Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Dinozauru medības

Uz tādām domām pētniekus uzvedināja biežie nekārtīgie dinozauru kaulu atradumi. Jau XX gs. 60.gados krievu zinātnieki izteica pieņēmumu, ka daudzu mezozoja ēras zauru kaulus saplosījuši sprāgstošie šāviņi, jo daudziem kauliem bija tādi lūzumi, kurus savādāk izskaidrot nevarēja.

Arī vācu paleontologs Edvīns Hennigs bija pārsteigts par haotiski izmētātajiem milzīgo reptiļu kauliem toreizējā Tanganjikā, kur viņš no 1909.–1911.gadam vadīja izrakumus: „Šo milzeņu atliekas – kauli, skriemeļi un zobi – bija juku jukām izbārstīti iezī. Kad mums likās, ka izdevies pamazām savākt visas kāda dzīvnieka daļas, tad zauru „spoks” ar mums izspēlēja joku: trīs vienādi stilba kauli, divi bļodas kauli vai kas tamlīdzīgs vienmēr norādīja uz citiem šīs sugas eksemplāriem, taču ļoti ilgi nevarēja atrast īpaši iekāroto galvaskausu...”

Dinozauru mednieki?
XX gs. 60.gados Sibīrijā krievu pētnieki uzgājuši dinozauru kaulu ar tajā ieurbušos bultas uzgali (citur apgalvots, ka uzgalis bijis milzīgs!).
Dažviet uzietas dinozauru pēdas kopā ar mūsdienīgu cilvēku pēdām (Tērnera taka, līdzīgi atradumi Turkmēnijā).
Dinozauru medības - dažviet pētnieki uzskata, ka dinozauru atliekas rāda to nogalināšanu medībās. Kaut kur esot uzieti dinozauru kauli ar ložu pēdām.

Dienvidsahāras dinozauru laukā starp dinozauru kauliem esot uziets bultas uzgalis.

Sites.
Dinozauri.

Bioloģija.