Iesūtītie NLO novērojumi (2007.-2012.g.)

Līdzšinējais Aliens.lv ir jau trešā portāla versija. Savulaik otrā aliens.lv versija pastāvēja 5 gadus - no 2007. līdz 2012.gadam un piesaistīja lielu lasītāju interesi. Visu šo gadu laikā, lai arī ne bieži, tomēr nācās saņemt ziņojumus e-pastā vai komentāru sadaļā par redzētām un piedzīvotām neparastām lietām, tostarp arī par iespējamiem NLO novērojumiem. Šos ziņojumus tad nu arī stādām Jums priekšā šajā materiālā - spriežat nu paši. 

Mazais Zaļais

arnis 09.12.2010 00:44:40
Tai septembra naktī es cieši aizmidzis gulēju. Nezinu, cik rādīja laiks, bet bija vēla nakts.
Te pēkšņi es atveru acis un raugos pa logu debesīs, bet kāda tur debess - es raugos tieši uz liaparātu. Šķiet, ka iepriekš sagatavots notikums. Kā gan citādi tas var notikt, attālums no manim 50-100 metri, augstums virs koku galotnēm, diametrs aptuveni 50 metri, augstums 10-15 metri.
Nekad neko tamlīdzīgu nebiju redzējis. Viss tas aparātiņš tik perfekti veidots, ka lieki ko piebilst. Pat nezinātājam, tādam kā man, uzreiz bija nojauta, ka šis lidaparāts nav no šīs pasaules. Kā gan tas var bez trokšņa karāties gaisā, turklāt ik pa brīdim mazliet sašūpoties 45 grādu leņķī? Tikai sašūpojoties varēja pamanīt, ka tas spīd kā gluds materiāls, kā tonēts stikls. Visapkārt nepārtrauktas gaismu joslas. Tiešām, tik modernu veidojumu nekur agrāk netiku redzējis, pat bildēs ne. Vēlāk apjautu kāpēc tas aparāts kustējās - lai es ievērotu tā apjomīgumu, spīdīgumu utt.
Aptuveni pēc 2 gadiem nāca apjausma, ka esmu paciemojies arī tur iekšā aparātiņā. Kā vēlāk padomāju, es pamodos pēc tam, kad pabiju tur aparātā. Ar kādām metodēm - var tikai zīlēt. Pirmais, ko atceros, tas pelēkais pilots teica, lai iegaumējot, ka viņi kontrolējot cilvēku domas un zinot to jau iepriekš, pirms esi izteicis vārdu. Viņš teica, ka reti kurš iezemietis protot nolasīt informāciju no pirmajiem informācijas nesējiem, kas saglabājuši datus tukstošiem gadu. Tie mētājoties cilvēku acu priekšā, un pārsvarā visi staigājot kā akli. Viņš teica, ka pat uzspridzinot informācijas nesēju, viņi varot nolasīt visus datus. Viņš teica, ka tas neesot nepieciešams, jo viss esot viņu kanālos.
Pirmā runa bija par akmeni, kas tiešām pēc skata tiešām neko neatgādina. Viņš teica, ka es protot nolasīt informāciju, un ar to es esot viņiem interesants. Tālāk viņš teica par alternatīvu, proti, par iesaldētu uguni, kas cilvēcei ātrāk jaapgūst. Tas došot labumu daudzās jomās gan enerģētikā, gan aizsardzības sistēmā, piemēram, neitralizējot eksploziju, apturot to procesa mirklī. Piemēram, eksplozija apstājas, iesaldējas un sabrūk. Viņš runāja par cilvēkiem nezināmu enerģijas veidu, kas šeit uz zemes esot ik uz soļa. Jūs virzaties šurpu turpu, caurām dienām un naktīm tērējot drīz zudušos resursus. Pilni ceļi, lauki, kalni ar mašīnām, kam nepieciešami lieli resursi. Jūs neprotat savākt troksni un to izmantot dažādiem mērķiem. Skat, kā mēs savācam enerģiju, kas kosmosā ir neizsmeļama.
Vēl viņš teica par paraboliskajiem ieročiem, kas projicētā veidā var nokļūt jebkur zibenīgi un veikt kaujas uzdevumus. Tie esot kā zondes ar aprīkojumu. Tie neesot taustāmi nemateriālas dabas konstruēti. Tie esot paredzēti viņu planētas aizsardzībai. Ja pieņemtu, ka viņi uzbruktu Zemei, tas sen būtu izdarīts nepilnas sekundes laikā, pielietojot to pašu saldēto uguni, kas apstādinātu visus dzinējus, arī sirdis it visas.
Jūs vēl daudz nezināt, viņš teica. Tad šie gardi sāka smieties. Pilots sēdēja pie pults, kur manāmi bija saredzams plats ekrāns. Viņš sēdēja krēslā, kas atgādina, ka zobārstu kabinetos esošus. Visa saruna notika ne aci pret aci, bet viņam sāniski no manim esot. Kad šie sāka smieties, tikai tad šis pagriezās pret manim. Gari plati smaidi. Pārejie stāvēja man sāņus un aiz muguras.
Tālāk vairs neko neatceros.

dzimmijs13 13.12.2008., 12:55:13
Nu taisnības labad jāatzīst, ka 99. jūlija beigās nedēļu pavadīju Bērzciemā, vienā pašattīstības interesentu nometnē. Kādus divus vakarus pēc kārtas līcī arī tālumā bija redzams intresants objekts, kuru neprotu izskaidrot. Pēc saulrieta, pat arī kas attāli līdzīgs aprakstītajam, tikai to redzējām it kā no sāniem, tāpēc prožektorus apakšā saskaitīt nevarēja.
Apkārtējie, precīzāk, apkārtējās to sajūsminātas skaidroja "ezotēriski," protams šāds skaidrojums man neder. Katrā gadījumā, iespējams, tas bija tikai ilūzija, bet likās kā ūdenī atspīd "prožektoru" gaismu ceļš, tātad mehānisks materiāls objekts. Sliecos, kāds militārs "spiegs."

