēģi un uzgāja simtiem darbarīku, kas gatavoti no vietējā krama slānekļa, kā arī pavarda vietu. Akmens kasīkļi un kalti tika izmantoti gaļas sadalīšanai, ragu, kaulu un koka apstrādei. 
Maršs Voltens un Maikls Korens publicēja žurnālā Scientist Gudīra un viņa kolēģu atradumu apskatu un nonāca pie secinājuma, ka „šie atklājumi, kurus veikuši vadošie arheologi, atbalsta alternatīvās teorijas, kā piemēram, Amerikas apdzīvošanu pa jūras ceļu.”

Vecums. Pēc atklājēja vārdiem tā esot vecākā Ziemeļamerikā un tas esot apstiprināts ar oglekļa datējuma metodi. Apmetnes vecums tika noteikts kā 40-50 000 gadu!

Secinājumi.
Uzskata, ka šie cilvēki Amerikā ieradušies pa jūras ceļu, lai gan oficiālā zinātne noliedz tādu jūrasbraukšanas iemaņu iespējamību akmens laikmeta cilvēkiem. Kā nekā vieta ir visai tāla no hipotētiskā mongolīdu migrācijas maršruta pāri Beringa jūras šaurumam.

Saites.
Pirmie amerikāņi.
Seni cilvēka pēdu nospiedumi.