Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Bervinas NLO katastrofa (1974.g.)

Iespējama NLO avārija Velsā, Bervinas kalnos 1974.gada janvārī.

Notikuma norise. 1974.gada 23.janvārī 20:30 Velsā virs Klaidas no debesīm nokrita liels diskveidīgs objekts. Desmitiem liecinieku Lankašīrā un Češīrā zvanīja uz policiju tai pat vakarā, pamanījuši debesīs neparastus zaļu uguņu veidojumus. Ugunis haotiski lidoja pa gaisu ZR debesīs. 
tieši 20:38 kaut kas  ietriecās Bervinas kalnos Kluidā. Trieciena rezultātā izcēlās drebēšana Rihtera 4,5 baļļu stiprumā. To juta Rekshemā, Česterā, Liverpūlē, Sautportā un pat dažos Lielās Mančesteras rajonos. 
Policija nekavējoši devās uz Bervinas kalniem, domādama tur uziet avarējušu pasažieru lidmašīnu. Tomēr netika atklāts tas, ko policija atrada.
Tai pat vakarā cauri Česterai devās armijas kravas mašīnu konvojs, kas devās uz sprādziena epicentra rajonu. Pēc tam armija aplenca un bloķēja šo rajonu.
Medmāsa, kas dzīvoja netālu no sprādziena vietas, vietējai avīzei pastāstīja, ka lidojošais šķīvis "Alberthollas izmēros" ietriecies kalnā, izšķaidot atlūzas un ķermeņus vairāk kā jūdzes attālumā. Vēl viņa pavēstīja, ka piegājusi pie viena no ķermeņiem un sapratusi, ka tas nav cilvēks. Taču, pirms viņa aprakstījusi redzētu, iejaukušies militāristi un divi Aizsardzības ministrijas ierēdņi pavēlējuši tai par NLO klusēt. No tā laika neviens šo medmāsu nav redzējis. reportieris, kas apmeklējis domājamo avārijas vietu, atteicies runāt par to līdz pat savai nāvei 1979.gadā.
1980.gadā elektronikas inženieris Arturs Ādamss, kas strādāja Konkordā, apmeklējis avārijas vietu un uzgājis tur dīvainus zalas krāsas metāla gabaliņus, iesprūdušus klintīs. Viņš paņema paraugus savā laboratorijā un atklāja, ka 1 collas izmēru materiāla kubs ražo divus kilovatus elektrības (pieslēdzot voltmetram). Adamss sazinājās ar Daily Express, un tā publicēja rakstu sēriju par šiem dīvainajiem atradumiem. Tomēr atkal iejaucās Aizsardzības ministrija un "noslāpēja" šo stāstu. 
Šodien tā arī plašai sabiedrībai nav zināms, kas nokrita Velsas kalnos 1974.gadā. Daži uzskata, ka tā bijusi sizmēģinājuma lidmašīna, iespējams, Stels prototips.

Saites.
NLO avārijas.