suters 12.01.2009., 04:44:41
Zincik es tādas fotogrāfijas gada laikā pazaudēju, kādas trīs filmiņas! Tagad ar līdz vēlai naktij meklēju, kur esu iegrūdis bildes ar citplanētiešu autogrāfiem... un nevaru atrast. Tīrā patiesība! ...kaut patiešām esu redzējis NLO, tas bija divdesmit divus gadus atpakaļ kādā oktobra dienas agrā rītā. Gāju uz mežu iedvesmu smelties, un tad tas notika. Pilnīgā klusumā pār mežu pārlaidās trīs ugunis, viena centrā liela, gar sāniem divas zilas mazākas... vēl joprojām nevaru attiet no ieraudzītā

Žanis 12.01.2009., 17:13:32
Mēs ar meitu arī redzējām kaut ko, kas vienu vakaru lidinajās virs mums, kad mēs Dziesmusvētku parkā izstaiginājām suni. Mezdami lokus, trīs objekti sekoja tieši mums. Kad apstājāmies mēs, apstājās arī tie. Tad mēs stāvējām un speciāli blenzām debesīs uz šamējiem objektiem, lai pievērstu arī citu cilvēku uzmanību šai parādībai, bet izskatījās, ka viņi to neredz. Padomājām, ka mums kolektīvā halucinācija, un gājām mājās, bet tie objekti mūs pavadīja un karājās vēl labu brīdi virs mājas. Objekti bija trīs ap sevi riņķojošas lodes. Kas tas bija?

Jaanis 07.04.2009., 00:15:32
Tiko pīpēju un arī redzēju tādu tā kā degošu parādību gaisā virs Rīgas centra. Viņa tā kā apgriezās ap savu asi un viss. Nez kas tas bija..  bet lidmašīna tā nebija. Tīri uz 1-2 sekundēm parādījās.

Anita 31.12.2009., 16:46:38
Es arī 2 x 80.gadu beigās redzēju Iļģuciemā NLO, nekas cits tas nevarēja būt. Vienreiz tas bija sputņika augstumā, otreiz pavisam zemu pārlidoja bez skaņas pāri māju jumtiem virs trolejbusa pieturas. Bez manis otro gadījumu, kas bija 2 nedēļas pēc pirmā, redzēja vismaz viena ģimene, kas stāvēja pie pieturas, tas bija trapeces veidā un ļoti liels un ar ugunīm sānos. Katrā pusē 5 lukturi, 4 mazi un vidējais liels. Redzama it kā bija apakšdaļa, nekāda skaņas. Pirmais tādā augstumā, (izlidoja no sputņika, vai aiz viņa, pirms tam nebija redzams) izskatījās mana īkšķa naga lielumā. Priekšā objektam sarkana mirgojoša uguns, sānos, izveidojot šķivja formu - vēl kādas 3 baltas. Aizmugurē no objekta pāri visām debesīm palika zaļgana dūmu aste. Neviens no objektiem nevarēja būt zemes izcelsmes, bet līdzīgi, kā tos apraksta redzējušie.
Kāpēc tos redz tikai daži? Objekti parasti parādās naktī, kad cilvēku maz. Mani gadījumi arī bija 11 vakarā. Neviens debesīs parasti neskatās. Pirmo reizi izkāpu no tramvaja, nākot no teātra, otro reizi nācu no draudzenes. Debesīs paskatījos tikai tāpēc, ka tajos gados šī tēma bija ļoti aktuāla. Tāpēc arvien paskatījos debesīs, strādāju vakara maiņā, vēlu nācu no darba.
Tagad es jau sen vairs debesīs neskatos, tāpēc arī neko neredzu, vakaros pāc 22:00 parasti esmu mājās un sakiet vai daudzi no jums nēsā ikdienā līdzi fotoaparātus? Vai vēl labāk videokameras? Es vismaz ne. Kur nu vēl tajios laikos, man tāda vispār nebija. Arī tagad aizņemos, ja taisos kaut kur fotografēt.

1. Pieredze rāda, ka neredz vis...
2. Tie kas redz
2.1. nestāsta citiem vai ar laiku piemirst, mirst
2.2. izstāsta tuvākajiem kas tālāk nestāsta
2.3. izstāsta tuvākajiem kas pastāsta tālāk un čuš
2.4. izstāsta tuvākajam kas mēģina stāstīt, rakstīt, stāvēt uz galvas tālāk un čuš
2.5. >>>vēlējos tik teikt, ka informācijai tieksme izčākstēt.
Padomāju pie sevis. Ko es konkrēti darītu, ja patreiz, trīs stundas pēc saulrieta izejot no mājas (privātmāja pilsētiņas nomalē) redzētu debesīs iespaidīgus uguņus.
p-ts viens vērotu, protams, žokli atkāris ar aizvērtu muti, jo auksts.
p-ts divi noteikti nefilmētu ar mobilo, jo nav man tāds raksturs. Vispār nefilmēju, nebildēju neko.
p-ts trīs biku parēķināju. Naksnīgās debesīs ieskatos, kad ir zvaigznes vai redzams Mēness.
Mēnesi vēroju 5-10 sek., ne vairāk. Zvaigznes, ja redzams arī Piena ceļš, biku ilgāk, jo ceru ieraudzīt kādu meteorītu, pavadoni vai vismaz lidmašīnu (dzīvoju zem Rīga-Maskava ceļa) tātad kopumā gada laikā - dažas minūtes, uzskatot sevi krietni virs vidējā rādītāja. Japs, incanta doma tikko ienācās - vai ir kāds ar binokli/amatierteleskopu ko redzējis? :)

