Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ārmstrongs, Nīls (1930.-2012.g.)

Amerikāņu astronauts, Mēness misijas "Apolons -11" dalībnieks un pirmais cilvēks, kas spēris kāju uz Mēness.

Dzīvesgājums. Dzimis 1930.gadā.
Kosmiskie sasniegumi. 1969.gada 21.jūlijā misijas Apolons-11 ietvaros 38 gadu vecumā kļuva par pirmo cilvēku, kas spēris kāju uz Mēness. Ārmstrongs pastaigājās pa Mēness virsmu vairāk kā 2 stundas.

1976.gadā Nīls Armstrongs piedalījās ekspedīcijā, lai izpētītu alas Ekvadorā, kurās atradusies Dēnikena aprakstītā metāla bibliotēka. Nekas no gaidītā tomēr netika atrasts. Vienīgais, kas saskanēja ar Dēnikena aprakstu bija Taijas alas ģeomorfoloģija. No tuneļiem un zelta nebija ne vēsts. 

Miris 2012.gadā.

„Tas ir mazs solis cilvēkam, bet milzīgs lēciens cilvēcei.” 

2018.gada 2.novembrī N.Ārmstronga ģimene izsolē Dalasā (Teksasa) izlika ap 2000 astronautam piederošus priekšmetus (medaļas, fotogrāfijas, ierakstus), kas saistīti arī ar viņa kosmisko misiju, piemēram, viņa astronauta skafandrs, kurā Nīls pastaigājās pa Mēness virsmu.

Smieklīgi! Kad Apolona misijas astronauts Nīls Ārmstrongs pirmoreiz uzkāpa uz Mēness, viņš ne tikai izteica savu slaveno frāzi “Viens mazs cilvēka solis - milzīgs solis cilvēcei,” bet tam sekoja arī citi komentāri. Tieši pirms Ārmstrongs atgriezās kuģī, viņš mīklaini piebilda :”Labu veiksmi, Mr. Gorskij.”
Daudzi cilvēki NASA domāja, ka šī piezīme attiecas uz kādu padomju kolēģi.
Tomēr, pārbaudot gan padomju, gan amerikāņu astronautu sarakstus, tāds Gorskijs nekur neatradās. Gadu gaitā daudzi cilvēki jautāja Ārmstrongam, ko nozīmēja šis izteiciens, bet Ārmstrongs vienmēr tikai smaidīja.
1995.gada 5.jūlijā Tampā, Floridas pavalstī, Ārmstrongam atbildot uz žurnālistu jautājumiem pēc kādas savas runas, kāds reportieris atkal pieminēja 26 gadus veco jautājumu. Tā kā Mr.Gorskijs bija nomiris, Ārmstrongs nolēma, ka viņš beidzot var atbildēt.
“Kad es biju vēl bērns, es kādu dienu kopā ar draugu mājas pagalmā spēlēju beisbolu. Vienreiz bumbiņa nokrita zem mūsu kaimiņu loga. Mani kaimiņi bija Mr. un Misis Gorskiji. Kad es pieliecos, lai paceltu bumbu, es dzirdēju kā Misis Gorskija kliedz uz savu vīru: “Orālais sekss! Tu gribi orālo seksu?! Tu dabūsi orālo seksu, kad kaimiņu sīkais pa Mēnesi staigās!””
(Rudzutaka 01.09.2012. komentārs no iepriekšējās Aliens lv versijas)

Saites.
Astronauti.

NASA.