Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Amerikāņi nav bijuši uz Mēness

Ārkārtīgi mazticama sazvērestības teorija par to, ka īstenībā amerikāņi 1969.gadā "Apolona-11" kosmiskās misijas laikā uz Mēness nav nolaidušies, bet to inscenējuši.

Viltošanā esot iesaistīts slavenais kinorežisors Stenlijs Kubriks, kura filma "2001: Kosmosa odiseja" attēlo tā laika tehniskās iespējas inscenēt pastaigas kosmosā. Savukārt trīs astronauti - Nīls Ārmstrongs, Bazs Oldrins un Maikls Kolinss esot atteikušies piedalīties viltošanā un nogalnāti jau 1967.gadā. Visas fotogrāfijas un filmas ir viltojumi, kas uzņemti īpaši izveidotā angārā Arizonas tuksnesī. Atvestie iežu paraugi esot Antarktīdā salasīti meteorīti.

Bez tam aizdomas izsaucis arī tas, ka amerikāņu pētnieki spēji pārtrauca Apolona Mēness izpētes programmu 1972.gadā. Ufologi izteikuši versiju, ka no Mēness cilvēkiem likuši aizvākties citplanētieši.

Teorijas piekritēju argumenti:  
1)  filmā plīvojošais ASV karogs - tas nevarot plīvot, jo uz Mēness nav atmosfēras. Tomēr katram ir viegli ieraugāms, ka astronauti karoga augšējā malā ir iebāzuši stiepli, mala izskatās pilnīgi taisna;
2)  astronauti mirtu, jo kosmoss esot pildīts ar milzīgu daudzumu mikrometeoru, kas tos tūdaļ pat caururbtu. Tomēr, lai gan šādi meteori eksistē, tos sastapt nemaz nav tik viegli;
3)  nospiedumu trūkums uz Mēness virsmas vai gluži otrādi - pārāk liels to skaits;
4)  zvaigžņu trūkums attēlos.

Zinātnieki visus šos argumentus jau daudzkāt noraidījuši, tomēr amerikāņu popkultūras apziņā tas radījis pamatīgu nospiedumu. Pew Resaerch centrs vēsta, ka 2013.gadā apmēram 7% amerikāņu domā, ka "Apolona-11" misija bijusi viltota, bet 2016.gada aptauja Lielbritānijā esot liecinājusi, ka vairāk kā 1/2 britu uzskata, ka nolaišanās uz Mēness bijusi viltota.

Raksti.
NVIDIA atmasko sazvērestību teoriju par Mēness sasniegšanas programmas Apollo falsifikāciju.

Saites.
Sazvērestības teorijas.