Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ķīnieši Amerikā

Hipotēze par to, ka ķīniešu ceļotāji varētu būt nonākuši Jaunajā pasaulē vēl pirms Kolumba.

Pētījumi. Par to, ka senos laikos ķīnieši varētu būt sasnieguši Jauno Pasauli, eiropiešu zinātnieki ierunājās XVIII gs. Pazīstamais franču pētnieks Žozefs de Giņs 1761.gadā publicēja darbu "Pētījums par ķīniešu kuģojumiem uz Amerikas krastu un par dažām tautām, kas uzietas Āzijas austreņu galā."
1865.gadā Gustavs d'Ešitāls izdeva darbu "Pētījumi par Amerikas civilizācijas budisma avotiem." Viņš bija pārliecināts, ka maiju un acteku kultūrās daudz kas ceļas no budisma tradīcijām, kuras, iespējams, te ieveduši ķīnieši. 
Vēl tālāk savos pieļāvumos gājusi kāda Henriete Mertca, kas uzrakstījusi visai spilgtu, lai gan spekulācijām bagātu grāmatu "Izbalējusī tuša." Savas grāmatas nosaukumu ņēmusi no kāda Konfūcija izteiciena, ka "labāka ir pat izbalējusi tuša, nekā pati drošākā atmiņa." Grāmatas pirmais izdevums bija publicēts 1953.gadā un palika praktiski neievērots sava absurduma dēļ. Otrais izdevums 1972.gadā bija izstrādāts jau labāk - bija iekļauti šādi tādi fakti, apgādāts ar kartēm par ķīniešu klejojumiem Amerikā. Labi bija iztirzāts ķīniešu un indiāņu kultūru līdzības paradokss. Nu par šo grāmatu visai plaši sāka runāt.

Iespējams, par to liecina:
      Mūka Heišaņa ceļojums. Mūks Heišaņs un vēl 5 budistu mūki bijuši kādā zemē 10-12 tūkstošus km tālu.
      Čo Hu karte. 1763.gada tapušajā kartē redzama visa pasaule, ieskaitot abas Amerikas un Antarktīdu. Piezīmē norādīts, ka tā ir 1418.gada kartes kopija. Ja izdosies to pierādīt, tad taps skaidrs, ka ķīniešu jūrasbraucējs sasniedzis Ameriku pirms Kolumba.

Saites.
Amerikas atklāšana. 
Amerika.