Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Stigmas, stigmāti

Neizprasts fenomens, kas raksturojas ar spontānu asiņojošu brūču atvēršanos ķermenī, bieži vien ticīgajiem Jēzus krustā sišanas brūču veidā. ās var būt ne tikai asiņojošas brūces, bet arī rētas un citādākas zīmes.

No grieķu vārdiem stigma, stigmatos – „dūriens,” „rēta,” „zīme.”

Brūces. Stigmas ir zīmes, kas līdzīgas Kristus rētām: dzeloņu vainags ap galvu, četras brūces no naglām pēdās un plaukstās, kā arī romiešu šķēpa iebakstītā brūce krūtīs, vēl brūce/s uz pieres (laikam ērkšķu vainaga atstātās).
Brūces var parādīties pašas no sevis, un var  būt kādu astrālu notikumu sekas, piemēram, pēc tikšanās ar "eņģeli." Tās cilvēki vienmēr ir uzskatījuši par Dieva gribas izpausmi un svētuma pazīmi.

Stigmāti. Pirmais Kristus brūces nosapņoja Asīzes Francisks.
Piemēru ir simtiem. Pārsvarā visus šos gadījumus vieno apstāklis, ka pacienti ir stipri emocionāli, pie tam fanātiski tic Dievam. Tās visbiežāk parādās sievietēm.
Pavisam vēsturē reģistrēti ap 300 stigmātu gadījumi, uzskata, ka pirmais stigmāts bijis Asīzes Francisks. XX gs. tādu ir vairāk kā 50.

Līdzības. Baznīca gan viņus par svētajiem nav atzinusi un vispār pret stigmātiem izturas piesardzīgi. Tas arī saprotams, jo pēc būtības stigmātisms ir šamanismā vērojama parādība, kad uz miesas paliek zīmes pēc kontaktiem ar garu pasaules pārstāvjiem. Tāpat zīmes uz miesām palikušas pēc Nolaupīšanām un kontaktiem ar tā saucamajiem "citplanētiešiem."

Slavenākie stigmāti.
      Avilas Terēze.
 
      Asīzes Francisks (1182.-1226.g.).
     
 Dominika.
      Džovanni Marija Solivani (XVIII gs.).
Viņas rētas tik dziļas, ka varēts „ ievietot atslēgu.” Kā visu stigmātiķu rētas, tās nepūžņoja.
      Luīze Lato.
      Marta Robēna.
      Terēze Neimane (1898.-1962.g.).
      Tēvs Pio.
      Tvinkla Dvivedi. 
      Veronika Džuliani. 
Veronika Džuliani sapņojusi tik stipri, ka sakrālie simboli – krusts, rožukronis, naglas un zobens ierakstījies viņas sirdī. Pēcnāves autopsijā atklājies, ka visi šie simboli ir tajās vietās, kur viņa to norādīja. Abi ārsti, kuri veica šo autopsiju, to apstiprināja ar parakstu un zvērestu.

Mediķu viedoklis. Zinātniskos pētījumos pētnieki konstatējuši, ka visbiežāk stigmas rodas pašiedvesmas rezultātā. Tiek minēti piemēri kā var apdedzināties no aukstiem priekšmetiem.
Interesantu stāstu min kāds zinātnieks: mātes priekšā stipri pērts tās dēls un ar katru pātagas cirtienu attiecīga strīpa uz muguras parādījusies arī mātei. Ārsti pēc tam izpētīja mātes „brūces.” Izrādījās, ka tie nav īsti audu bojājumi, bet gan pietūkušas vēnas, kas pilnīgi kopēja pātagas cirtienus.
Vēsture saglabājusi piemēru, ka Rasputina suģestijas dēļ viņš varēja apstādināt hemofīlisko asiņošanu cara troņmantniekam. Tādējādi iespējams, ka suģestija var arī izraisīt asiņošanu. Medicīniski ir fiksēti gadījumi, ka histērija izraisa asiņainu vemšanu, taču medicīniskā pārbaude neatklāj nekādas izmaiņas iekšējos orgānos. Taču asiņojošo vemšanu vienalga neizdodas apturēt. Ar to var mēģināt izskaidrot arī svēto brīnumainās izdziedināšanas: aklo, klibo, kurlo un paralizēto dziedināšanas.
Tādējādi iespējams, ka ļoti reliģiskā un eksaltēti sakāpinātā cilvēkā rodas Kristum līdzīgas brūces. Cilvēks pats to var neapzināties, bet brūces liecina, ka viņš šīs ciešanas ir pārnesis uz sevis. 

Astrālais skaidrojums. Daži uzskata, ka tad, ja astrālā ciešat no tā saucamā "atspulga efekta," tad var ciest arī jūsu fiziskais ķermenis. Pavisam nopietnos gaījumos tās var izsaukt pat fiziskā ķermeņa nāvi. Runā, ka tā vis neesot. Tikai retos gadījumos "atspulga efekts" vērojams arī uz fizikā ķermeņa - zilimi, sitienu pēdas vai skrambas. Tādu traumu vaiinieki nav vis astrālie iedzīvotāji, bet gan paša ceļotāja pārliecība, ka tādas traumas astrālā viņš ir guvis. Stipra pārliecība var radīt arī vērā ņemamas fiziskas izmaiņas - labs piemērs tam ir stigmāti.

Raksti.
Golems. Sapnis vien.


Saites.
Anomālas parādības. 
Šamanisms.