Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ārpuszemes dzīvība

Dzīvība, kas, iespējams, eksistē tālā kosmosā uz citplanētām.

Ārpuszemes dzīvība džainismā. Tas, ka tā eksistē, džainistiem ir pats par sevi saprotams. Pēc viņu uzskatiem Visums ir gaužām pilns ar visvisādām dzīvības formām. Pie tam tās ir izvietotas nevienmērīgi, ārkārtīgi nevienmērīgi. Lai gan augu un zemāko dzīvnieku valsts ir gandrīz uz visām planētām, tikai uz dažām ir saprātīgas būtnes.Džainisma reliģijā eksistē 12 tā saucamās Upangas, no kurām var uzzināt ne mazums interesanta par Sauli, Mēnesi u.c. debesu ķermeņiem, kā arī par visvisādām dzīvības formām, mītošām uz tām.

Ārpuszemes dzīvības ideju pieļāvusi pitagoriešu mācība par dvēseļu ceļošanu no vienas apdzīvotas pasaules uz otru.
Domu, ka zvaigznes ir tādas pašas Saules, ap kurām riņķo planētas, uz kurām var būt dzīvība, XVI gadsimtā izteicis Džordāno Bruno, pamatojoties uz pitagoriešu un neoplatonisma idejām.

Dzīvības meklēšana uz Marsa. Viens no galvenajiem ASV NASA Marsa programmas "Vīkings" uzdevumiem bija dzīvības liecību meklējumi uz Sarkanās planētas. Rezultāti bija negatīvi, taču tagad, 2008.gadā Marsa augsnē atklātā stipri oksidējošā perhlorāta sāls kontekstā, tie ir pārskatīti un nu zinātnieki domā, ka uz planētas virsmas tomēr varētu būt atrodamas mikrobu dzīvības formas.

Raksti.
Vai Džeimsa Veba kosmiskais teleskops atradis ārpuszemes dzīvību?

Tehnika. 11.04.24. pielikts attēls, 11.vieta.

Saites.
Citplanētas, eksoplanētas.
Dzīvības rašanās.