Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Bateleva projekts

"Zilās grāmatas" ietvaros eksistējis projekts laikā no 1952.-1954.gadam, kas iemantojis zinātniska šedevra slavu.

Projekta mērķis bija statistiski novērtēt ziņojumus par NLO. ASV GKS pavēlniecība slepena līguma ietvaros sadarbojās ar prestižu privātu iestādi - Bateleva Memoriālo institūtu.

Tika mēģināts noskaidrot ļoti svarīgu jautājumu: vai pēc galvenajiem rādītājiem eksistē atšķirība "neizskaidrojamiem" un "izskaidrojamiem" notikumiem. Institūta speciālisti ar metodiku X-kvadrat pēc 6 raksturlielumiem analizēja fiksētos objektus - skaitu, krāsu, formu, novērošanas ilgumu, gaismas spilgtumu un kustības ātrumu.

Līdz 1952.gadam projekta "Zilā grāmata" ietvaros tika savākti 4000 gadījumu. "Ziņojumam 14," kas savu nosaukumu ieguva mazliet vēlāk, speciālisti atlasīja 2199 gadījumus un rūpīgi tos izvērtēja. Rezultātā pēc 5 parametriem no 6 varbūtība, ka nezināmie objekti patiesībā var tikt izskaidroti ar zināmām parādībām, nepārsniedza 1%. Tikai, vērtējot pēc gaismas intensitātes, varbūtība sasniedza 5%. Kopējā varbūtība pēc visiem 6 parametriem, saskaņā ar projekta secinājumiem, sasniedza tikai vienu miljardo daļu. Tādejādi ASV militāristi guva apstiprinājumu, ka šie fiksētie neizskaidrojamie gadījumi patiesi saistāmi ar NLO.

Saites.
Ufoloģiskie projekti.
Ufoloģija.