Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Apziņa

Ar apziņas darbību - domāšanu, koncentrēšanos uz problēmu, saisa tieši smadzeņu gamma viļņus (elektromagnētiskais smadzeņu šūnu starojums ar frekvenci no 25 līdz 100 Hz). 

Izpēte. Vācu filozofs Ludvigs Bīhners (vulgārā materiālisma pārstāvis) savā darbā "Spēks un matērija" (1855.g.) apgalvoja, ka apziņa ir matērijas produkts.

Apziņas materiālais pamats. Cilvēka psihes izveidošanos un attīstību nosaka bioloģijas likumi un arī socioloģiskās likumsakarības. Fiziologs I.Pavlovs konstatēja, ka parastiem cilvēku nosacījumu refleksiem, kas izveidojušies no Pirmās signālu sistēmas - uz skaņas, gaismas u.c. signāliem, klāt nākuši arī tādi, kas izveidojušies no redzamiem un dzirdamiem vārdiem - Otrā signālu sistēma. Tādejādi šis apstāklis cilvēka psihi spēcīgi atšķir no dzīvnieka - padara to nesalīdzināmi bagātāku, elastīgāku un daudzpusīgāku. No tā visa I.Palovs izdarīja secinājumu, ka "psihiskā darbība ir zināmas galvas smadzeņu masas fizioloģiskās darbības produkts." Tāda pieeja materiālistiem ļauj apgalvot, ka apziņa ir materiāla orgāna fizioloģiskās darbības rezultāts un, mirstot organismam un orgānam, mirst arī apziņa. Bez šaubām, liela mērā tā arī ir.

"Atvēsinošā procesa" mērķis bija ieslīgt teta-stāvoklī (parastais nomoda stāvoklis atbilst beta-stāvoklim). Apziņai atslābinoties, tā pāriet alfa-stāvoklī, gala iznākumā apziņa ieslīgst teta-stāvoklī. "Tāds iespaids, ka teta-stāvoklī atveras pārraides kanāli. Vēl to sauc par "domas inkubācijas stāvokli," t.i. laiku, kad fizisko sajūtu slieksnis, kas atdala apzinu no zemapziņas, pazeminās." (Deivids Morhauzs, grāmatas "CIP psihiskais karš: Stargeit programma," intervijā Nexus Magazine, 1997.g.)

Saites.
Smadzenes.