Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Vril, okultā biedrība

Viena no slepenajām organizācijām Vācijā XX.gs. 20.gados.

Nosaukums. Terminu vril pirmo reizi lietojis angļu rakstnieks Edvards Bulvers-Litons (1803.-1873.g.) savā zinātniskās fantastikas grāmatā "Nākošā rase," publicētu 1871.gadā. Ar to vinš tika domājis kādu varenu un noslēpumainu spēku, ko pārvalda cilvēciskas būtnes no kādas ļoti attīstītas rases. Šīs būtnes dzīvoja milzonīgā pazemes alā un izmantoja vrilu visdažādākajos nolūkos.

Organizācijas vēsture. Divu karu starplaikos vācu vidū bija visai populāra doma par dobo Zemi. Divāinā doma, ka pazemē varētu mitināties vesela cilvēces rase, viņiem šķita itin pieņemama. Dažās aprindās pat uzskatīja, ka Bulvera-Litona romāns ataino īstenību.
Viens no Hitlera agrīnajiem padomniekiem, ģenerālis, brīvmūrnieks un rožkrustietis Karls Haushofers, 1925 gadā nodibināja Gaismas Ložu "Vril" ietvaros - tas bija tas pats gads, kad izjuka "Tules" biedrība.

Organizācijas ideoloģija. Rakstnieks Vulfs Švarcvellers apgalvoja, ka biedrības mērķis ir pētīt āriešu rases izcelšanos, kā arī veikt tādus rituālus, kas stimuletu vrila enerģijas parādīšanos. Švarcvellers rakstīja, ka Haushofers bijis Grigorija Gurdžijeva (1866.-1949.g.) skolnieks: "Gurdžijevs un Haushofers apgalvoja, ka bijuši saistīti ar slepenām tibetiešu ložām, kas pārvaldījušas Pārcilvēku noslēpumu. Brālībā bijuši Hitlers, Ādolfs Rozenbergs,Himlers, Gērings un doktors Morels, kas vēlāk kļuva par Hitlera personīgo ārstu."