A 06.02.2010 23:55:27
Redzēju 1991.gada 25.sepembri ap pl. 20:00 divus superlielus pleķus debesīs (izskatījās, ka 20-50 km augstumā) tumši sarkanā krāsā, no kuriem uz zemi stiepās kaut kādi stari - no viena divi stari, bet no otra trīs. Interesantākais, ka, skatoties taisni uz stariem - gandrīz tie nav redzami, bet pavirzot skatienu sāņus, tos varēja labi saskatīt un kā tie lēnām pārvietojas mainot leņķi! Tie pleķi ar stariem bija manīti pārsvarā Jelgavas rajonā un Jelgavas apkārtnē (arī RAF dzīvojamā masīvā), taču, iespējams, redzēti arī Olainē un Lietuvas teritorijā, jo pārvietojās lēni virzienā no Jūrmalas uz Šauljiem (Siauliai), bet tad pagrieza pa labi - kaut kur uz Klaipēdas pusi. Tāds interesants atgadījums - varbūt kāds vēl redzējis un atceras. Zinu, ka Jelgavnieki RAF dziv. masīvā redzēja.

Didzis
2010.gada 14.02 23:02
E-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Teksts: ŠODIEN 14.FEBR. 2010. 17:25 braucot mašinā ar dēlu no Siguldas uz Rīgu, redzējām dīvainus spīdekļus. Pirmo pamanīju spilgtu spīdekli kā zvaigzni, bet lielāku. Padomāju, ka vakarzvaigzne pie debesīm. Tad šī zvaigzne nedaudz izgaisa, it kā pazustu mākonī, bet dabesīs nebija ne viena mākonīša, tad atkal iespīdējās, bet ne tik spoži. Brīdī, kad objekts pieņēma ovālu formu ar nedaudz tumšāku vidu, piefiksēju, ka ar nelielu nobīdi zem šis mainīgās zvaigznes ir vēl viens, tāds pats objekts. Kad jau bijām nonākuši gandrīz pie "Sēnītes," vietā, kur panorāmu neaizsedza koki, skatu papildināja vēl divi tādi paši objekti. Izskatījās, ka minētā parādība atrodas tieši virs Rīgas. Braucot tālāk, skatu aizsedza koki, bet bija manāms, kā spīdekļi attālinājās un izgaisa. Dēls mēģināja bildēt, ar telefonu, bet krēslas brīdī, braucošā auto, nekas nesanāca. Vienmēr tiku domājis, kā tā citiem izdodās!
Ko tādu manīt, tagad gan zinu, ka kaut kas tāds pastāv.

Zintis 01.03.2010 23:13:55
Tas bija 80.gadu beigās. Precīzi neatceros. Vieta, Balvu rajons, Naudaskalns. Vēlu vakaros ar samērā lielu precizitāti 9:00-10:00 apmēram ik pāris dienas visu rudeni no purva gaisā pacēlās lidaparāts bez skaņas ar ātrumu, 2-3 sekundēs sasniedzot mākoņu augšējo malu. Gaisma bija oranža, mirgojoša kā bākuguns uz autotransporta. Pēc tam debesis pus nakti bija tumši sarkanā krāsā ar tukšu caurumu vietā, kur pacēlās lidaparāts. Draugi vēlāk purvā atrada betonētu laukumu bez jebkādas piekļuves transportam. Pat taciņas nebija.

margarīns 01.03.2010 23:41:43
To pašu 80-to beigās, vēlu vakarā bija iespēja pavērot diezgan dīvainu paradību. Paskatoties debesīs, ieraudzīju bāli dzeltenpelēku (aptuvens raksturojums) perfektu gaismas(?) staru, kurš lēni paplašinājās, līdz sāka līdzināties prožektora staru kūlim. Jāteic, ka tas gaišais laukums bija viendabīgs, ar perfekti asām un taisnām malām. Izskatījās it kā debesis vērtos vaļā. Finālu gan tam pasākumam necentos sagaidīt. Pēc pāris minūtēm laukā izgāja tēvs, bet viņš neko tamlīdzīgu vairs neieraudzīja. Ā, nu vienīgi t.s. ziemeļblāzmu. Par to, šķiet, vēl presē rakstīja, bet informāciju par manis redzēto "blakusefektu" gan nav izdevies atrast. Varbūt kādam ir līdzīga pieredze?

AIVARS 21.04.2010 17:33:04
ES SAVĀ DZĪVĒ JAU KĀDUS 5 REDZĒJU. VARU TIKAI PATEIKT, KA RODAS TĀDA BAISA SAJŪTA, IT SEVIŠĶI, JA 15 METRUS VIRS GALVAS TĀDS AIZIET BEZ SKAŅAS.

Aijo 18.09.2010 21:08:41
Vakardien redzēju vienu netālu no Ādažiem. Virs Ataru ciemata. Un atkal tas pats - bez skaņas, apaļa forma, daudz gaismiņu. Radi pirmie pamanīja neparasto lidoni un daudzās gaismas, un domāja, ka joko, jo tai pusē bieži var vērot dīvainības debesīs (tuvumā ir vietējs lidlauks, bet NLO gan uzvedas un izskatās citādi). Parasti jau neviens nevienam netic, velk uz zoba..... Šie man saka, reku šķīvītis. Pieeju pie loga, un atlika vien iekliegties - Bet tiešām ir!!! Tāds klasisks, kā filmās. Kad citi pienāca, bija jau pagriezies aiz kokiem, kādu laiku vēl manījām gaismiņas un prom bija. Šodien rokos pa netu, meklēju vēl kādus aculieciniekus....

aculiecinieks 29.11.2010 18:13:16
Vakar ap 21:40 sēdēju divānā pie TV, kad draudzene mani pievērsa kādam aizdomīgam objektam aiz loga virzienā no Rīgas centra pāri Purvciemam, kas tas tāds un galīgi ne pēc lidmašīnas - daudzām krāsainām gaismiņām midžinoties, graciozi slīdēja pilnīgi bez skaņas! Sākām pētīt, kad pēkšņi tas apstājās, uzbrauca mazliet augstāk un ieslēdza prožektorus. Pēc mirklīša izslēdza un sāka virzīties mūsu virzienā.. Draudzene pārbijās, bet turpinājām to pētīt, apzinoties ko redzam, bet nevarējām ātrumā neko nofilmēt. Vērojām šo šovu līdz tas aizslīdēja pilnīgi bez skaņas pāri ciematam.. Pēc mirklīša tas logā parādjās vēlreiz, bet jau citā virzienā - no Mežciema uz Ķengaraga pusi.
Domāju, ka to vajadzēja redzēt daudziem... Man vairs šaubu nav par to eksistenci, paliek tikai jautājums ko tie vēlas.

