Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Camorra

Neapoles mafija. Tās darbības centrs ir Kampānijas reģions un Neapoles pilsēta.

Šī mafija ir bēdīgi slavena ar savu konkurējošo klanu naidīgumu, tādēļ viņu starpā notiek biežas vardarbīgas sadursmes. Grupējums nodarbojas ar reketu, narkotiku kontrabandu, iesaistās arī legālā biznesā, piemēram atkritumu apsaimniekošanā.
Tam ir apmēram 150 klanu ar 5 000 dalībniekiem.
Viens no ietekmīgākajiem šī grupējuma klaniem – Kasalēzi. Šis klans 2008.gada septembrī Neapoles apkārtnē nogalnāja 6 Ganas nēģerus, lai prādītu, ka afrikāņu bēgļi še nav gaidīti.

Cīņa ar mafiju.
Līdz 2005.gadam, kad to arestēja, grupējumu vadīja Paolo di Lauro.
2005.gadā grupējuma vadību pārņēma Marko di Lauro, kad viņa tēvam Paolo di Lauro piesprieda 30 gadu cietumsodu par narkotiku kontrabandu.
2007.gada decembris. Notverts Neapoles mafijas Comorra boss Edoardo Kantīni ar iesauku „eņģeļa seja.” Slēpās kopš 2000.gada. Bija izveidojis naudas izspiešanas un narkotiku kontrabandas tīklu.Baidoties no izsekošanas, kontīni atteicās no sakaru līdzekļiem un izmantoja tikai rakstiskas zīmītes. Lai neatstātu pēdas, viņš nekad nevilka vienu un to pašu zeķu pāri un apakšveļu divreiz.
2009.gadā policija arestējusi trīs brāļus, kas vadīja Ruso klanu. Tā galvenais līderis Paskāls Ruso bija iekļauts 10 visvairāk meklēto mafiozi sarakstā. Kopš 1993.gada viņš bēguļoja. Brālis – Salvatore.
2009.gadā itāļu policija noķēra Luidži Espozito, kas bija iekļauts Itālijas 30 vismeklētāko noziedznieku sarakstā un tiek uzskatīts par vienu no trijiem Nuvoletta klana līderiem. Viņš atradās policijas meklēšanā kopš 2003.gada. 2006.gadā viņam aizmuguriski piespriesti 9 gadi cietumā par narkotiku izplatīšanu un sakariem ar mafiju. Viņš arestēts luksusa villā pie Neapoles, kur tas uzturējās ar citu vārdu.
2009.gadā „Camorra” pieteica karu valstij par tās centieniem ierobežot organizēto noziedzību.
2010.gada janvārī Spānijā apcietināja vienu no grupējuma līderiem Paolo Di Mauro.
2011.gada 7.decembrī pazemes bunkurā pie Neapoles policija arestēja 16 gadus bēguļojušo Comorra bosu Mikēli Cagariju (53) – Kazalēzi ģimenes vadoni. Viņš mafijas hierarhijā atradās visaugstāk. Aizmuguriski notiesāts uz vairākiem mūža ieslodzījumiem par izspiešanām, slepkavībām un narkotiku kontrabandu. Policija nobloķēja elektrības apgādi viņa pazemes bunkuram, kurā tas slēpies vairākus gadus.
2019.gada marta sākumā Itālijas policija kādā Neapoles dzīvoklī aizturēja vienu no grupējuma līderiem Marko di Lauro, kas meklēšanā bija izsludināts 14 gadus, jo apsūdzēts vairāku slepkavību organizēšanā.

Itālijas policija izmeklēšanas gaitā par sešu Ganas imigrantu noslepkavošanu pagājušajā septembrī arestējusi vienu no vismeklētākajiem mafijas līderiem, vēsta aģentūra ANSA.
14.01.2009.
Džuzepe Setola, kurš atrodas Itālijas visbīstamāko bēgļu sarakstā, izvairījās no aresta pirmdien, aizbēgot pa kanalizācijas sistēmu, kuru ar viņa māju pie Neapoles savienoja tunelis. Viņš tika arestēts trešdien Neapoles reģiona pilsētiņā.
38 gadus vecais Setola ir saistīts ar Neapoles reģiona mafijas "Camorra" ietekmīgo Kazalēzi klanu.
Kazalēzi klans kontrolē narkotiku tirgošanu un prostitūciju Kazertas apvidū. Tas tiek vainots par desmitiem slepkavību 30 gadu laikā.

В Неаполе арестован глава одного из мафиозных кланов — Себастьяно Тутти, сообщает AFP.

40-летний глава клана Тутти, находившийся в бегах с 2007 года, был задержан в субботу, 13 марта, в аппартаментах в городе Торре-дель-Греко, расположенном недалеко от Неаполя. Полиция застала мафиози спящим. При задержании Тутти не пытался оказать сопротивления.
Себастьяно Тутти возглавляет одноименный клан, входящий в состав "Каморры" — неаполитанской мафии. По данным полиции, Тутти в мае 2009 года убил другого главу мафиозного клана — Гаэтано ди Джоя (Gaetano Di Gioia) и смертельно ранил его сына.
Глава клана Тутти, занимающегося, в числе прочего, наркоторговлей, входит в число 100 наиболее разыскиваемых преступников Италии. 

Saites.
Itāļu mafija.