Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Voroņežas incidents

Gadījums Voroņežā ar NLO piezemēšanos 1989.gadā padarīja slavenu Voroņežas AZ. Par šo notikumu sīki savā grāmatā uzrakstījis G.Silanovs (Г.М.Силанов) ar līdzautoriem.

Pēc Haineka: CE3.

Kontakta vieta: Voroņeža, Krievija. Visai liels rūpniecības centrs ar ~900 000 iedzīvotājiem, 300 jūdzes uz DA no Maskavas.

Kontakta laiks: 1989.gada 27.septembris, ap 18:30.

Liecinieki: to skaits ir liels. Apgalvo, ka tādu bijis vismaz 20 – ir divu grupu: skolas puikas, kas spēlējuši futbolu (skaitu min no 3-12) un apmēram 20-30 pieaugušie, kas stāvējuši netālajā autobusa pieturā.
Skolas puikas, kas spēlējuši futbolu - Ļena Sorokina, Vasja Surins, Vova Startševs, Aļoša Nikonovs, Roma Toršins, Gena Bļinovs.
Pierādījumi: bērnu liecības, fiziskas nolaišanās pēdas, psiholoģisks iespaids.

Vasīlijs Surins (Вася Сурин) – Voroņežas 82.vidusskolas 5.klases skolnieks.

Notikuma gaita pēc TASS. 1989.gada 27.septembrī Voroņežas nomalē parkā zēni spēlēja futbolu, kad tur netālu nolaidās 10 m (teikts arī 15x6 m) liela elipsveida sfēra. Katrā ziņā, vairums aculiecinieku NLO raksturo kā saspiestu, šķīvjveidīgu.
Īsi pēc piezemēšanās no tās izkāpa 3 m (ap 9 pēdām) gara cilvēkveidīga būtne sudrabotā tērpā, bronzas krāsas apavos ar disku uz krūtīm. Tas skatījās uz zēniem.
Šim radījumam nebija galvas, bet virs pleciem bija paugurveidīgs izaugums ar trim acīm, kas spoži mirdzēja. Pēc viņa no aparāta iznāca vēl viens milzis, tikai tas droši vien bija robots, jo tika ieslēgts un pēc tam sāka mest lokus ap klātesošajiem.
Kad viens no zēniem bailēs iekliedzās, milzis uz viņu cieši paskatījās, un zēns nekustīgi sastinga. Tad sāka kliegt pārējie novērotāji un Atnācēji kopā ar savu kuģi pazuda.
Tomēr pēc apmēram 5 minūtēm tie parādījās atkal. Viena Atnācēja rokās tagad bija kāds cilindrisks pistolei līdzīgs apmēram 20 collas priekšmets, ko viņš pavērsa pret kādu 16 gadu vecu zēnu, kas acumirklī izgaisa visu klātesošo acu priekšā.
Tad citplanētietis iekāpa savā NLO, bet pazudušais zēns tai pat brīdī atkal uzradās.
„Bērni un anormālā fenomena aculiecinieki vērsās ar jautājumiem pie policijas un žurnālistiem,” – rakstīja laikraksta Sovetskaja Kuļtura korespondents J.Jefremovs. „Viņu sniegtajos sfēras un citplanētiešu aprakstos nav nesakritību. Vēl vairāk, daži no bērniem, kas kļuva par notikuma aculieciniekiem, vēl joprojām baidās, pat tagad.”
TASS nosauc trīs aculiecinieku vārdus, visi no tiem ir jaunieši.
Šim notikumam bija ap 20 liecinieku.

Notikumu gaita. 1989.gada 27.septembrī virs Voroņežas nomalē esošā Dienvidu parka debesīs parādījusies rozā blāzmošana, kas vēlāk pārgājusi sarkanā. Tad no debesīm nolaidies neparasts lidojošs objekts rozā vai tumši sarkana elipse (saspiesta sfēra!) izmēros 15x6 m un 12 m augstumā apļoja virs zālāja to sajaucot.
Tad tā aizlidoja, bet pēc dažām minūtēm atgriezās, un liecinieki redzēja, kā tas grozījās visai tuvu zemei. 12 pirmo četru klašu skolnieki tur spēlēja futbolu, bet kādi 30-40 pieaugušie gaidīja autobusu pieturā.

