Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Viltojumi Latvijā

Grenču piktogramma. Tipisks blēdības piemērs, kas veikts 2006.gada jūnijā Tukuma rajona Zemītes pagastā. Toreiz labības laukā parādījās hantelēm līdzīgi nospiedumi. Taču tā arī nav zināms darba autors. Tas varētu nozīmēt, ka piktogrammas tomēr ir īstas.

Caurums ledū Kārķu pagastā. 2007.gada februārī Valkas novada Kārķu pagastā pie Igaunijas robežas privātmājas dīķa ledū pamanīja īpatnēju caurumu ar sešiem stariem. Dīķi pat pārbaudīja radiācijas drošības centra speciālisti, taču neko bīstamu neatrada.
Gadījums pavadīts ar nenoskaidrojamas izcelsmes stāstiņiem, ka 9.klases skolniece 2,5 km no dīķa redzējusi spožu un nekustīgu objektu ar sudrabainu apli apkārt, kāda cita sieviete redzējusi netālu no dīķa gaismas stabu.
Ūdenslīdējs neko neatrada, bet saimnieks Aleksandrs Breize paziņoja, ka caurumu izkausējis ar lodlampu, lai nobaidītu sievasmāti (cik prozaiski!).
Ufolat vadītājs Jevgēņijs Sidorovs toreiz paziņoja, ka caurumu izkausējusi nezin no kurienes izlauzusies karsta ūdens straume (Latvija – geizeru zeme!). Viņš apgalvo, ka Latvijā 2007.gadā uzieti 131 tādi caurumi.

Igaunijas bolīds. 2009.gada martā tas redzēts arī Vidzemes debesīs. Aculiecinieki apgalvoja, ka dzirdējuši dobju skaņu un redzējuši gaismu. Pieļauj, ka meteorīts iekritis pierobežas mežos Valkas novadā. Kāda Ausma pat dzirdējusi sprādzienu Rencēnmuižā.
Atrast neko neizdevās, bet kāda būvfirma pat piedāvāja pirkt atrasto meteorītu par 500 Ls/kg.

Mazsalacas „meteorīts.” 2009.gada oktobra beigās Sēļu pagastā Tele2 un mēdiju aģentūras Inspired Communications plānotā akcijā 9 puiši divās dienās no agra rīta līdz vēlam vakaram izraka 10 m platu un 3 m dziļu bedri iedomātā „meteorīta” krāteri. Pēcāk tika aizdedzināta pirotehnika, izsaukti ugunsdzēsēji un Jūtubē ievietoja „aculiecinieku” video.