Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Žirnovas AZ, Medvedicas grēda

Жирновская аномальная зона.
Ģeogrāfiskajās kartēs šo vietu apzīmē kā Mededicas kalnu grēdu - Медведицкая гряда.
Viena no pašām pazīstamākajām Krievijas ģeoaktīvajām zonām, kas atrodas Volgogradas apgabalā. 

Atrašanās vieta. Krievija, Volgogradas apgabala ZA, 15 km uz ZA no rajona centra Žirnovas (Жирновск).

Apraksts. Ģeogrāfiskajās kartēs šo vietu apzīmē kā Mededicas kalnu grēdu. Dabā tā ir plakanu pauguru rinda, no kuriem augstākais nav vairāk par 250 m augstumā.
Aculiecinieki apgalvo, ka šeit notiek dažādas neizprotamas lietas - apstājas automobiļu dzinēji, periodisks saprāta aptumsums vietējiem iedzīvotājiem, stiprs pērkons no pilnīgi skaidrām debesīm. Te bieži novēro arī NLO, veidojoties Apļi laukos.
Tomēr visvairāk biedē Zilākalna (Siņaja gora) savrupiene, ko dēvē par ugunīgo bumbu un briesmīgo zibeņu nogāzi. 
Uz ziemeļiem no Volgogradas apgabala NLO tika novēroti 1977.-1979.g., 1982.-1983.g un 1998.g. Galvenā šīs AZ atšķirība no citām ir tā, ka šai apvidū novēro arī biežu lodveida zibens rašanos, "trijzvaigžņu NLO" parādīšanos un plašu kontaktieru grupu izplatību. Cita starpā te ir parastais AZ komplekts - poltergeistu mājas, NLO nosēšanās vietas u.c. Iespējamas arī fonomirāžas. Ģeoaktīva vieta ar labvēlīgu, dziedinošu enerģiju. Šeit novēro arī dīvainas gaismošanās parādības, lodveida zibeņus.

V.Černobrova enciklopēdijā norādīts, ka šī ir arī vieta ar nezināmas funkcijas būvēm, acīmredzot domājot še esošos mistiskos tuneļus.
Medvedicas piramīda (Пирамида медведицкая). 

Izpēte. Sākot ar 1997.gadu krievu Kosmopoisk ekspedīcijas rūpīgi pētīja šo apkaimi. Ekspedīcijas uzgāja sazarotu tuneļu sistēmu desmitiem kilometru garumā. Tie ir apaļas formas, reizēm ovāli, diametrs 7-20 m, saglabā nemainīgu platumu. Atrodas 6-30 m dziļumā. Tuvojoties augstienei tuneļu diametrs palielinās no 20 līdz 35 m, bet tālāk - pat līdz 80 m. Jau pašā virsotnē dobuma diametrs sasniedz 120 m, tā izveidojot milzīgu zāli. No tās dažādos leņķos atiet trīs tuneļi 7 m diametrā.
Izskatās, ka Medvedicas grēda ir tāds kā transporta mezgls, kurā satek ejas no dažādiem reģioniem. Mazais Zaļais nezina, ko par šo visu domāt!

Ufoloģijas muzejs. Žirnovas rajons, Dobrinkas ciems, skola - Музей «Уфологии и „Космопоиска,“ tiek veidots.

Saites.
Anomālās zonas.
Volgogradas apgabals.