Burvis 03.01.2011 02:04:24
Šodien (02.01.11) plkst 20:00 arī redzēju dīvainu objektu debesīs - gaisma bija viena - balta ar sarkanu nokrāsu un virzījās no Jūrmalas puses, no rietumiem uz austrumiem - sanāca tā, ka trajektorija bija perpendikulāra lidostas skrejceļiem un lidmašīna tā noteikti nebija, jo vienmēr redzu lidmašīnas pa logu, kad tās paceļas un nosēžas. Objekta augstums varētu būt ap 300-500 metriem un kustības ātrums iespējams ap 200-300 km, bet pats interesantākais, ka tas kustējās bez skaņas un beigās tam it kā gaismas pazuda un debesīs bija redzams kā pelēcīga lode. Obekta izmērs varētu būt 20-30 metru liels (to salīdzināju ar aptuveniem lidmašīnas izmēriem).
Diemžēl nepaspēju paņemt kameru, jo baidījos, ka pa to laiku pazaudētu objektu no redzes lauka. Kaut ko tādu redzēju pirmo reizi un izskaidrojumu tam nevarēju atrast.
Burvis 03.01.2011 21:31:50
Ar skaņu nevarētu kļūdīties - jo, jau daudzas lidmašīnas pazīstu pēc skaņas (dzīvoju Imantā) un man no loga ļoti labi redzama lidmašīnu pacelšanās un nolaišanās trajektorija, un skaņu vienmēr dzirdu diezgan labi, bet šoreiz mani vairāk arī izbrīnīja tā objekta kustība, jo tas pārvietojās perpendikulāri lidmašīnu (pacelšanās un nolaišanās) trajektorijām un arī lidoja praktiski vienā augstumā - kamēr nenozuda tumšajās debesīs. 

Jefiņš 07.01.2011 02:39:17
Jau vairākus gadus atpakaļ, vēlā vakarā laukā smēķējot, redzēju kādu objektu, kas debesīs traucās milzīgā ātrumā, un tad pēkšņi savu trajektoriju izmainīja pa 90 grādiem, nemainoties pārvietošanās ātrumam. Objekts bija biku lielāks kā parastas zvaigznes pie debesīm, taču lidojuma augstums izskatījās tāds, ka tādā augstumā varētu "karāties "satelīti, vai SKS.

juris 06.05.2012 22:45:39
Aglonā 15.augustā konsekrācijas laikā debesis šķērsoja vairāki slāņaini mākoņi diska formā. Dīvainākais, ka vairāki man pazīstami cilvēki tādus ir bieži redzējuši arī citus gadus. No situācijas - diena tāda bezmākoņaina, bet savilkās mākoņi ierastu gubu formu. Un tad debesīs parādījās no A puses diskveida mākoņi trīs vai četri un lēni pārvirzījās pāri katedrālei R virzienā. Tas nelikās nedabiski, ka to pēkšni visi pamanītu, bet normāli, bet skatoties uz to slāņaino kārtojumu šķita nedabiski pārējiem mākoņiem. Youtubā ir redzēti šādi mākoņi daudzviet pasaulē, tajā skaitā gigantiski, Aglonā tie bija salīdzinoši nelieli.

moe d 30.05.2009 00:34:22
Runāšu vienas dāmas vārdiem, diezgan kautrīga dāma, bet man uzticēja savu stāstu. Agrā, agrā jaunībā viņa klīda ar jauniešiem pa dziļiem mežiem, uz mirkli esot nomaldījusies. Apmaldiijusies, tā 20 min. klīstot, un viņa uzskrējusi uz pazīstamu stidziņu. Mirkli atvilkusi elpu pazīstamā arēnā, kad pēkšņi esot izdzirdējusi brakšķēšanu no 20 m attālā meža brikšņa un viņas acu skatienam pavēries krietni pāri 2 m pelēka (viņas vārdiem ne miņas no nekā redzētā šai saulē) - pelēkas ādas būtne (ādu vairāk varētu ne kā pelēku raksturot, bet glumaini trūdējošu, bet stingru substanci).
PROTAMS SEKOJA ACU KONTAKTS, bet mana paziņa neapmulsa, protams, sviedri lija aumaļām, bet viņas vārdiem sakot, būtne esot izstarojusi diezgan nerviem tīkamu, miermīlīgu enerģiju! Tālāk situācija bija vnkm paziņa uz mirkli apdulla, un dīvainā būtne pazuda!
Ak jā, parametri: pelēka, glumaina, bet savā ziņā loti stingra āda!
Un tagad seko otrā daļa, pārmīzusi jēgu (es viņas vietā pat būtu pārkakājies biksēs), atgūstoties no šoka, dāma jau bija spērusi pirmo soli uz māju pusi, kad atkal sākuši kustēties vietējie mežu biezokņi, un no tā esot izlīdis otrais pelēkais 2,5 m pelēkais radījums, bet šis pēc paziņas stāstītā, esot bijis visnotaļ agresīvi noskaņots (paziņai esot palikusi diezgan slikta dūša, bailes, paranoja utt.). Bet pats smieklīgākais, kas šinī situācijā esot bijis - pelēkajai būtnei, kas esot izvēlusies no biezokņa, esot bijusi salmu cepure (kā katrā lauku sādžā). Un vēl pats interesantākais - jūs takš pazīstat izcirtumus un pļavas - tā nav taisne, bet ārpuszemes civilizācijas persona (maybe zemes mutants) - šos brikšņus un celmus pārskrēja ap 50 km/st. lielā ātrumu!
Ai bāc, esmu mazliet noguris no rakstīšanas, bet dāmu ļoti labi pazīstu, un ticu viņai kā paša dzīvībai!
Starp citu, man rīt jāceļas 8:00, esmu paķēris maķenīt miega zālīti, jūtu ka vairs nemāku rakstīt!
Rīt parunāsim, ja kādam būs interesīte!
moe d 30.05.2009., 00:55:35
Teritorija esot Krāslavas rajos, bet diemžēl tālais 1950.-1955.gads!
Te vairs nav runa par šutku vai joku, tā prosta bija un punkts!
Kaut kur NLOoģijā esmu lasījis, ka pelēkās būtnes esot diezgan miermīlīgas!
Neērti prasīt manai paziņai īsāku aprakstu, jūtu, ka viņai šī tēma nepatīk. Viņa vienmēr mēģina šo epopeju nomaskēt zem saulesdūriena!
Bet nu vēl parunāšu ar viņu!
aaaa
Nesen ar ģimeni noskatījāmies filmu "The Signs" un mana paziņa (radiniece) nosekojās pie šīs ainas, teica teju vai līdzīgs!
Un ziniet ko - es viņai pa 120 % ticu! Te pat vairs nav runa par ticēšanu un neticēšanu, bet gan ar dialogu ar viņiem!
Te video!
http://www.youtube.com/watch?v=qY_LBAVWRMU&feature=related

