Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Daless, Alēns Velšs

Allen Welsh Dulles.

Dzīvesgājums. Karjeru SAP sāka 1927.gadā kā viens daudzajiem direktoriem. 1944.gadā Dalless kļuva par viceprezidentu. Laikā posmā 1946.-1950.gadam bija šās organizācijas prezidents. Paralēli tam Daless nodarbojās ar izlūkošanas jautājumiem.
II Pasaules kara laikā viņš vadīja amerikāņu pretizlūkošanas centru Bernē (atcerieties seriālu par Štirlicu!). Viņš faktiski bija „slepenās frontes pret Otro fronti” līderis un vadīja separātas sarunas ar nacistisko Vāciju. Lielu lomu spēlēja Dalesa sarunas 1945.gadā. Šo sarunu rezultātā vācu armija kapitulēja Ziemeļitālijā.
Pēc II Pasaules kara viņš organizēja tā saukto „Dalesa plānu,” kura mērķis bija Padomju Savienības sagraušana no iekšienes.
Kādā SAP sēdē Daless izklāstīja savu graujošās darbības doktrīnu pret PSRS: „Beigsies karš, viss kaut kā nokārtosies, nomierināsies. Un mēs metīsim visu, kas mums pieder, visu zeltu, visu materiālo palīdzību vai resursus cilvēku apmuļķošanai un apstulbināšanai.
Cilvēka smadzenes, cilvēka apziņa spēj mainīties. Iesējot tur haosu, mēs nemanot apmainīsim viņu vērtības pret viltojumiem un piespiedīsim viņus šiem viltojumiem ticēt. Kā? Mēs atradīsim savus domubiedrus, savus palīgus un sabiedrotos Krievijā...
Godīgumu un kārtīgumu apsmies, un tie nevienam nebūs vajadzīgi, tie pārvērtīsies pagātnes atliekās. Rupjība un nekaunība, meli un krāpšana, žūpošana, narkomānija, dzīvnieciskas bailes vienam no otra un bezkaunība, nodevība, nacionālisms un tautu ienaids - visu to mēs ieviesīsim veikli un nemanāmi... Mēs ķersimies pie cilvēkiem jau no bērnu, jaunības gadiem, galveno likmi vienmēr liksim uz jaunatni, sāksim to sadalīt, sabojāt, apgānīt. Mēs viņus padarīsim par spiegiem, kosmopolītiem. Lūk, kā mēs to izdarīsim!” Paklau, vai tas nav Cionas gudro protokolu sekond edišn!?
Daless darbojās SAP, arī tad, kad ieņēma CIP direktora amatu, līdz pat savai nāvei 1969.gadā. Viņš bija arī komisijas sastāvā, kas izmeklēja prezidenta Džona Kenedija slepkavību.

Saites.
Centrālā izlūkošanas pārvalde.