Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Himalaju ceļojums. Butāna, Rietumbengālija, Sikkima, Tadžmahals

13.10. – 28.10.2018.
16 dienas
Cena - 2750 Eiro

Pērkonpūķa zeme Butāna nav parasta vieta. Himalaju karaliste dzīvo mītu un leģendu pasaulē, bet ar milzīgu entuziasmu pieņem jaunākās globālās attītības tendences. Valsts, kur kopējā nacionālās laimes izjūta (Gross Natinal Happiness) tiek vērtēta augstāk kā materiālā pārticība (Gross National Produkt). Tā ir valsts, kur karalis mīl savu tautu, rūpējas par to, un tauta godā un mīl savu karali.
Butāna mums piedāvā daudzus pārsteigumus – cigarešu iegāde ir nelegāla, rīss te ir sarkans, čili - galvenā garšviela, skolēni te valkā tradicinālās vietējās goda drēbes - gho un kiru, milzu falli zīmēti uz ieeju sienām aizsardzībai.
Zeme, kur budistu tradīcijas ir ikdiena.
Butāna - tā ir diženu kalnu zeme, kur sniegotas virsotnes paceļas virs smaragdzaļem mežiem, ar fantastiskiem klosteriem un fortveida dzongiem, ar unikālu budistu arhitektūru, reliģisko svētku deju festivāliem, ar tradicionālajiem audumiem un kokgriezumiem, neparastu floru un faunu – tā ir pēdējā īstenā Himalaju karaļvalsts. Apmeklējot Butānu rodas jautājums - vai tā tiešām ir pēdējā Šangrila - Paradīze zemes virsū.
Priecāsimies arī par Rietumbengālijas slavenāko reģionu – Darjeeligu ar tās tējas plantācijām, šaursliežu dzelzceļu, britu kalnu garnizonu, bet visam pāri dižie Himalaju skati ar to sniegotajām virsotnēm.
Sikkima – stāvu ieleju labirints, klāts ar lekniem subtropiskajiem mežiem, rododendru un magnoliju audzēm uz vareno Himalaju fona. Te sajutīsimies mazliet ka Nepālā, jo 75% iedzīvotāju ir nepālieši.
Rezumējot - Himalajos puse no apskates vērtības ir elpu aizraujoši kalnu skati ceļā uz galamērķi un objektu izvietojums izcili skaistās ainaviskās vietās ar plašiem skatiem uz apkārtējo kalnu ainavu.

1.diena. 13.10.18. Sestdiena.
Lidojums Rīga- Kijeva-Deli

2.diena. 14.10.18. Svētdiena.
Ierašanās Deli un lidojums uz Bagdogru Rietumbengālijā, pārbrauciens 96 km 3 st. uz Darjeeling.
Darjeeling - pilsēta Himalaju pakājē 2000 m v.j.l., tulkojumā Pērkonzeme. Slavena ar Himalaju šaursliežu dzelzceļu, kas iekļauts UNESKO pasaules mantojuma sarakstā. Skaisti skati uz Himalaju virsotnēm, smaragdzaļās tējas plantācijas, rododendru un magnoliju audzes, Kanchenjunga smaile -3.pasaules augstākā virsotne 8586 m.

3.diena.15.10.18. Pirmdiena.
Darjeeling.
Agri no rīta brauciens uz Tīģerkalnu, lai vērotu saullēktu pār Kanchenjungu un citām Himalaju virsotnēm, skaidrā laikā arī Everstu.
 Ghoom klosteris – visievērojamākais klosteris Darjeelingā ar Maitreja Budas statuju.
Atgriežamies brokastot viesnīcā.
Brauciens ar šaursliežu dzelzceļu (UNESKO) no Darjeelingas uz Ghoom, kas tiek uzskatīts par inženiermākslas šedevru.
Darjeelingas kalnu inženierijas institūts un muzejs.
Himalaju Zoo parks, kur mīt tādi retumi kā Sibīrijas tīģeri, sarkanās pandas un Tibetas vilki.
Tibetas bēgļu centrā varēsim iegādāties Tibetas tradicionālos tautas mākslas izstrādājumus.

