Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Aukstais punkts

Visuma apgabals 1,8 miljardus gaismas gadu diametrā - visai dīvaina formācija, jo ar radiācijas fona mērījumiem konstatēts, ka šī zona ir par 0,00015 oC aukstāka nekā teritorija ap to. 

Atklāšana un izpēte. Aukstais punktu atklāja  NASA WMAP pavadonis 2004.gadā.
Tas varētu būt radies Visumā pirms 13 miljardiem gadu - Visuma veidošanās pirmsākumos.
2013.gadā to apstiprināja Eiropas Kosmosa aģentūra ar Planka kosmiskā teleskopa palīdzību.
Jaunākajā pētījumā konstatēts, ka Aukstais punkts nav vis vien liels tukšums, bet gan sastāv no vairākiem ķekariem, kas izvietojušies ap mazākiem tukšumiem. Tomēr šis priekšstats tā arī nepalīdz izskaidrot temperatūru atšķirības.

Paralēlās pasaules hipotēze. Temperatūru starpība līdz šim tika skaidrota ar to, ka Aukstajā punktā esot par 10 000 galaktikām mazāk nekā līdzīga izmēra reģionos.
Tomēr Daremas universitātes pētījumi paredz noslēpumainajam apgabalam daudz dīvaināku lomu. Pētnieki apgalvo, ka kosmosā šāds "supertukšums" nevarot pastāvēt - jāmeklē cits izskaidrojums. Britu ieskatā šai vietā atrodoties paralēlais visums. Ir pieņēmums, ka Aukstais punkts radies sadursmē starp mūsu Visumu un citu burbuļveida kosmosu.
Ja turpmākie pētījumi sagādās papildu faktus par labu šai hipotēzei, tas Aukstais punkts var kļūt par pirmo pierādījumu paralēlo pasauļu pastāvēšanai.

Saites.
Visums.
Paralēlās pasaules.