Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dzimmu Tenno (~660.g.pmē.)

Izteikta doma, ka zilbe mu nākot no Lemūrijas. Tas esot Jūras valdnieka dots vārds un nozīmējot – „Mu dēls.”

Radniecība. Dzimmu Tenno bija saules dieves Amaterasas mazdēla dieva Ninigi maz(maz?)dēls. 

Dzīvesgājums. Pirmais japāņu imperators, Jamato dinastijas pamatlicējs.
Ap 660.g.pmē. ticis kronēts par pirmo Japānas imperatoru - saules dieve Amaterasa dāvājusi tam varas regālijas: metāla spoguli un zobenu Kusanagi. Kodziki un Nihongi tekstos apgalvots, ka pirmais japāņu imperators cēlies no jūras ķēniņa – Zemes valdnieka no Klusā okeāna.
Vietējā leģenda piedēvē pirmajam ķēniņam 2 apaļo torņu celtniecību Šododzimas salā, kas līdzīgi Lieldienu salas torņiem.
Pec Amaterasas gribas Dzimmu Tenno nolaidās uz kalna Kjusju salā. Savācis karaspēku, viņš no Kjusju salas devās karagājienā uz Jamato (Honsju salas centrālo piekrasti), un, pakļāvis to, kļuva par Japānas pirmo valdnieku. 660.g.pmē. dievs Ninigi Dzimmu Tenno kronēja par Japānas pirmo imperatoru. Dzimmu Tenno apprecējās ar Okininusi mazmeitu, tā saradojoties ar Susano pēctečiem. Dzimmu Tenno iesāka Japānas imperatoru dinastiju, kas valda līdz mūsdienām.

11.februārī Japānā svin Valsts dibināšanas dienu un Japānas pirmā imperatora Dzimmu Tenno kāpšanu tronī.

Aplūkojamie objekti.
Dzimmu Tenno kaps. Mistiskais Dzimmu Tenno it kā atdusas dzimtas kapenēs. Protams, izņemot imperatoru, nevienam nav ļauts tuvoties Dzimmu Tenno kapavietai. Šveicietim Ēriham izdevās ieraudzīt Dzimmu Tenno mauzoleju no putna lidojuma. Viņš grāmatā "Vēstījumi un zīmes no Visuma" par to raksta: "Es neieraudzīju neko vairāk kā grāvi ar ūdeni, kas apņēma mauzoleju. Kā nocietinātu pili, mākslīgi apmežotu pakalnu, zem kura it kā atrodoties kapenes un dažus ne ar ko neievērojamus mūrus..."

Avoti.
Kodziki.
Nihongi.


Saites.
Japāņu ķēniņi (~660.-šodien).