Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tulūza

Pilsēta Francijā Haronas upes krastos, Dienvidpireneju reģiona un Augšhāronas departamenta galvaspilsēta, ceturtā lielākā valstī (pēc Parīzes, Marseļas, Lionas).

Pateicoties pilsētas sarkano jumtu panorāmai, Tulūzu mēdz dēvēt arī par Rozā pilsētu (La Ville Rose).
Viens no pilsētas simboliem ir vijolītes. Katru gadu šeit rīko starptautisko vijolīšu festivālu, un šīs pilsētas vijolīte ir reģistrēta kā tirdzniecības marka.

Vēsture. «Tas ir Tulūzas zelts» — Auls Gellijs jau citētajā vietā vēstī arī to, ka konsuls Cepions licis izlaupīt kādu templi Tulūzā, taču visi, kas pieskārusies nolaupītajam zeltam, miruši visnožēlojamākajā nāvē.
1214.gadā Tulūzā Sv.Dominiks nodibināja dominikāņu ordeni.
Tulūzu uzskata par Eiropas aerokosmiskās rūpniecības galvaspilsētu. Te atrodas Airbus galvenā mītne un viena no divām rūpnīcām, kurās izgatavo Airbus lidmašīnas, kā arī rūpnīca, kurā ražo raķetes Ariane

Aplūkojamie objekti.
Sen Sernēna bazilika. Vislielākā romāņu stila bazilika Eiropā. Pirmā baznīca te tika uzcelta jau IV gs. par godu pirmajam Tulūzas bīskapam, kas cieta no romiešu rokas. 

Kosmosa tehnoloģiju centrs. Atrodas pilsētas apkārtnē.
Botāniskais dārzs. 
Jakobīņu baznīca.


Dienvidu kanāls. Savieno Atlantijas okeānu ar Vidusjūru. Ir ievērojamāko inženiertehnisko būvju sarakstā. Ideja to izveidot radās jau viduslaikos - savienot Haronas upi, kas stiepās no Atlantijas okeāna līdz Tulūzai, ar Vidusjūru. XVI gs. sākumā pētījumus tā izbūvei veicis pats Vinčas Leonards. 240 km garo kanālu pabeidza būvēt 1681.gadā.

Saites.
Francija.
Dominikāņu ordenis.