4.diena. 16.10.18. Otrdiena.
Darjeeling – Pelling (Sikkima)110 km 3st.
Pēc brokastīm pārbrauciens uz Pelling. Esam Sikkimā.
Pastaiga uz Sanga Choeling Klosteri, ko cēlis Lama Lhatsun Chempo 17.gs. Tas ir viens no vecākajiem klosteriem Sikkimā. Tulkojumā “Guhyamantras mācības sala” jeb slepeno mantru mācība”.

5.diena. 17.10.18. Trešdiena.
Pelling.
Apmeklēsim Khecheopalri ezeru - svētais ezers ir budistu svētceļnieku apmeklējuma vieta, jo ir ticējums, ka te piepildās visas vēlēšānās. Interesanti, ka ezerā nekad nepeld kritušas lapas, putni tās momentāli izvelk no ūdens. Skaista, klusa un mierīga vieta.
Pemeyangste klosteris 300 gadus vecs, kas seko Mindrolinga tradīcijai. Te būdama izsūtījumā, mācību sniegusi slavenā Jetsun Migyur Paldun.Viņas tronis vēl arvien ir redzams klosterī. Te apskatāma Guru Padmasamhavas dievišķās mītnes koka kopija.
Rabdentse - Sikkimas 2.galvaspilsētas senās drupas, līdz kurām nokļūst pa skaistu meža taku, Changay ūdenskritums, paveras skaists skats uz plašu apkārtni.

6.diena.18.10.18. Cetutdiena.
Pelling- Gangtok (Sikimas galvaspilsēta) 127 km, 5st.
Ceļā uz Gangtoku Budas parks Ravanglā.
Gangtoka izvietojusies 1800 mv.j.l. uz kalnu kores virs Ranipulas upes. Kanchenjunga virsotne (pasaules 3.augstākā virsotne) majestātiski paceļas pilsētas rietumu pusē. Gangtoka kādreiz bijusi nozīmīga tirdzniecības vieta starp Tibetu un Indiju, tagad rosīgs administratīvais un biznesa centrs, šeit vērojams dažādu tautību un kultūru sajaukums.

7.diena.19.10.18. Piektdiena.
Gangtok.
Rumtekas klosteris – pasaules Dharmas čakras centrs, šeit arī Viņa Svētības Tibetas budisma Kagjupa līnijas turētāja Gualwa Karmapa rezidence. Aiz klostera atrodas grezni dekorēts Karmae Nalanda Budisma studiju Institūts, kur mācās studenti no visas pasaules. Leģenda vēsta, ka pēc Pirmā Karmapas gadu ilgās meditācijas, to apmeklējušas 10 000 dievišķo būtņu un katra dāvājusi pa matam, no kuriem izausta melna cepure, kas vēl šobrīd atrodas klosterī, un, ja šo cepuri klosterī nenoturētu pats Karmapa, tā jau sen būtu aizlidojusi prom.
Enchey klosteris – leģenda vēsta, ka Padmasambhava pakļāva Kanchenjunga garus un tie mitinās Enchey klosterī. Šī legenda ir dziļi iesakņojusies Gangtokas iedzīvotājos un viņi tic, ka šie gari ir tik stipri, ka var izpildīt apmeklētāju vēlēšanās. Pamēģināsim!
Apmeklēsim Sikkimas tradicionālo mākslas darinājumu centru - tos varēs iegādāties, kā arī vērot darināšanas procesu.
Namgyala Tibetas izpētes institūts– celts kalna galā tipiskā Tibetas arhitektūras stilā un atrodas skaistā ozolu un magnolju mežā. Institūtā ir lielākā Mahajanas Budisma manuskriptu kolekcija pasaulē.
Vakariņas baudīsim vietējo tradīcijās un dzersim vietējo alu no bambusa kausiem.

8.diena. 20.10.18. Sestdiena.
Gangtong-Jaigaon-Thimpu 226km 7 st.
Brauciens uz Jaigaonu.
Tā būs pēdējā nakts Indijas pusē.

9.diena. 21.10.18.Svētdiena.
Jaigaona -Phuntsoling-Thimpu 170 km 6 st.
Pēc brokastīm brauciens uz Phuntsoling - robežpilsētu. Te fascinējoša etnisko grupu sastapšanās vieta - indieši, nepālieši un butānieši.
Brauciens uz Thimpu.Thimpu apskate.
Trashichhoe Dzongs - “dižās reliģijas cietoksnis” -valdības un reliģiskais centrs, celts 1641.gadā tradicionālajā Butānas stilā - bez projekta un naglām.
Karaļa memoriālā stupa - ap kuru nepārtraukti plūst svētceļnieki, skaitot mantras un griežot lūgšanu dzirnas. To cēlis Viņa Majestāte Džigme Dordži Vanghuks karalis, ko dēvē par modernās Butānas tēvu.
Vakarā priecāsimies par butāniešu tradicionālajām masku dejām.

