Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Zvani no Viņpasaules

Tālruņu zvani no tikko mirušu cilvēku tālruņu numuriem, iespējams, no paralēlās realitātes.

XX gs. beigās šādi zvani esotkļuvuši tik bieži, ka par tiem pat ieinteresējās zinātnieki no Mančesteras universitātes. Speciālisti esot veikuši novērojumus veselus 3 gadus, un to laikā tādi zvani esot fiksēti vairāk par tūkstoti.
Daļā no reģistrēto gadījumu mirušais un viņa abonents apmainījušies ar frāzēm, 1/4 daļā gadījumu runajis tikai zvanītājs, bet atlikušajās epizodēs balss no Tās Puses bija neskaidra un dzēsās trokšņos, kas it kā nāca no gara tuneļa beigām. Interesanti, ka šos zvanus nefiksēja tālruņu operatori.
Pētnieki esot konstatējuši, ka Viņsaulē aizgājušie tādā veidā traucējot tikai tuviniekus un draugus, un arī ne nieku dēļ, bet lai brīdinātu par kaut ko svarīgu vai lai paziņotu par to, ka viņiem viss kārtībā. Pēc pētnieku fiksētā, biežākā iespēja saņemt tādu "zvanu" ir diennakts laikā pēc zvanītāja nāves, kā arī 7. un 40. dienā pēc tās. Ir arī piefiksēts, ka mirušais dod ziņu par sevi tad, kad palikušie pēc viņa skumst. Tikko skumjas mazinājušās, arī mirušais liekoties mierā.
ir vēl kada visai savāda detaļa - aptaujātie liecinieki bieži stāsta, ka "zvanošie" nelaiķi sarunā mēdzot pieminēt kādas anonīmas būtnes - "viņus":  "viņi" ļāvuši piezvanīt, "viņi" ļāvuši parunāties.Tas, savukārt, vedina domāt,ka sakari starp mūsu un To pasauli pastāv gan, tikai tie ir apgrūtināti, un bez īpašas vajadzības netiek noslogoti...

Iespējamie skaidrojumi. Pētnieki (protams, ja tādi tiešām bijuši) pēc rūpīgiem pētījumiem konstatējuši, ka ar Viņpasauli nav un nevar būt nekādu tālruņa sakaru. Tādejādi, šādu zvanu eksistenci var skaidrot ar kādu psihisku fenomenu, t.i., mēs zvanu saņemam kaut kā citādi (iespējams, telepātiski) nevis pa reāliem tālruņa vadiem.
Tas arī izskaidro, kādēļ balsis no Tās Pasaules nefiksē aparatūra, tās nav iespējams noklausīties atkārtoti. Pie tam cilvēki, kas atradušies blakus tiem, kuri saņēmuši "zvanus," nekādu zvanīšanu nav dzirdējuši un neatceras ne zvanu, ne sarunu.

Daži gadījumi.
1975.gadā nalielajā Volnetkrīkas pilsētiņā (ASV, netālu no Sanfranciskas) negaidīti nomira jauna sieviete Helēna Voita, kurpju fabrikas ģenerālsekretāre sekretāre. Viņa mira vietējā slimnīcā pēc nelielas operācijas, neizturējusi narkozi.
Jau bērēs direktors atcerējās, ka bija viņu lūdidzis piezvanīt savam partnerim. Tādēl partnerim piezvanīja pats, lai paziņotu par atcelto uzņēmuma akconāru sēdi. Taču sazvanīzjis bija bezgala pārsteigts, ka Helēna partnerim bija zvanījusi pusstundu iepriekš un pavēstījusi visu nepieciešamo. (Avots: Тайны и загадки. 05.11.2012.)

