Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Džonsons, Bampijs

Bumpy Johnson.
Kā zelta laikmeta kaķis ar deviņām dzīvībām, kurš vairākkārt ticis noķerts un teju nogalināts – bēdīgi slavenais noziedzības vadonis Bampijs Džonsons, dzimis Elsvorts Reimonds Džonsons.

Līdz 30 gadu vecumam Džonsons jau pusi dzīves bija pavadījis cietumā, jo bija biežs "kukuļošanas" piekritējs, zaglis un arī suteners. 1932.gadā Bampiju izlaida no Alkatrazas cietuma un viņš atgriezās Ņujorkas ielās. Ap šo laiku Džonsons satika ietekmīgo noziedzības līderi Stefāniju Sentklēru (Stephanie St.Clair), dēvētu par "Madam Queen," kura Džonsonu paņēma savā paspārnē.

Kļuvis par Sentklēras leitnantu, Džonsons uzsāka karu ar daudziem Ņujorkas noziedzības bosiem, tai skaitā ar organizētās noziedzības līderi Daču Šulcu jeb “Holandieti” Šulcu (Dutch Schultz). Šīs cīņas laikā Džonsons nolaupīja un nogalināja vairāk nekā 40 cilvēku. Tomēr šo abu gangsteru karš bija bezjēdzīgs – Šulca un viņa domubiedru pusē bija likumi un viņi dominēja nelegālajās azartspēļu operācijās Hārlemā. Galu galā Džonsona iesākto pabeidza cits gangsteris – Laimīgais Lučāno - pavēlot 1935.gadā “novākt" Šulcu.

Cilvēki ļoti baidījās no Džonsona, tomēr viņu arī cienīja un mīlēja. Proti, dēvēts pat par Hārlemas Robinu Hudu, viņš bieži vien palīdzēja kopienas ģimenēm, pērkot skolas drēbes finansiāli grūtībās nonākušiem bērniem un apmaksājot koledžu. Svētkos Džonsons ģimenēm pasniedza bezmaksas tītarus, piegādāja maltītes un dāvanas.