Viesis 29.07.2009., 16:44:27
Es redzēju normālu, steidzīgu cilvēku zilganās darba drēbēs uz lielceļa, kur neiekārtoti 2.Pasaules kara vācu karavīru kapi. Aizgājis ceļa līkumā aiz krūma, nošķindēja kā zirga zvārgulis un pazuda. Reljefs tāds, ka nav kur paslēpties. Un nav arī iemesla, neviens neķer. Gājējs izskatījās skaidrā. Es laikam arī.

Jānis 29.12.2009., 14:19:59
Dots: Ja nu dvēsele uzlido līdz griestiem un atgriežas, tad varētu izstāstīt, kas tur ir.
Izpildījums: 83., 84.gadā aktīvi praktizēju autogēno treniņu. Blumbergs (laikam psihoterapeits) vadīja studentu grupiņu. smagums/siltums rokās/kājās, pludmales tēlu vizualizācija un tml.
Vienreiz, kopmītnes istabiņā veicot at, klikšķ., sajūtu sevi atrodamies pie griestiem. Skatos mierīgi no augšas, kā es tur lejā guļu. Viss mierīgi, redzējums skaidrs. Iziešanas/ieiešanas brīdi nepiefiksēju/neatceros.
Pēc tam kaut kā pametu AT nez kāpēc.
Pirms tam neko par austrumiem ne lasījis ne redzējis cik atceros. Tā apmēram. 
Jānis 29.12.2009., 14:24:16
Skatos mierīgi no augšas kā es tur lejā guļu.
Es skatījos kā mans ķermenis 1,5-2 m zemāk uz muguras gulēja. ES viņu redzēju absolūti skaidri.
Hau!:)

Elviss 19.06.2010., 15:33:00
Hmm. Atceros pats uz lauka esmu redzējis piktogrammu. Ar draugu nokavējām vilcienu no BBP (Liepāja - Rīga). Nācās stopēt, ceļš bija garš un interesants, bet visvairāk nošokējos uz lauka pamanot šo lielo simbolu. Draugs jau bija aizmidzis un priekšā sēdošie cilvēki, kas mūs veda, runāja par kādu tusu, kur brauc, un nepamanīja, bet es biju pārāk aizrāvies, skatoties uz šo simbolu. Masīvs - perfekti nostrādāts. Nezinu kā radies, TVnetā pēc pāris dienām lasīju rakstu par to. Tas bija kaut kur pirms Olaines ceļā no Liepājas puses, bet es pat neatceros pa kuru šoseju braucām.
Elviss 19.06.2010 15:34:44
Ak jā, tas liekas bija 2007.gads.
jānis 01.07.2010 18:22:22
p.s. 2006.g. 23.jūlijā.

Bubulis 19.08.2010 19:32:52
Esmu redzējusi ko līdzīgu 2004.gada vasarā. Toreiz bija skaidras debesis un es ar vienu savu attālu radinieci vērojām zvaigznes. Pēkšņi viena no zvaigznēm kļuva arvien spilgtāka, vizuāli līdzīga polārzvaigznei. Tā sāka veikt haotiskas kustības, strauji mainot virzienus, tā burtiski šaudījās šurpu turpu, veicot debesīs tādas kā trijstūra, četrstūra veida figūras, tad atkal tā strauji apstājās un nekustīga palika uz pāris sekundēm, līdz atkal atsāka šaudīties..
Tā arī mēs abas nesapratām, kas tas bija!?

