Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Adatu terapija

      Akupunktūra.
      Šiacu.


Akupunktūra esot atklāta, kad ķīniešu karavīri ievainoti ar bultām, atveseļojušies no citām hroniskām vainām, ar kurām slimojuši ilgi pirms tam.
Agrākā rakstiskā liecība par šo dziedināšanas mākslu atrodama iekšķīgo slimību mācību grāmatā Nei ching, kas sarakstīta pirms 3000–4500 gadiem.

Darbības pamatojums. Akupunktūras pamatā ir ticība dzīvības enerģijai ki. Kad tā ķermenī vairs neplūst harmoniski, rodas slimība. Ki cirkulē pa vairākiem ķermeņa meridiāniem – neredzamiem zemādas kanāliem. Divi centrālie meridiāni: galvenā līnija, kas iet uz augšu pa muguras smadzenēm, un uztveršanas līnja, kas iet uz augšu pa ķermeņa priekšpusi. Vairāk nekā 10 citu meridiānu pāru katrā ķermeņa pusē ir saistīti ar sirdi, nierēm, plaušām u.c. iekšējiem orgāniem.
Uz katra no šiem meridiāniem ir akupunktūras punkti, to pavisam ir 2000. Ja šos punktus stimulē ar adatām vai masāžu, meridiāni un ar tiem saistītie orgāni tiek labvēlīgi ietekmēti, un pa tiem atkal sāk plūst dzīvības enerģija.
Iedarbība var būt dažāda: tūlītēja atveseļošanās, lēna stāvokļa uzlabošanās, kas ilgst nedēļām un pat mēnešiem Terapija izraisa mieru un atslābumu, vai gluži otrādi – kūsājošu enerģiju. Dažiem rodas patīkama prāta apmiglošanās sajūta, citi kādu laiku jūtas pat sliktāk. Daži nejūt vispār nekādu iedarbību.
Ir gūti panākumi arī dzīvnieku ārstēšanā ar adatu metodi. 

Adatu terapija Latvijā. Pirmais cilvēks, kas bija izmācījies adatu terapiju Latvjā, bija profesors Nikolajevs (ķīniešu skola, Pekina), 1986.gadā.