Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dubaija

Pilsēta AAE, Dubajas emirāta administratīvais centrs.

Dēvēta par "Persijas līča Parīzi." 

Dubaja ir milzīga metropole, modernākā AAE pilsēta. Te sastopami greznākie un dārgākie celtniecības projekti pasaulē. Tie tiek realizēti ar viesstrādnieku palīdzību. Jaunās arhitektūras brīnumi sadzīvo ar senajiem "vēja torņu" namiem. Mietpilsoņi no visas pasaules brauc iepirkties šejienes duty free lielveikalos.

Aplūkojamie objekti. Pilsētas debesskrāpju augstums ir caurmērā 20-250 m. 

Dubaijas muzejs. Tas ierīkots vecā cietoksnī.
Tirgi. Zelta, garšvielu.
Deiras Palma. Celtniecība sākta 2004.gada novembrī, un plāno to pabeigt 2009.gadā.

Džumeires Palmas sala – „The PalmJumeirah”. Tā atklāta 2006.gada decembrī. 4 gadus pirms celtniecības tika veikti pētījumi tā ietekmei uz apkārtējo vidi. Celtniecība sākās 2001.gada jūnijā. Pirmajā celtniecības fāzē tika uzbērta pati sala. Otrā fāze – villu, viesnīcu un atpūtas centru būvniecība – aizņēma 4 gadus. Tad izbūvēja arī visas komunikācijas.
Salas pamatā ir smiltis un lieli akmens bloki. 30 kvkm salas sauszemes radīšanai patērēja 95 miljonus kub.m smilšu un akmeņu. Būvē strādāja 14 000 strādnieku un speciālistu no visas pasaules.
Celtne izveidota dateļpalmas veidolā. Uz tās stumbra - „zelta jūdzes” – izvietots lielākais tirdzniecības rajons reģionā – 800 pazīstamu zīmolu veikalu, neskaitāmi krogi un kafejnīcas. „Stumbra” krastos izvietojas darījumu un izklaides centri, viesnīcas un smalki dzīvokļi. No „stumbra” atiet 17 „zari” ar greznām villām un savrupmājām, celtām pēc individuāliem pasūtījumiem un atspoguļo 26 pasaules arhitektūras stilus. Katrai villai ir savs dārzs, baseins un izeja uz privātu 40 m pludmali, bieži ar jahtu piestātni.
Satiksmi starp sauszemi un „palmu” nodrošina ātrvilciens. Bez tam ir izbūvēts zemūdens tunelis ar trim satiksmes joslām, kas savieno salas centrālo daļu ar ārējo loku – „rifu”. Ar lielo zemi salu savieno divi tilti un 5 tuneļi garumā no 170 – 420 metriem. Divas lielās piestātnes „palmas apakšējos zaros” spēj uzņemt līdz pat 200 jahtām.
„Rifs” ir 15 km garš aplis, kas veic arī viļņlauža lomu. Viņš klāts ar tropiskiem dārziem, kuros atrodas 40 augstākās klases viesnīcas, krogi, izklaides centri un tematiskie parki. Pašā tālākajā „rifa” punktā atrodas septiņzvaigžņu viesnīca, un pirmais reģiona ūdensatrakciju parks ar delfināriju Atlantīdas stilā, zemūens parku un restorānu.
Pilnībā salas būve tiks pabeigta tikai 2010.gadā. AAE likumi ļauj ārzemniekiem iegādāties nekustamos īpašumus mākslīgi radītā sauszemē. Salas īpašumi tika izpārdoti dažu dienu laikā.

The Palm Jebel Ali. Būvniecību plāno pabeigt 2008.gadā. 

„Burj Al Arab” viesnīca – „Arābu tornis”. Buras formā. 321 m augsta. tai augšā ir helikopteru nosēšanās laukums. Atklāta 1999.gadā. Atrodas 15 km no Dubajas, Džumeiras elitārajā pludmalē. 56 stāvi 300 augstumā. Ceturtais augstākais pasaulē, iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā augstākā viesnīca pasaulē. Uzcelta uz mākslīgas salas, tās pamati iegremdēti 40 m dziļi jūrā, bet viesnīcu ar sauszemi savieno 280 m garš dambis. Bura noklāta ar divkāršu teflona stiklu, šeit tāda tehnoloģija pielietota pirmo reizi pasaulē. Tās dēļ viesnīca laistās pat naktī. 
Viesnīca atvērās 1999.gada 1.decembrī, un kopš tā laika apartamenti tiek rezervēti 2 – 3 mēnešus uz priekšu. Viesnīca kļuvusi par Dubajas vizītkarti. Viesnīcā ir tikai lukjsa numuri, katrs individuālā stilā. 202 divstāvu numuri ar skaistiem skatiem, no tiem 18 paveras panorāmas skats. Visi apartamenti aprīkoti ar progresīvāko tehniku un piedāvā augstākā līmeņa komfortu. Ir iespaidīgi prezidentu un karaļu numuri ar privāto liftu un kinoteātri, ūdensprocedūru ietaisēm un milzīgām gultām uz kustīgām platformām. Tie laikam ir divi tādi, atrodas augšējos ēkas stāvos un aizņem attiecīgi 667 un 780 kv.m.
Viesnīcā ir plaša konferenču zāle un darījumu centrs, kuros regulāri noris augsta līmeņa uzņēmēju tikšanās. Uz jumta izvietojas pats augstākais pasaulē tenisa korts. Tāpat viesnīca saviem iemītniekiem piedāvā oriģinālām mozaīkām rotātus baseinus, sportzāles, solārijus, ūdens sporta veidus, baseinus peldēm un pirtis. Izbraucieniem uz pilsētu piedāvā jaunākos BMW un Rolls-Royce limuzīnus. 
Ir izmantoti materiāli no visas pasaules: Brazīlijas marmors, cēlkoki, paklāji no Dienvidāfrikas, gultas veļa no baltākajiem īru liniem, dabiskais akmens un dārgmetāli – ar augstākās proves zeltu pārklāti apmēram 8 000 kv.m viesnīcas platību. 
Viesnīcā ir astoņi restorāni, taču spicākais no tiem ir Al Muntaha. Tajā pārstāvētas modernākās dizaina idejas. Uz restorānu var nokļūt ar zemūdeni. Caur kroga stikla sienām atklājas Persijas līča zemūdens valstība visā tās skaistumā. 

Kalifa tornis. (Burj Khalifa) 828 vai 830 m augsta ēka. Patlaban augstākā ēka pasaulē.
Burj Dubai. Pārdēvēja Emirātu prezidenta Abudabas šeiha Halifa bin Zaīda al Nahjāna vārdā.
Savērptais debesskrāpis. Augstākais tāds pasaulē - 306 m. Sāka būvēt 2006.gadā - vēl pirms finanšu krīzes, bet pabeidza 2013.gada jūnijā.

Džulfara. Zudusi arābu viduslaiku pilsēta, kaut kur Dubaijas tuvumā.

Brīnumu dārzs. Miracle Garden. Utopisks projekts, kur tuksnesī radīts pasaulē lielakais dārzs ar fantastiskam puķu instalācijām un 109 miljoniem ziedu.

Saites.
Apvienotie Arābu emirāti.