Ciprians 16.06.2010 23:35:43
Iespējams, manis teiktais kādam radīs smīnu...
Šis raksts man lika atcerēties pašam savu piedzīvojumu, kuru es vēl līdz šim neesmu pats līdz galam sapratis - tas bija sapnis vai realitāte. Stāsts ir sekojošs... Dzīvoju nomaļā lauku mājā, kur tuvākais kaimiņš ir 1 km attālumā, un te reti kad iegriežas viesi, nerunājot nemaz par nakts stundām. Majas piebraucamais ceļš iet garām tieši manai guļamistabai. Biju pie pilna prāta un nebiju neko sapīpējies!
Nakts vidū pamodos... Īsti pat nezinu, kas mani pamodināja - iespējams, troksnis. Istabā caur logu spīdēja spēcīgas gaismas, nolēmu ka kāds ar automašīnu tuvojas, tāpēc piecēlos un piegāju pie loga. Neatceros, ko es redzēju, bet mani pārņēma paniskas bailes un es steigšus atgriezos gultā. Analizējot savas atmiņas, nonācu pie viena secinājuma, ka diez vai tādas bailes manī izraisītu automašīna... Iespējams, tas bija tikai murgs vai mana prāta spēles, bet kaut kā pārāk reālistiskas izjūtas. Izņemot spožo gaismu un baiļu izjūtu, vairāk neko neatceros.

golems 22.06.2010., 22:35:58
"Cilvēku radīti vai dabas parādības."
Helikopteri kalnos pat dienā baidās lidot virs upēm, jo starp kalniem ir virpuļi un lejupejošas gaisa strāvas.
Sajānos virs Usas upes (bjusī robeža starp Krieviju un Mongoliju) vakara krēslā pa otrā stāva logu redzēju "prožektoru" virs upes - zemu, kādu 100 m augstumā, t.i. kādu puskilometru zem apkārtējām virsotnēm. Objektu pašu neredzēju, krēsla, attālums ap 0,5 km. Lēnām pārvietojās (aizgāja aiz ēkas stūra). Pirmais pamanīja darbabiedrs, kurš bija pagalmā, mani pasauca. Dīvainais:
1) lidmašina tik lēni nelido, un virs upes nelido un nekad nebija redzēta;
2) helikopters baidās nogāzties un naktī prom no ciemata nelidotu (ciemā bij zvēru rezervāta helikopters);
3) prožektora stars nedeva blīvas gaismas kūli, bet gaisma bija punktēta, kā no lejkannas;
4) tāpat kā gadījumā ar zaļo lodi, neienāca prātā precīzi protokolēt, ko katrs redzējis. Varbūt tie lidotāji padara neaktīvu domāšanu?
Dabas priekšmets (mēness atspulgs?) tas noteikti nebija. Lidmašīna tik lēni nelido. Helikopters maz ticams. Redzējām divi. Vēl četri, kas bija uz upi peldēties, nebija redzējuši. Kas tas bija?

Viesis 04.07.2010., 01:59:37
neesmu pasaku saceretajs.tiesam gadijums notikums neparasts. pirms visa ta es kautko gaigiju nu aptuveni 2 nedelas un pat dzirdeju debesis griezigu metalisku skanu ka metals rivejas.bij apmakusies diena vareju noprast ka ta nav lidmasina tas stav uz vietas un izmeros nav nekads mazais.tas bij noticis ar mani man vienalga ko doma citi.sis vietas man dod energiju akumule visas sunas .es pat lautiniem ieveroju auras virs galvam kad es to velos.piedodied man tas ir dzili personiski tapec nevelos to noformet rakstveida.paldies par interesantam saistosam temam. agris

Artis-tas,kuršgāja copēt... 11.07.2010 14:11:03 (Aliens.lv atgādina, ka šis kungs, iespējams, ir uzņēmis spicāko no Latvijā filmētajiem NLO!!!)
Ja tu, cilvēciņ, nebūsi Viņiem pietiekami interesants, nebūs nekādas iedarbības... 2006.gadā es strādāju celtniecībā, Salaspilī. Naktī no 4.uz 5.maiju mani pamodināja kolēģis ar vārdiem - "Arča, nāc skaties, nevar būt, ka man rādās." Samiegojies un pikts izrausos no treilera, un tas, ko es ieraudzīju, lika man apstulbt... Debesīs burtiski "karājās" 3 milzīgi dzeltenīgizaļi diski, kas bija izkārtojušies 3-stūrī. Ik pēc kāda brīža 2 no tiem mainījās vietām. Pēc pusstundas man tas viss apnika un es teicu - kad izkāps mazie zaļie, lai mani pamodina - un aizgāju gulēt. Neteikšu, ka es sajutu kaut kādu psiholoģisku iedarbību, pārsteigums gan bija.

Nezināms.
Vai es redzēju NLO?
Šādu jautājumu sev uzdod indivīdi, kas mēdz skatīties debesīs, un kuriem izdodas tur ieraudzīt ko tādu, kas nav lidmašīna, helikopters, gaisa balons, mākslīgais Zemes pavadonis vai kāds cits cilvēka augšup sūtīts objekts.
Šo jautājumu uzdodu sev arī es kopš 2010.gada ? maija/jūnija. Bija saulains svētdienas rīts, un, kā jau darbļaužiem pieklājas, svētdienā atļāvos nemosties agrāk par pulksten desmitiem. Savukārt pulksten desmitos, pieceļoties gultā sēdus un paveroties pa logu no mana Teikas nama virzienā uz rietumiem, t.i., uz Čiekurkalna–Mežaparka pusi, redzēju vairākus putnus lidināmies virs kokiem.
 Manu uzmanību saistīja kāds trīsstūris, kuru pirmajā mirklī noturēju par putnu kāsi. Bet nu dikti dīvaini tas „putnu kāsis” lidinājās – tad augšup, tad lejup, tad rotējot, kaut kā nešķiet, ka putni tik organizēti spētu un viņiem būtu tāda vajadzība pārvietoties. Tāpēc izgāju uz balkona un pasaucu savu dzīvokļa biedreni, lai viņa paskatās, vai ko saskata. Viņa arī redzēja, ka tur lido kas neparasts, un pirmie vārdi bija „O, NLO! Paskat, aizmirsuši gaismas izslēgt!” Tad viņa izmisīgi mēģināja atrast kādu fotoaparātu, bet abiem aparātiem bija izlādējušās baterijas, un bildi uztaisīt mums neizdevās. Tāpēc mēģināšu mūsu neparasto objektu aprakstīt: tas bija trīsstūra formā, tā kontūras iezīmēja spožas apaļas lampas, no kurām lielākās atradās trīsstūra virsotnēs, proti, trīs lielas lampas, kas spīdēja tik spoži kā prožektori. Starp šīm lielajām lampām pa trīsstūra skaldnēm bija izvietotas kādas 2–3 mazākas apaļas lampiņas, tomēr starp divām skaldnēm tās bija blīvāk novietotas, bet trešajā skaldnē mazāk blīvi vai arī to bija mazāk skaita ziņā, jo, kā iepriekš rakstīju, sākotnēji man likās, ka tas ir putnu kāsis. Lai gan iespējams arī, ka tās nebija lampas, bet kāda saules staru labi atstarojoša materiāla lodes, jo objektu apspīdēja spožā rīta saule.
Par objekta izmēriem man grūti spriest, jo redzēju to tālumā. Lielās lampas bija lielākas, nekā tur lidojošie putni, savukārt mazās lampas bija putnu lielumā.
Vēl mūsu piezemētajos un visu izskaidrot gribošajos prātos radās doma, ka tas varēja būt gaisa pūķis, kādus mēdz laist gaisā, lai lido pa vējam, bet tad tam vajadzēja būt varenam eksemplāram – lielam, spožam un augstu lidojošam!
Tā mēs vērojām objektu kādas minūtes desmit, līdz tas izgaisa virs kokiem. Objekts pazuda, bet palika jautājums: „Vai es redzēju NLO?”  

