Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Brosnas ezera briesmonis

Krieviski - Бросненское чудовище.
Ūdensbriesmonis, kas mītot Brosnas ezerā Krievijā, Tveras apgabalā.

Atrašanās vieta. Brosnas ezers (oзеро Бросно) atrodas Krievijā Eiropas daļā, Tveras apgabalā Andriapoles rajonā. No Adriapoles pa pašvaku ceļu līdz ezeram ir 50 km. Ceļā pēdējais apdzīvotais piunkts - Boroveca.
Tas ir līdz pat 60 m dziļa ledāja ieplaka, kas izstiepusies ZR-DA virzienā.



Apraksts. Garkaklains radījums, ķer virs ezera zemu lidojošus putnus. Vietējie to iesaukuši par Brosņu (krieviski - Бросня).

Liecības. Vietējie stāsta, ka ezerā dzīvojot kaut kas, kas uzbrūk lopiem un cilvēkiem. Citi gan saka, ka ezerā mītot ārkārtīgi lielas līdakas.
Senos laikos kāds vikingu karotājs ar karakalpiem noracis ezera saliņā salaupīto. Bet nezvērs saliņu esot aprijis. Vikings sācis raustīt valodu.
Vietējie novadpētnieki uzrakuši senu leģendu, ka 1237.gadā ezera krastā nometni ierīkojuši mongoļi-tatāri hana Batija vadībā. Viņiem par lielām šausmām naktī no ūdens izlīdis liels nezvērs un sācis plosīt viņu zirgus. Bet tad, kad nezvērs uzbrucis jau kareivjiem, tatāri metušies bēgt un skrējuši pāris kilometru. Tatāriem licies, ka pats krievu dievs iznācis no ūdeņiem un uzbrucis viņiem. Runā, ka pēc šī notikuma hans Batijs pagriezis savus karapūļus atpakaļ un tieši tādēļ nav aizgājis līdz Novgorodai.
II Pasaules kara gados kāds aizšauts vācu meseršmits zemu lidoja virs ezera, kad izšāvies ūdens stabs no ezera un aprijis katapultējušos vācu pilotu. Vietējie aiz brīnumiem mutes vien noplātījuši. 
Pirmo reizi to pirms dažiem (2 vai 3) gadiem ezerā pamanīja kāda jautra maskaviešu atpūtnieku kompānija. Kāds no šmigainajiem pirmais ezerā pamanīja robotu monstra muguru. Visa kompānija to novēroja vairākas minūtes un pat pāris reizes nobildēja ar "ziepju trauku." No uzņēmumiem sanāca tikai viens un arī tas pats visai švaks.
No tā brīža arī apkārtnē sāka izplatīties runas par ezera biesmoni. Maskavieši bildi pārdeva kādam galvaspilsētas bulvāru izdevumam.
Drīz pēc tam briesmonis esot apēdis meitenīti. Tā bijusi no tādas pašas atpūtnieku kompānijas. Atskrējusi un saukusi: "Mammu, tur ir briesmonis!" bet neviens nav tam pievērsis uzmanību. Pēc tam meitenīte atkal devusies pie ezera un neviens to vairs netika redzējis. Oficiālā versija - noslīkusi.
Kādam Pēterpils zvejniekam briesmonis pažļembājis gumijas laivu un aizpeldējis. Pārkodis tomēr netika.
Jaunlaulātie no Tveras bija nolēmuši ezera krastā pavadīt medusnedēļu. Kamēr abi gāja uz mežu pēc malkas, kāds bija aizvilcis uz ezeru viņu telti un atstājis tikai piemītu zāli. Ugunskurs bijis pilnīgi noliets ar ūdeni. Un atkal tikai apļi ūdenī.

Kritika. Protams, cilvēki ir ļoti skeptiski par briesmoņa klātesamību ezerā esamību un uzskata, ka šī būtne varētu būt milzu bebrs vai milzu līdaka. Citi uzskata, ka ezeru regulāri apmeklē mežacūkas un alņi. Tomēr baumas par šī briesmoņa eksistenci turpina klejot. 

Saites.
Ūdens briesmoņi.
Tveras apgabals.