Pētījumi.
Henrihs Silānovs. Cik iespējams saprast, gadījuma atstāsta pirmavots ir tieši šis krievu pētnieks Henrihs Silānovs, Voroņežas Ģeofizikālās laboratorijas vadītājs. Tieši viņš arī sniedzis ziņojumu krievu informācijas aģentūrai TASS, kas, iespējams, to izpūtusi un mazliet sagrozījusi. Tātad ļoti daudz šī notikuma izpētē ir bijis atkarīgs no šī cilvēka goda un veselā saprāta. Pats viņš jau paspējis paziņot, ka prese viņa sniegto materiālu apgādājusi ar ārkārtīgi daudz nebijušām detaļām un izpūtusi no tās riktīgu pīli: „Neticiet tam visam, ko jūs dzirdiet no TASS. Mēs nekad neesam devuši tiem daļu no publicētajām ziņām.”
TASS paziņojums. Krievu ziņu aģentūra TASS esot oficiāli pavēstījusi, ka krievu zinātnieki apliecinājuši – Voroņežā piezemējies NLO ar „citplanētiešiem.” NLO tiek aprakstīta kā liela mirdzoša bumba.
No tā parādījušies vismaz trīs radījumi – divi milzīgi humanoīdi ar niecīgām galviņām un draudīga paskata robots. Trijotne devusies parka virzienā.
TASS paziņojums ticis apšaubīts no notikuma faktu sniedzēja H.Silānova puses kā sensacionāls un lielā daļā patiesībai neatbilstošs.
Dīvaini, ka TASS bija vienīgais padomju medijs, kas sniedza informāciju par šo notikumu. Laikraksts Pravda to nedarīja, laikam demokrātisko procesu iespaidā tobrīd bija jau panīcis. Aizstāvot TASS, izdevums Sovetskaja Kuļtura apgalvo, ka „TASS sekojis žurnālistikas zelta principam” un, ka „lasītājam jāzina viss.”
Tas pats TASS arī paziņoja, ka notikumu pētīs starptautiska pētnieku grupa.
Tas bijis nopublicēts kādā krievu avīzē.
Vēlāk aptaujātie Voroņežas iedzīvotāji apgalvoja, ka jau pirms un arī pēc šī notikuma novērojuši NLO virs pilsētas – 21., 23. un 29.septembrī kā arī 2.oktobrī, laikā starp 18 un 21 vakarā. Dažos no šiem notikumiem tāpat darbojies neparasts radījumi – ar pelēkzaļu seju un tādā kā brīvi karājošos lietusmētelī.
Reakcija Rietumu pasaulē. Šāds TASS paziņojums laikam spēcīgi ieinteresēja rietumniekus.
Laikam pirmais ASV par šo gadījumu ziņoja Luīss Dispačs (St.Louis Dispatch).
Pirmo reizi ASV šis gadījums aprakstīts 1989.gada 11.oktobrī.
No Parīzes īpaši tam par godu atbrauca pasaulē labi pazīstamais ufologs Žaks Valle, lai personiski aprunātos ar notikuma aculieciniekiem. Labi, ka 1989.gadā tas jau bija iespējams. Šī gadījuma aprakstu viņš iekļāvis savā NLO kontaktu kartotēkā.

Skices. Atnācēju un to lidaparāta shēmas zīmējuši daži no bērniem - aculieciniekiem. Viens no zīmētājiem uz NLO sāniem uzzīmējis vārdu the ar krievu burtiem.

NLO un robotu zīmējis sestklasnieks Rpma Toršins (augšā pa kreisi). (augšā pa labi) zīmējis Gena Bļinovs. Zīmējumi ņemti no Hesemann/Jacques Vallee.
NLO zīmējis viens no bērniem aculieciniekiem.
Kaut kādu mākslas skaņu uztaisījusi Jeļena Penkova.

Fotogrāfijā daži no klāt bijušajiem bērniem – Ļena Sorokina, Vasja Surins, Vova Startševs, Aļoša Nikonovs (foto: Michael Hasemann).

Krievu ufologi jau iepriekš atzīmējuši, ka Voroņežas apkaimē ir anomālā zona (AZ). Bet īpašu ievērību Voroņežas AZ guvusi, protams, pēc NLO piezemēšanās 1989.gadā – šis notikums ieguva nosaukumu „Voroņežas fenomens” (Воронежский феномен).
Voroņežas ģeoaktīvās zonas izpēti veicis Henrihs Silānovs (Гenpix М.Силанов), kas pēcāk ir bijis to autoru skaitā, kas izdeva grāmatu par šo fenomenu.
Aliens.lv redakcija gan tā īsti nav sapratusi, kur tieši un cik liela ir Voroņežas AZ, taču droši zināms, ka pie „zonas” pieder arī teritorija abos Hoperas upes krastos.

Secinājums. Šis ārkārtīgi neparastais gadījums ne tuvu nav pienācīgi izpētīts, un joprojām mums ir noslēpumā tīts.

Avoti:
Ufoevidence.org
TASS paziņojums.
Žaka Valles pētījums.
Flying Saucer Rewiew, Nr.34. un 4.
MUFON UFO Journal, Nr.259. un 260.
UFO Chronicles of the Soviet Union.
Ф.Киселев, Ю.Лозоцев, В.Мартынов, А.Мосолов, Г.Силанов, „НЛО в Воронеже.”

Saites.
NLO.
Voroņežas AZ.