Kādā maija vakarā Konoru ģimene okeāna krastā vakariņoja uz terases Kalifornijā, netālu no Sanfranciskas. Pūta silts vējelis, kliedza kaijas. Pēc sātīgajām vakariņām iezvanījās tālrunis, zvanītāja bija saimnieces draudzene. Abas smeķīgi parunāja un pēc tam misis Konora nolēma apciemot draudzeni personiski, jo tā dzīvoja citā pilsētā. Aizbrauca ar vilcienu, un bija ārkārtīgi pārsteigta, kad uzzināja - draudzene pirms nedēļasmirusi! (Avots: Тайны и загадки. 05.11.2012.)

Reiz Nantē (Francija) kinozvaigznes Marijas Senero mājā prasīgi iezvanījās tālrunis. Marija gandrīz vai zaudēja samaņu, kad klausulē izdzirdēja nesen mirušās mātes balsi. Lieta tāda, ka aktrises māte mira piepeši - autokatastrofā, un nebija paspējusi meitai pateikt, kur atrodas testaments. Mirusī māte pa tālruni pavēstīja, ka tas atrodas pie notāra citā pilsēt''a,nosauca tā uzvārdu un kantora adresi. Marija izrādījās bagāta mantiniece. (Avots: Тайны и загадки. 05.11.2012.)

Baltomorā dzīvojošā Elisonu ģimene jau sen bija samierinājusies ar jaunākās meitas Lilas zaudējumu. Bija pagājuši jau 5 gadi, kopš tā bija mirusi no difterijas. Tikai uz sienas bija palikusi karājoties viņas fotogrāfija ar viļņotiem matiem līdz viduklim.
Mājās bija sataisījušies taisīt remontu, bet piepeši nakts vidū piezvanīja Lila. Viņa lūdza saglabāt tās zīmējumus un parādīt speciālistam. Satriektie vecāki patiesi atrada paciņu ar meitas zīmējumiem tās istabā. bety iepriekš tie nekad nebija pamanījuši Lilas dotības zīmēšanā. Mākslas speciālisti, aplūkojuši zīmējumus, nonāca pie viedokļa, ka meitene bijusi ļoti talantīga un tās darbi maksā lielu naudu. Tā meitene no Viņpasaules palīdzēja saviem vecāskiem. (Avots: Тайны и загадки. 05.11.2012.)

Gadījumi, kad tiek sazvanīti nelaiķi. Saprotama lieta, šāda tipa gadījumos zvanītāji nev bijuši lietas kursā, ka abonents kādu laiku jau ir Viņsaulē.
Ņujorkas pavalstī dzīvojošā Oldmenas kundze sapnī ieraudzīja savu vīru. Sapnis nebija labs - tajā rādījās, ka vīrs guļ asiņu peļķē kaut kādā parkā. Pamodusies Oldmenas kundze tūdaļ par zvanīja vīram, kas atradās komandējumā Ņujorkā. Tas arī tiešām atbildēja zvanam, parunāja kādu brīdi ar sievu un grūtsirdīgā balsī piezīmēja, ka atrodas ļoti tālu no laulenes. Tilai pēc tam tika noskaidrots, ka Oldmena kungs gājis bojā no laupītāja rokas Centrālparkā, un sarunas brīdī ar sievu bijis jau diennakti kā miris - ķermenis atradās morgā. (Avots: Тайны и загадки. 05.11.2012.)

Baltimoras Medicīnas koledžas studentes Džoanas Zagorskas gadījumā fiksēts līdzīgs gadījums. Tai sapnī parādījās bērnības draudzene, ar kuru tā sen nebija redzējusies. Draudzene asiņaina gulēja savās mājās. Džoana nolēma viņai piezvanīt, un tā izrādījās esam mājās, pastāstīja, ka esot slimojusi, bet nu viss esot kārtībā. Pēc pārdomu brīža Džoana tomēr bija nemierīga, un viņa nolēma draudzeni aciemot pati. Ieradās savā bērnības pilsētā un uzzināja, ka draudzene mirusi jau kā gadu operācijas komplikāciju rezultātā. (Avots: Тайны и загадки. 05.11.2012.)

Saites.
Nāve.
Paralēlās pasaules.