Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dievi

Daudzu tautu mitoloģijā pārdabiskas būtnes, kas valdījušas pār stihijām, zemi un cilvēkiem.

Sākumā reliģijā garus neiedalīja augstākos un zemākos, jo sabiedrībā vēl nebija mantiskās nevienlīdzības un šķiriskās noslāņošanās un cilvēkiem vēl bija svešas kundzības un pakļautības attiecības. Pakāpeniski, attīstoties zemkopībai un lopkopībai, rodoties sabiedriskajai darba dalīšanai un privātīpašumam, sākās pirmatnējās kopienas sairšanas process. Izvirzījās ģinšu un cilšu augstmaņu ģimenes, kas savās rokās koncentrēja ievērojamas bagātības un varu. Radās verdzība, kas ģinšu un cilšu vecākajiem kļuva par vienu no bagātību vairošanas avotiem. Šķiru sabiedrības izveidošanās atspoguļojās reliģijā - garus sāka iedalīt zemākos un augstākos.
Par visvarenākajiem sāka uzskatīt tos dabas parādību garus, kam bija svarīga loma cilvēku saimniecībā. katrs gars dabūja vārdu un īpašu kultu. gari pārvērtās par dieviem un radās daudzdievība - politeisms. Tā klasisks piemērs ir Senās Grieķijas reliģija, kas ietvēra veselu dievu panteonu

Šodien ufologi un citi neizzinātā pētnieki piedāvā jaunu šā vārda tulkojuma interpretāciju - vārds "dievi" būtu tulkojams kā "debesu ceļotāji" vai "astronauti." Seno tekstu mitoloģiskā un reliģiskā interpretācija varot tikt uzskatīta par novecojušu, jo radās XIX gadsimtā, kad zinātniekiem, kuri tos tulkoja, nebija nekāda priekšstata par kosmiskajiem lidojumiem. Šīs kļūdainās interpretācijas vietā ufologi bieži piedāvā savu, kosmisko lidojumu laikmetam atbilstošāku seno tekstu tulkojumu.

Saites.
Reliģijas.
Ufoloģija.