Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ra acs

Tā tiek saukta par Uto, Uadžetu.

Mīts par Saules Aci, "kas bija nokļuvusi svešumā," vēsta, ka sensenos laikos, kad Ēģiptē valdījuši dievi, Saules (Ra) Acs strīda iznākumā kļuvusi pastāvīga un nolaidusies tuksnešainā apgabalā uz austrumiem no Nīlas Augšnūbijā. Tomēr Ra gribēja atgūt savu Saules Aci. Lidojošās Saules Acs spēks bieži vien Ra aizsargāja no ienaidniekiem. Ra pavēlēja gaisa dievam Šu un gudrības, rakstības, "saules barkas stūrmanim" Totam nogādāt Saules Aci dzimtenā. "Mirušo grāmatā" tiek minēti Tota vārdi: "Redziet, ar spēku es nokļūstu pie saules diska..."

Papirusā Kufi aprakstīts Saules (Ra) Acs briesmīgais izskats. Totam tā parādijās "saniknotas rēcošas lauvu mātītes Tefnutas" izskatā. Eģiptologs Vilhelms Spilbergs savā pētījumā par Saules Aci citē papirusa Kufi orģināltekstu: "Tās virspuse kūpēja no uguns. Tās aizmugurē bija asinskrāsa, tās vaigs mirdzēja kā saules disks, tās Acs kvēloja ugunīs. Tās skatieni versmoja kā liesma, kad tā izsvieda uguni kā saule dienas vidū... Tā visa mirdzēja."
Totam, izmantojot maģiju, izdevās atdzesēt Saules Acs briesmīgo karstumu, padarīt to lidošanai derīgu un viņš to varēja nogādāt atpakaļ Ēģiptē.
Diez vai Saules (Ra) Aci var saistīt ar sauli, kura dod zemei gaismu un siltumu. Ar Saules Aci te domāts kaut kas cits. Profesors Anthess uzskata, ka skaidrojumam, ka Ra Acs un Hora Acs esot Saule un Mēness, vispār nav pamata "Piramīdu tekstos" un tas ir pretrunā arī ar Vienreizīgo Aci, kas aprakstīta "Sarkofāgu tekstos." Viņš no savas puses piedāvā skaidrojumu, pēc kura Ra Acs varētu būt zvaigzne Sīriuss vai visparīgāk rīta zvaigzne un vakara zvaigzne.

Savukārt Paleo-SETI pētnieki, piemēram Reinhards Habeks, domā, ka Ra Acs un Hora Acs bija viens no veidiem kā tika aprakstīti dievu lidaparāti, kurus vadīja viens pilots vai vesela komanda.

Saites.
Senatnes lidaparāti.