Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ragaini cilvēki

Ir saglabājušās nedaudz ziņas par ragainiem cilvēkiem, kā arī esot uzieti tādi galvaskausi.

Pensilvānijas ragaiņi. Šie dīvainie galvaskausi tika atrasti Pensilvānijā. Precīzs galvaskausu atrašanas laiks nav skaidrs, bet tas tika atrasts pētot kādu apjomīgu kapukalnu 1880.gados. Tika ziņots, ka kāds cienījams amerikāņu arheologu grupējums atklājis savādus cilvēku kaulus. Skeleti piederēja anatomiski normāliem cilvēkiem. Neskatoties uz garo augumu, vienīgā anomālija bija kaulu izaugumi 5 cm attālumā virs katras uzacs, jeb ragi. Šie skeleti tika klasificēti kā giganti, jo to augums pārsniedza 2 m. Zinātnieki saka, ka tā nebija pirmā reize, kad Ziemeļamerikā tiktu atrasti ragaini gigantu skeleti. 19.gs. līdzīgi kauli tika atklāti arī Velsvilā (Wellsvilla) mazliet uz dienvidiem no E..., Ņujorkā un Teksasā.
Vadoties pēc arhīviem, šie galvaskausi tika nosūtīti uz kādu pētniecisku muzeju Filadelfijā, no kurienes tie it kā tika nozagti un vairāk nav manīti.

Elpasas (Teksasā) raktuvju rajonā ticis uziets virs 30 gadu veca vīrieša skelets. Tā augums bijis normāla lieluma, bet galvaskausa priekšpusi greznoja divi nelieli radziņi.

1950.gadā DĀR dimantu atradnēs esot ticis uziets milzīga galvaskausa fragments 45 cm augstumā. Virs uzacu lokiem bija redzami divi dīvaini izciļņi, kas līdzinājās nelieliem ragiem. Atradums nonāca antropologu rokas, un tie noteica vecumu - gandrīz 9 miljoni gadu.

Tatāru ragainie cilvēki - šuralē. Negants pūķis mitis velna torņa pagrabā Kazaņā. Pūķis bijis orākuls un ļaudis no malu malām nākuši pēc pareģojumiem. Par maksu prasījis jaunas meitenes, kuras padarīja par piegulētājām. Viņām dzima neparasti bērni – saukti par šuralē. Tatāri ārkārtīgi baidījušies no tiem, jo tie bijuši ļoti bīstami. Ārēji tiem bijis rags pierē.
Kazaņas ģerbonī ir šis pūķis.

Arī Mazais Zaļais ko tādu ir dzirdējis tepat Latvijā. XX gs. 90.gadu sākumā kāds vīrs esot apmeklējis Rīgas Medicīnas institūta (tagad Stradiņa universitāte) Anatomijas katedru un lūdzis noskaidrot, vai kāds no viņa negrib nopirkt ragainu galvaskausu. Cena nav bijusi vāja - 10 000 Mazo Zaļo (āmurikāņu!). Galvaskausa zīmējumu redzēju kādā Krievijā izdotā grāmatā - tā ragi bija krietni īsāki par šeit attēlā redzamo. Nav zināms, vai tikai tas nebija kāds nomušīts latviešu pasaku vells (visumā nekaitīgs un aizkustinoši dumjš radījums), nekas vairāk par šo nav dzirdēts.

Senāk cilvēki ar ragiem tika attēloti kā valdnieki. Arī daudzas spēcīgas mitoloģiskas būtnes tika attēlotas ar ragiem - piemēram anunaki senās Šumeras attēlos un cilindriskajos zīmogos vai fejas britu viduslaiku zīmējumos.
Aleksandrs Lielais uz dažām monētām tika attēlots ar ragiem.
Mozus laikā ragi bija varas un spēka simbols. Da Vinči tieši tā ir attēlojis Mozu skulptūrā - ar ragiem. Tās kopija aplūkojama arī Rīgā - Ārzemju mākslas vēstures muzejā (nu pārbraucis uz Rīgas Biržu!).

Šur tur, taču ļoti reti, ragu augšana uz galvas cilvēkiem sastopama kā medicīniska patoloģja. 

Saites.
Velns.