Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Gēni

Genos - "dzimšana," "izcelšanās" (grieķu val.).

Iedzimtības pamatvienība, lokalizēts dezoksiribonukleīnskābes (DNS), bet dažiem vīrusiem ribonukleīnskābes (RNS) rajons, kam piemīt specifiska bioloģiska funkcija.

Gēni no vecākiem tiek nodoti pēcnācējiem, un tie nosaka pēcnācēju īpašības.

Gēni atrodas šūnu kodolos.

1967.-1976.gados amerikāņu zinātnieks H.Korana sintezēja gēnu. 

Organismiem, kuriem šūnas ir diferencētas (kodols un citoplazma), gēns ir specifisks hromosomas rajons - lokuss.

Atrodoties pastāvīgā mijiedarbībā ar apkārtējo vidi, gēni nosaka organisma veidošanos un attīstību. gēns pēc savas struktūras un funkcijas ir lielākas vienības (hromosomas) daļa.

1) Vai tad Tu rakstīji: ir hipotēze, ka....?
2) Hipotēzes, kas balstās uz nepamatotiem vispārinājumiem vai ļoti šaubīgiem apgalvojumiem tik ļoti "taustāmā" pētniecības nozarē, kāda ir arī ģenētika nekādi nevar uzlūkot par labas zinātnes piemēriem.
3) Vairumā gadījumu, kad korekti raksta par cilvēka unikālajiem gēniem, to unikalitāte tiek definēta attiecībā pret šimpanzes un/vai citu līdz šim atšifrēto dzīvo būtņu genomiem.
4) "unikālie gēni" ir mainīgs lielums - dažādi pētnieki par tādiem nosauc dažādus DNS fragmentus, vadoties no saviem priekšstatiem par to, kas ir un kas nav unikāls. Līdz ar to "unikālo" skaits literatūrā variē no dažiem līdz aptuveni Tevis nosauktajam skaitlim
5) pats galvenais - "unikālie" gēni nav nekas tāds, ko nevarētu skaidrot evolūcijas ietvaros. Tādi pat -unikāli - gēni atrasti arī, piemēram, lielmolekulārajiem vīrusiem:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1950904/
Manuprāt tas ir tikai loģiski un dabīgi, ka sugas laika gaitā izveido savus unikālos gēnus, kas atbilst to evolucionārās attīstības īpatnībām.  

Saites.
Iedzimtība.
Dezoksirubonukleīnskābe.
Ģenētika.