Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Atlantropi

Atlanthropus. Bieži lieto nosaukumu "atlantropi" bez norādes uz konkrētu sugu. Nosaukums - pēc Atlasa kalnu reģiona Ziemeļāfrikā.
Ziemeļāfrikas arhantropi, morfoloģiski līdzīgi Homo erectus.



Pirmo reizi atrasti 1954.-1955. gada ekspedīcijas laikā Ziemeļāfrikā Alžīrijā, vēlāk arī citur.

Dzīvojuši pirms 1,0-0,1 milj. gadu.
Lielākās atradumu daļas vecums ir 360 tūkst. gadu.

Mauritānijas atlantrops. Atlanthropus mauritanicus. (K.Aramburga, 1954.g.) Sinonīmi - Pithecanthropus mauritanicus (Yakimov, 1956.g.), Homo atlanthropus mauritanicus.
Kemils Aramburgs sākumā iedeva sugai nosaukumu Atlanthropus mauritanicus - pēc agrākā Ziemeļāfrikas nosaukuma - Mauritānija. Vēlāk tika atzīts, ka tā ir Homo erectus variācija, nosaukumu nomainīja pret Homo atlanthropus mauritanicus. Dažreiz šo sugu sauc arī par Atlanthropus algericus vai Homo atlanthropus algericus - pēc valsts nosaukuma Alžīrija.
Atrasti Kemila Aramburga (Camille Arambourg) un Riharda Hofštetera (Richard Hofstetter) ekspedīcijas laikā 1954.-1955.gados Ziemeļāfrikā, Alžīrijā Ternifinas karjerā pie Oranas 1954.-1955. gadā.
Dzīvojuši pirms 1,0-0,1 milj. gadu. Ticamākais vecums - 700 tūkst. gadu (pēc paleofaunas un paleomagnētisma datiem), bet pēc jaunākajiem datiem - 1,3 milj. gadu. Lielākā atradumu daļa ir 360 tūkst. gadu veca. 

Saites.
Arhantropi.