10.diena. 22.10.18. Pirmdiena.
Thimpu ieleja.
Butānas Nacinālā bibliotēka ar vissenākajiem un nozīmīgākajiem manuskriptiem.
Apmeklēsim sakrālās glezniecības skolu, kur no paaudzes paudzē nodod svēto budistu vīstokļu izgatavošanas mākslu, redzēsim seno papīra izgatavošanas metodi no zalktenes (Dafne) koka, kas ir ievērojams ar savu izturību.
Tekstīliju un tautiskā mantojuma muzejs.
Vietējo amatnieku centrs, kur piedāvā Butānas tradicionālos mākslas darbus: audumus, Tankas gleznojumus, maskas, keramiku, akmens un koka grebumus, rotas lietas, u.c. darinājumus no vietējiem materiāliem.

11.diena.23.10.18.Otrdiena.
Thimpu – Punakha 75 km 3 stundas.
Thimpu ieleja.
Takinas rezervātā redzēsim Butānas nacionālo dzīvnieku (Budorkas taxicolor), tas ir unikāls ar savu neparasto izskatu un lielo nozīmi Butānas mitoloģijā - šis dzīvnieks esot apveltīts ar maģisku spēku, no aizmugures kā govs, kaza no priekšas un kopumā - kaut kas no citas pasaules.
Pārbrauciens uz Punaku ar apstāšanos Dochulas pārejā (3080m), no kurienes skaidrā laikā paveras skats uz Masagangas(7158m), Tsedagangas(6960m),Terigangas(7060m),Jejegangphugangas (7158m), Kangphugangas (7170m), Zongphugang (7060m)un Butānas augstāko kalnu Gangkar Puensum -7497m.
 Ceļš vīsies cauri dažādām meža zonām, un nonāksim auglīgajā Punakhas ielejā..
Ceļā no Thimpu uz Punakhu gājiens uz dievišķi trako mūku templi - Chimi Lhakang, kas celts 15.gs. Pie tempļa aug koks, kas, kā vēsta leģenda, izspraucās no zemes, kad svētais Drugpa uzsūtīja pērkona negaisu, lai aizgaiņātu templi apsēdušos ļaunos garus.
Šis templis veltīts falla kultam un auglībai. Šai templī budisms mācīts netradicionāli - dziedot, ar humoru un izmantojot seksuālus uzbudinājumus. Te falls izmantots sienu gleznojumos, kokgriezumos un skulptūrās. Te ir tradīcija uzsist svētceļniekiem ar 25 cm garu koka fallu pa galvu.

12.diena 24.10.18.Trešdiena.
Punakha - Paro 77km 3 stundās.
Punakha – senā Butānas ziemas galvaspilsēta.
Apmeklēsim sešstāvu Punakha Dzong jeb Dižās Laimes Pili, kas celta divu upju satecē (Poču un Moču), kas ir izcils Butānas arhitektūras piemineklis, tā ir bijusi arī Butānas valdības ēka. Guru Rinpoče bija pareģojis šīs pils celtniecību, kas tiks celta vietā, kuru norādīs valdnieks pie kalna, kas atgādinās ziloni.
Redzēsim Butānas trdicionālo garāko iekārto tiltu.
Pēcpusdienā atgriešanās Paro.
Butānas nacionālis muzejs, kas atrodas senā sargtornī Ta Dzong, celts 17.gs.
Pa taku lejup nonāksim Rinpung Dzong (Paro Dzong) pa tradicionālu segto koka tiltiņu. Templi cēlis 1644.g dižais Butānas karalis Shabdrung Ngawang Namgyal, vietā kur sākotnēji bijis budisma dibinātāja Guru Rinpoče templis.