Alekss Ziemelis
E-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Teksts: šovakar nākot mājās un, kā parasti, lūkojoties debesīs, ieraudzīju patiešam ko savādu. Redzēju, kā patiešām, debesīs uz īsu brīdi iespīdas ļoti spilgts, tad izdziest un pēc sekundes atkal spilgta gaisma, bet otrreiz, jau vairs ne tik spilgta, un tad izdziest pilnībā, it kā nekas nebūtu bijis.

Ieva
E-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Teksts: Sveiki! :) Šorīt mani ļoti piesaistīja un ieinteresēja Jūsu stāsts raidījuma "OK" atkārtojumā par NLO. Tāpēc nespēju noklusēt un Jums nepastāstīt savu dīvaino pieredzi par NLO, jo neviens man netic!
Šī gada aprīlī divu nedēļu laikā, es biju divas reizes manījusi Ogrē lidojošus objektus. Abi šie objekti bija atšķirīgi (spriežu pēc gaismu izkārtojuma).
Pirmo manīju 13.aprīļa naktī, kaut kad pēc pulksten 12 naktī. Tā gaismas bija izkārtotas apļa formā un pārvietojās diezgan ātri, taču pārsteidza tas, ka no tā nebija dzirdama nekāda skaņa, kāda ir dzirdama, piemēram, lidojot garām lidmašīnai.
Otro manīju 30.aprīļa naktī, kādos 23:30. Tam bija trīs gaismas, izkārtotas trijstūra formā. Taču likās, ka šis objekts lidoja nedaudz zemāk par pirmo redzēto objektu. Tomēr arī no šī objekta nebija dzirdams nekāds troksnis pārvietojoties. Šo objektu paspēja pamanīt vēl divas manas paziņas, taču uz neilgu brītiņu, tāpēc nespēja to kārtīgi apskatīt. 

Kaspars
2012.gada 21.04 4:10
E-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Teksts: Sveiki!
Esmu apjucis un pat nezinu, kā es šodien no rīta vecākiem un draugiem varēšu par šito pastāstīt, jo man šermuli skrien pār ķermeni, ka es vairāk nekā pusstundu atpakaļ redzēju NLO. Es tiešām ļoti ceru, ka kāds vēl no apkaimes tik agri no rīta ir nomodā un redzēja to, ko es nesen redzēju.
Tas viss notika Piņķos, Babītes novadā kaut kad starp 2:50 un 2:58 no rīta. Es tikko biju beidzis istabā klausīties mūziku, un izslēdzu arā kompi. Pēc gaismas izslēgšanas, iekārtojos gultā, lai ietu gulēt, bet istabā griestos ir logs priekš vēdināšanas iebūvēts, bet loga izmērs nav liels, tā ka, kad ir skaidras debesis, ir baigi forši pirms aizmigšanas zvaigznēs palūkoties. Bet sastingu, un tagad pat runajot par šito, man šermuļi skrien pār ķermeni, jo es redzēju, ka balts pleķis debesīs, kas, salīdzinot ar zvaigznēm ir daudz, daudz, daudz reizes lielāks, vienkārši dažu sekunžu laikā man acu priekšā (laikam virpuļojot, goda vārds, kad tagad mēģinu atkal atcerēties, tas pleķis tik ātri pagāja garām, ka grūti saprast, viņš virpuļoja vai nevirpuļoja) paskrēja garām, ka es vienkārši uz pāris sekundēm sastingu, jo biju autā. Nekad neko tādu nebiju gaidījis (kaut smieklīgi ir tas, ka es pēdējos gadus visu laiku biju iedomājies, cik forši būtu redzēt dzīvajā NLO).
Pēc sastingšanas, es izgāju no istabas, un priekštelpā piegāju pie lielajiem logiem, lai apskatītos, varbūt tas pleķis vēl ir redzams, bet debesis bija tik skaidras, it kā nekas nebūtu noticis. Pie velna, ja tas būtu mākonis, tādā tumsā viņš nebūtu tik balts. Tas ātrums nebija normāls. Skatoties tagad debesīs, un salīdzinot lidmašīnas (pāris km attālumā ir Rīgas lidosta, un no visām pusēm ir redzamas lidmašīnas katru dienu) ātrumu ar to ātrumu, kādu lidmašīnas lido, ir nenormāli liela atsķirība. Kaut es būtu priecīgs, ja būtu piedzēries, tad vismaz šodien, pieceļoties pohains, es varētu novelt vainu uz alkoholu un teikt, ka tā bija halucinācija, bet tā nebija. Es to redzēju, cik vien labi varēja redzēt pa mazo logu, un tagad esmu šokā, jo tiešām nezinu vai ticēt tam, ko redzēju, jo viens ir lasīt citu stāstus par redzēto NLO vai fantazēt, cik tas būtu forši, bet piedzīvot to realitātē ir pavisam savādāka sajūta. Es nemeloju jums, es zinu, ka tas ir smieklīgi kaut ko tādu rakstīt, un kur nu vēl kādam likt ticēt šim stāstam, ja pats vēl esmu šokā, un nesaprotu, ko darīt, bet tā kā man nav ne jausmas, kur griezties ar šito informāciju, tad griezos pie jums, jo caur google atradu jūsu mājaslapu, un cik redzu jus neesat sveši ar šitām lietām. Tā ka paldies, ka uzklausījāt, un man bišku bail savējiem stāstīt, jo nezinu, kā viņi reaģēs, jo man būs grūti šito visu sevī paturēt, kaut izskatās, ka sevi par muļķi padarīšu citu acīs :).
Bet man ir viens jautājums, ja jums ir kaut mazākā informacija par NLO Latvijā, varbūt varētu īsi izklāstīt, cik daudzi ir šito piedzīvojuši?
Paldies, Kaspars.

