Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Zīme, projekts (1947.-1949.g.)

Angliski - Project Sign.
Pirmais ASV valdības iniciētais projekts NLO fenomena pētīšanai, kas notika no 1947.-1949.gadam. 

Koda nosaukums vienam no amerikāņu paaugstinātas slepenības projektiem, kas par 2 slepenības punktiem pat bija slepenāki par projektu "Manhetena" (amerikāņu atombumbas projekts). Tā galvenais uzdevums bija NLO izpēte ASV XX gs. 40.gadu beigās. Šis pasākums ufologu vidē pazīstams ar iesauku "Šķīvīšu projekts," jo ASV GKS mērķis bija tieši tāda veida NLO. Arī amerikāņu prese šo projektu iesauca par "Šķīvi" (Saucer).

Pēc dažu ufologu datiem projekta iniciators bija ģenerālleitnants Tvainings. Projektu uzsāka 1948.gadā uzreiz pēc traģiskās nacionālās gvardes pilota Manteļa tikšanās ar NLO. projekta norises vieta bija ASV GKS Raitpatersonas bāze, no tās pacēlās gaisā visi NLO vajājošie iznīcinātāji. 

Projektam bija 2 uzdevumi:
  - noskaidrot, vai NLO rada draudus ASV valsts drošībai;
  - kā izmantot datus, kas tiks iegūti no sagrābta NLO.

Novadīto operāciju rezultātā tika uzrakstīta atskaite "Situācijas novērtējums" ar atzīmi "pilnīgi slepeni." Atskaitē gāja runa par to, ka GKS pilotu novērotie NLO nebija vis krievu (padomju) lidaparāti, bet bija kaut kas ārpuszemes un nesaprotams. Taču Pentagons nebija mierā ar šo atskaiti un visai drīz to iznīcināja.

1949.gadā "Zīmes" vadība laida klajā tā saucamo "Beigu atskaiti," kurā noraidīja visus aculiecinieku vērotos NLO parādīšanās gadījumus. Tika arī izteikts priekšlikums, lai katrā amerikāņu aviācijas bāzē būtu virsnieks, kas pētītu NLO problemātiku. Tādejādi militāristi cerēja izpētīt un atklāt NLO iedabu.

Tomēr projekta dalībnieki savās atmiņās atzīst, ka ne visi NLO parādīšanās fakti bijuši nepatiesi. Tā, piemēram, 5 gadījumi no 237 tā arī nekā netika izskaidroti.

Rezultātā ASV GKS vadība pieņēma lēmumu pazemināt slepenības līmeni un savienot to ar citu projektu - "Gradž."

Saites.
Ufoloģiskie projekti.