Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Veverlijas akmens

Tika uziets 1925.gadā Veverlijas apriņķī kanalizācijas rakšanas darbu laikā 8 pēdu dziļumā. Pagatavots no sīkgraudaina melnā akmens (domājams, aleirolītais smilšakmens ar citu iežu fragmentiem), 2,5 x 2 collu izmēros. Līdzīgs mazai biljarda bumbiņai, kas novīlēta vienā pusē. Apaļajā pusē izgriezts rombs, gandrīz 1 mm dziļumā. Esot pilnīgi skaidrs, ka akmens esot apstrādāts tehnoloģiski (ar mašīnu!).

Viljams Korliss savā grāmatā „Arheoloģijas anomālijas” raksta: „Tāda objekta radīšana prasīja nopietnu darbu, neviens nezina, kāda ir tā funkcija.”

Jaunzēlandes maoriem nebija tādu cietu akmens apstrādes tradīciju. Objekts vairāk atgādina kādu mehānisma detaļu. Paši maori domā, ka tas varētu būt piederējis viņu pašu iznīcinātajai mariori tautai. Pēc nostāstiem tiem esot piederējuši maģiski akmeņi – tādi kā Pounamu („zaļais akmens”) no savas pirmdzimtenes. Lai kāda arī nebūtu akmens funkcija, taču tas ir pierādījums, ka senos laikos Jaunzēlandes teritoriju apdzīvojusi tauta, kas bija augsti tehnoloģiski attīstīta.  

Saites:
Vai-ta-hanui.
Jaunzēlande.