Lauris
2012.gada 05.10 22:30
E-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Teksts: Sveiki!
Nezinu, vai šeit īstā vieta, kur rakstīt, bet šovakar ap ~8 vakarā, ceļa posmā no Rīgas uz Valmieru, kaut kur ap Garkalni redzēju debesīs mirdzošu gaismu. Kas lēni virzijās, cik nu braucot ar auto sanāca redzēt un saprast, kustējās lēni, izskatījās kā trīstūris un stūros mirguļoja gan zila, gan sarkana gaisma. Lidmašīnu tas neatgādināja, jo kustējās pārāk lēni un bija virs zemes kādi 200-300 metri un dīvainā gaisma. Satiksme bija liela, noteikti kāds vēl to būs redzējis, varbūt būs arī kādi foto. Es gan neapstājos, aizbraucu tālāk, jo nebija kur īsti apstāties. Ja vajag, var mēģināt to uzzīmēt pēc atmiņas.  

Aigars
E-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Teksts: Labdien!
Gribēju sen uzrakstīt par reizi pa reizei novērotiem objektiem debesīs. Pirmajā acu uzmetienā pēc to spožuma, liekas tie ir parasti mākslīgie Zemes pavadoņi, un tomēr ieskatoties ilgāk, redzams, ka to ātrums un virziens ir mainīgi. Cik nu es saprotu, pavadoņiem ir noteikta orbīta un tie nevar šādā veidā kustēties. Vienreiz (2008.gada maijā) netālu no Skrundas vienlaicīgi novēroju kādus 6 vai 7 šādus objektus. It kā pirmajā brīdī nekas īpašs, bet paskatoties ilgāk - to trajektorija bija visai dīvaina. Šās ziemas laikā dīvainos "pavadoņus" redzēju kādas 3 reizes. Kad dienēju padomju armijā gaisa kara spēkos, tad šāda veida novērojumi (tur gan tie bija dažādāki) nebija nekas īpašs. Zinu pat, ka tie parādījās radaros un arī pēkšņi pazuda. Atceros, pat tā laika armijas avīze "Krasnaja Zvezda" rakstīja par to (bija jau Gorbačova laiks un par to jau sāka rakstīt). Pēc atgriešanās no armijas ilgus gadus neko īpašu neredzēju, bet pēdējos gados atkal nākas šos objektus redzēt arvien biežāk. Gribētos dzirdēt Jūsu domas par šiem objektiem.
Aigars
Sveiks Vilni!
Esmu jau mēģinājis atrast internetā, bet tik seni (vairāk kā 20 gadus) raksti nav atrodami.
Vēl pagājušo sestdien satikos ar armijas biedru no Kauņas un kopīgi atcerējāmies pieredzēto toreiz armijas aerodromā.
Pieļauju, ka šie "objekti" lidinās šeit tikpat bieži, tikai mums ļoti reti, salīdzinot ar Kazahstānu, ir pilnīgi skaidras debesis. Dīvaini, ka radaros viņi neparādās. Toreiz, kad parādījās šie dīvainie objekti, viens no lielākajiem satraukumiem bija, ka uz laiku no radariem pazuda arī tās kara lidmašīnas, kas bija izlidojušas (bija parasta ierindas lidojumu diena, kādas bija 3-4 reizes nedēļā). Kad tika attīstīta fotolenta lidmašīnas "melnajā" kastē - tā bija praktiski pilnībā izgaismota. Protams, ka vainots tika atbildīgais zaldāts, bet es esmu 100% pārliecināts, ka viņš to filmu neizgaismoja.
Ar cieņu !
Aigars
P.S. Diez vai raksts būtu prātīga lieta. Tāpat pie mums cilvēki (gluži kā nozombēti) netic šādām lietām. Starp maniem paziņām un draugiem ir labi ja 3-4, kas šīs lietas neuzskata par "ķertu" cilvēku izdomām. Un tomēr pēdējā laikā arvien vairāk un vairāk lidinās. Nesen pat vietējā avīze "Saldus Zeme" rakstīja par šiem objektiem, kas lidinājušies virs Saldus.       

Mazais Zaļais saka paldies tiem, kas rakstīja un iesūtīja, kā arī tiem, kas izlasīja. Smaidiņš! 

Visi iesūtītie e-pasti publicēti ortogrāfiski rediģēti, tomēr tā, lai nekādi netiktu izmainīta tajos paustā pamatdoma. 
                                                                                                                                                                                           Aliens.lv