Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

AUM

Mistiski meditavīva skaņa, kuru dažu reliģiju (budisma, bono) pārstāvji izmanto reliģiskajās ceremonijās.

Brahmas zoss-gulbis Hamss rada Visumu ar savu kliedzienu (līdzīgi senēģiptiešu mitoloģijas Lielajam Gāginātājam!) – AUM vai OM („a” un „u” skaņas kopā izrunātas rada „o” skaņu). Šo skaņu sauc par prānavu – „mūžības skaņu.” AUM ir visu svēto mantru pamatā un simbolizē Kalahamsu: A – labais spārns, U – kreisais spārns, M – aste. Tam ir arī atbilstošs simbols – kosmiskā ola, kas parādās no pusmēneša.
Rigvēdās (III g.tk.pmē.) AUM nosaukts par Saules skaņu, to uzskata kā vertikālu kustību, kas iedvesmo līdzīgi ērgļa vai vanaga kliedzienam.
Citās leģendās teikts, ka Brahma ieradies uz Zemes zoss vai gulbja mugurā, jebšu ratos, kamos iejūgti šie putni. Šais ratos viņš sēdējis arī tad, kad no rokām izkritis lotosa zieds un radusies Puškara.
Brahmas ola uzskatāma par sēklu vai par kosmisko atomu, no kura radās materiālais un garīgais Visums: „Es Handers [Hamss]. Es Kungs [Brahma]. Es radīju visumu no savas būtības, un es atrodos laika ciklā, kas to izkliedē.” 

Skaņa saistīta ar trim stāvokļiem – nomoda, snauda un miega. Skaņa pārnes apgaismoto apgarotā stāvoklī turijā. Tajā ir jāmeditē, lai varētu dzirdēt pirmējo skaņu, kas aizpilda Visumu.

Saites.
Hamss.