13.diena.25.10.18. Ceturtdiena
Paro.
Taktsang - Tīģera ligzdas templis, to bieži lieto kā Butānas simbolu, Butānas visslavenākais templis, piekļāvies 900m augstai klintij, nosaukums radies no leģendas par Guru Rinpoče, kas te ieradies tīģera mugurā un meditējis.
Apmeklēsim arī Drukgyel Dzong fortu, no kura butānieši atvairījuši vairākus tibetiešu armijas uzbrukumus.
Atgriežoties Paro apmeklēsim arī Kyichu Lhakhang, vienu vecākajām, un nozīmīgākajām un enerģētiski spēcīgākajām Karalistes svētnīcām.

14.diena.26.10.18. Piektdiena.
Lidojums Paro - Deli.
Deli ekskursija, New Deli apbūve ar parlamenta ēku, kas ir 173m diametrā (arhitekts Baker), Rashtrapati Bhawan, tagadējo Indijas prezidenta rezidenci, kas apvieno austrumu un rietumu arhitektūras stilu, New Deli “Triumfa arku”- Indijas Vārtus, kas celti 70 000 karavīru piemiņai, kas gājuši bojā cīnoties Lielbritānijas armijā Pirmajā pasaules karā.
Humayun kapenes, kas ir viens no inovatīvakajiem un eksperimentālākajiem tā laika projektiem, kas celts 1565. gadā. Ap mauzoleju ierīkots skaists dārzs.

15.diena.27.10.18. Sestdiena.
Agra.
Taj Mahal – Islāma mākslas dārgakmens Indijā un viens no UNESKO pasaules mantojuma iemīļotākajiem šedevriem, kas izceļas ar savu izsmalcināto skaistumu, dizainu un plānojumu.
Marmora mauzolejs, kuru cēlis Mogulu imperators Shahjahans savai mīļotajai sievai Mumtaz Mahal 1631.gadā, celts 22 gadus, darbā piedalījušies 20 000 strādnieku.
Agras forts - celts kā aizsargbūve ar 2,5 km mūra aizsargvaļņa garumu, laika gaitā pārvērties par pili. Aiz varenajiem ārējiem mūriem slēpjas daudzas arhitektūras pērles kā Moti un Nagina Mošeja,
Diwan- I- Am - audienču zāle, Diwan-I- Khas – privāto pieņemšanu tepla un daudzas citas.

16.diena.28.10.18. Svētdiena.
Lidojums Deli-Rīga

Cenā iekļauts:

    • lidojums Rīga – Deli – Rīga;
    • lidojums Deli – Bagdogra; Paro – Deli;
    • dzīvošana tūristu klases viesnīcās;
    • ēdināšana Indijā - brokastis, vakariņas; Butānā – brokastis, pusdienas, vakariņas;
    • Indijā transporta pakalpojumi ar kondicionieri, Ziemeļindijā brauciens ar džipiem (4 pers. mašīnā), Butānā transporta pakalpojumi bez kondicioniera;
• vietējais gids angļu valodā; grupas pavadonis no Latvijas;
• Indijas un Butānas vīzas;
• ieejas biļetes apskates objektiem pēc programmas;
• izbrauciens ar vilcienu Darjeeling;
• deju šovs Thimphu;
• ieejas biļete Tadžmahalā.

Pieteikšanās ceļojumam (iespējama līdz 2018.g. 20. septembrim):

• piesakoties ceļojumam, nepieciešama pases kopija un jānoslēdz ceļojuma līgums;
• jūsu vieta tiks rezervēta pēc 1000 Eiro avansa iemaksas;
• 2. iemaksa 1000 Eiro apmērā līdz 21.08.2018.;
• pārējā samaksa ne vēlāk kā līdz 10.09.2018.

Pieteikties: 29249453 - Irīna

Ceļojuma anulācijas noteikumi:

• atsakoties no pieteikšanās dienas līdz 11.08. tiek ieturēti 800 EUR;
• atsakoties pēc 21.08.2018. tiek ieturēti 2000 Euro no ceļojuma summas;
• atsakoties pēc 11.09. tiek ieturēti 100% no ceļojuma summas;

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

• pase, kas derīga 6 mēnešus pēc atgriešanās;
• fotogrāfija 5,5 cm x 5,0 cm uz balta fona. Fotogrāfiju vīzai jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 01. septembrim.

Ievērībai! Ceļojuma cena var pieaugt mainoties LR likumdošanai "Par PVN", kā arī saistībā ar ASV dolāra kursa un degvielas cenas sadārdzinājumu.