Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Saentoloģija

Scaentoloģija ir reliģiski filozofiska mācība par cilvēka dzīves principiem un kvalitāti, kas visai cieši saistīta ar dianētikas mācību. Dianētika tiek uzlūkota kā scientoloģijas tehnika.

Mācības pamatlicējs ir amerikāņu zinātniskās fantastikas rakstnieks Lafajets Ronalds Habards (Lafayette Ronald Hubbard), kura sarakstītā grāmata "Dianētika" (1950.g.) kļuvusi par scientoloģijas pamatu.
1953.gadā viņš to noformulēja kā mācību. Kopumā Habards sarakstījis ap 50 000 lappaspušu par savu mācību, uzņēmis ap 3000 videolekciju un 100 filmu.
ASV šī mācība 1974.gadā atzīta par reliģiju, tā noticis arī Spānijā, Zviedrijā, Austrālijā u.c.
Vācijā tā ir aizliegta.
Francijas Nacionālā asambleja 2000.gadā scaentoloģiju pasludināja par sektu un ieteica aizliegt tās darbību.
Vācijā tā atzīta par nekonstitucionālu un tiek lemts par tās aizliegšanu. Tiek uzskatīts, ka tā nav reliģija, bet gan kults, kura vadītāju mērķis ir saraust pēc iespējas daudz naudas. Vācijā tie darbojas kā sabiedriska organizācija nevis kā reliģiska draudze.

Mācības cemtrā ir cilvēks kā garīga būtne. Tiek uzskatīts, ka cilvēks dzīvo savu dzīvi ar nerealizētu potenciālu, kurš ir attīstāms neirobežoti.s kvalitātes un dvēs esot veids kā noņemt seles labsajūtas uzlabosna notiek ar kursu un dažādu metožu, piemēram, oditinga, palīdzību. Oditings ir veids kācilvēkam noņemt zemapziņā iekodēto engrammu, kas neļaujot dzīvot laimīgi. Tas tāds freidisms scientologu gaumē!

Kritika. Kritiķi to uzskata par labi izrēķinātu vai pat krāpniecisku biznesu. Ir speciālisti, kas scientologus uzskata pat par visbīstamāko no sektām.
Kritiķi atzīmē, ka habardam nav bijis nekādas vērā ņemamas izglītības (viņš esot atskaitīts no kādas universitātes par nesekmību) un viņa sarakstītais nebūtu jāizmanto kā paraugs un mācību līdzeklis.
Ķritiķi arī apgalvo, ka habardam bijis savs izlūkdienests, kas vāc informāciju par cilvēkiem, īpaši par politiķiem, lai šantažētu.

Patlaban scientoloģijas centri atvērti vairāk kā 150 valstīs.
Latvijā darbojas Latvijas Dianētikas centrs, kas apgalvo, ka mācības atbalstītāju skaits mūsu valstī pārsniedz vairākus tūkstošus.

Slaveni saientologi. Toms Krūzs.

Nobeigumā, lai sajustu tēmas garšu, Habarda vēstījums, kas esot uzskatāms par saientoloģijas pamatu:

"Pirms 75 miljoniem gadu Galaktikas sektorā, kurā atradās arī Zeme, valdīja virsvaldnieks, vārdā Ksenu. Katrā no viņa pārvaldītajām planētām mitinājās aptuveni 178 miljardi iedzīvotāju, tās bija pārapdzīvotas. Šai problēmai bija nepieciešams kāds ātrs un efektīva risinājums. Ksenu, aicinot iedzīvotājus uz viltus nodokļu pārbaudi, tos slepus sagūstīja un, izmantojot alkohola un glikola maisījumu, sasaldēja.
Visi sasaldētie ķermeņi ar kosmosa kuģu palīdzību tika nogādāti uz Zemi un izmesti vulkānos Kanāriju un Havaju salās. Vēlāk uz vulkāniem tika mestas ūdeņraža bumbas, un sagūstītie ķermeņi iztvaicēti. Taču palika gari, kurus sāka dzenāt nukleārie vēji. Ksenu bija uzstādījis elektroniskos slazdus, kas garus pievilināja un sagūstīja. Gari tika nogādāti milzīgos kinoteātros, kur viņiem bija jāpavada vairākas dienas, skatoties trijdimensiju filmas, kuru mērķis bija pārstādīt garos realitāti, kādu to pazīst uz Zemes mūsdienās, kā arī vadīt šos garus cauri mūžībai tā, lai tie nekad nespētu traucēt virsvaldnieku Ksenu. Taču filmu laikā šajos garos tika pārstādīti nepareizi stāstījumi un attēli, kā rezultātā veidojās ticība visam, kas Zemes cilvēci vada šodien.
Kad filmas beidzās, dvēseles atstāja kinoteātrus un dažādās grupās uzkavējās, līdz Zemi sāka apdzīvot cilvēce. Mūsdienās visi šie kosmiskie svešinieki ir piesaistijušies mūsu ķermeņiem un kalpo kā pamatcēlonis nepareizajai realitātei. Saentologu galvenais uzdevums ir iztīrīt pasauli, lai vairs nepastāvētu šī nepareizā realitāte, kā arī attīrīt cilvēku dvēseles."

Saites.
Kristīgās konfesijas.
Kristietība.