Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Fokss, Olivers (1886.-1949.g.)

Fox.
Īstais vārds - Hjū Kelavejs (Hugh Callaway).

Viens no retajiem teozofiem, kas ceļojis un sarakstījis praktiskas ievirzes grāmatu par astrālajiem ceļojumiem.

Dzīvesgājums. Bērnībā bija slimīgs.

Pie viņa bērnībā nākusi feja un rādījusi krāsainu stereometrisku viņa fermas projekciju. Attēls esot kustējies.

Medija spējas. Viņam pašam piemita medija spējas, kuras parādījās jau jaunībā. Parasti projekcijas izpaudās kā sapņi, pie tam viņš pats bija pie apziņas, vismaz daļēji.
Apmēram no 8 gadu vecuma Foksam atkārtojās viens un tas pats sapnis. Tas rādījās vairākas reizes gadā un tā tas turpinājās visu bērnības laiku. Sapnī viņš sarunājās ar māti, taču tā piepeši apklusa un kaut kā dīvainu lūkojās uz viņu. Gaisma no lampām un kamīna tapa blāva, telpa pildījās ar neparastu zeltainu blāzmu. Atvērās durvis uz guļamistabu un istabā ienāca precīza viņa mātes kopija. parasti Foksu tas pārbiedēja līdz šausmu kliedzienam, bet ne tādēļ ka aina bija šausmīga pati par sevi, bet gan tādēļ, ka viņš vairs nesaprata, kura gan tagad ir viņa īstā māte.
Reizēm pirms iemigšanas tam rādījās dīvains fons no maziem tumšziliem vei rozā-lillīgiem trīsošiem aplīšiem. Tajos veidojās mazas izsmejošas sejiņas, kas aplīšu drebēšanas ritmā dziedājušas: "Redzi, lūk, kur tas ir! Redzi, lūk, kur tas ir! "
Fokss atklāja sevī spēju viegli nonākt transā lūkojoties lampas gaismā. Istaba kļuva neparasta, novēroja sīkus zilus zibenīšus. Pēcāk viņa priekšā tika redzami dažadi biedējoši tēli: cilvēks ar izkropļotu seju, vilks ar degošām acīm, lauva, milzīga čūska, lācis uz pakaļkājām.
Interesantākā no redzējumiem bija feja, kas gan esot atgādinājusi dārza rūķi.
Uzskata, ka visi agrīnie Foksa pārdzīvojumi ir bijuši paralēlās pasaules radību mēģinājumi viņā attīstīt gaišredzības spējas.Ja pieņemt, ka paralēlo pasauļu adepti patiesi eksistē, tad Foksu, iespējasm, vedis Meistars no kāda augstākā garīgā līmeņa.
Galvenā tehnika, ko praktizŗja Fokss, bija saistīta ar sapņu vadāmību. Fokss apjauta, ja sapņa laikā sapratīs, ka guļ, tad tūdaļ gūs iespēju tajā apzināti darboties. Bez tam viņš pat spēja pamest sapni un ceļot astrālajā pasaulē.

Foksa astrālo ceļojumu īpatnības:
1)  savu astrālo ceļojumu laikā Fokss vispār nespējis ieraudzīt fizisko ķermeni, pat ja stāvējis pie gultas un zinājis, ka fiziskais ķermenis noteikti tur ir. Gulta likusies tukša. Gultā viņš redzējis lauleni, taču sevi - nekad;
2)  tikai vienu reizi Fokss redzējis tā saucamo "sudraba pavedienu." Šī iemesla dēļ Karingtons un Malduns uzskatīja, ka Fokss nav pilnībā spējis astrāli ceļot;
3)  izmantoja "čiekurveida izauguma metodi" (tā bija to nosaucis, jo saistīja ar čiekurveida izaugumu smadzenēs). 

Oliveram Foksam tālāk iet neļāva senēģiptiešu anka zīme. Reizēm viņš dzirdēja brīdinošu sievas balsi, kas brīdināja par draudošajām briesmām.

Interesanti! Pēdējo veiksmīgo astrālo projekciju Fokss veica 1916.gada 10.aprīlī (aprakstīta viņa grāmatā "Astrālā projekcija"). Tai reizē Fokss vēlējās aiziet atpakaļ laikā uyn apmeklēt kādu indiešu svētnīcu. Tomēr projekcija piepeči pārtraucās. Pēc tam visas reizes, kad Fokss mēģināja izmantot "čiekurveida izauguma tehniku," tad vienmēr savā priekšā ieraudzīja melnu anku (senēģiptiešu zīme). Tas karājās gaisā un itkā liedza ieeju astrālā. Ja acis bija ciet, tad Foksam anks rādījies plakstiņu iekšpusē.Lai gan Fokss turpināja izmantot "zibenīgās projekcijas" metodi, tomēr iepriekšējā metode bija un palika liegta.

Pieskārieni. O.Fokss (arī citi astrālie ceļotāji) stāstīja, ka savu ceļojumu laikā paziņoja ci;vēkiem par savu klātbūtni ar pieskāršanos.Tie nedzirdēja un neredzēja viņu, taču pieskārienu juta.

Darbi.
"Astral Projection: A Record of Out-of-the-Body Experiences." 1939.g.Tajā Fokss apraksta savu pieredzi un astrālās projekcijas tehniku. 
2 raksti Occult Review:1920.g.: The Pineal Doorway un Beyond the Pineal Door.

Saites.
Mistiķi, burvji un ezotēriķi.
Astrālie ceļojumi.