Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ektoplazma

Hipotētiska matērija, kas esot spoku, rēgu un citas Garu pasaules radības materializācijas pamatā.

Spiritisti apgalvo, ka šāda matērija spēj materializēties spiritiskā seansa laikā.

Ektoplazmas procesu esot vērojuši daudzi mediķi, fiziķi un citi gudrinieki. Tas ir vairākkārt fotografēts un kompetentu žūriju dokumentāli apstiprināts fakts. Izskaidrojuma nav, bet mānīšanās arī esot tikusi izslēgta.

Kritika. Protams, kritiski izvērtējot, vajadzētu aplūkot tos gadījumus, vai patiesi šī parādība objektīvi fiksēta, tāpat arī, kas tieši to ir pētījis.

----------------------------------------------------

Izlasot virsrakstu, krietni daudzi cilvēciņi droši vien padomāja-WTF? Bet XIX gs to zināja visi! Un tās atklāšanu uzskatīja par ...lielu zinātnes sasniegumu. Bija kaudzēm fotogrāfiju ar ektoplazmu un par šo fenomenu rakstīja visi, kam nebija slinkums, jo tā bija tēma, par kuru cilvēki toreiz ļoti interesējās un lasīja ar aizrautību..

Lai cik tas dīvaini nebūtu... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
1.
Lai cik tas dīvaini nebūtu, terminu ectoplasm (grieķu val. : ektos — «ārpus» + plasma, «kaut kas veidots») ieviesa ievērojamais franču ārsts un fiziologs, Nobeļa prēmijas laureāts medicīnā Šarls Rišē, kurš kādu brīdi bija aizrāvies ar populārā medija Evas Karjeres pētīšanu. Zinātnieks ātri vien pret spiritismu atvēsa- bet- nemainīgi palika šī termina autors!

Vārdu sakot kā savā... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
2.
Vārdu sakot, kā savā "Psihiskās zinātnes enciklopēdijā" raksta Nandors Fodors, ektoplazma ir "..matērijas forma, savā pirmatnējā stāvoklī nejūtama un neredzama, bet pēc tam spējīga pieņemt gāzveidīgu, šķidru vai cietu stāvokli. Viņa izdala smaržu, līdzīgu ozona smaržai...un viņai ir ļoti dīvainas īpašības!"

Bija pat daži spiritisti... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
3.
Bija pat daži spiritisti, kuri apgalvoja, ka ir ieguvuši un izpētījuši ektoplazmas paraugus.

Par fotografijām pat runāt... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
4.
Par fotografijām pat runāt nav vērts- ektoplazma tika fotografēta jaudīgi un masveidīgi.

Bija pat slaveni ektoplazmas... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
5.
Bija pat slaveni ektoplazmas fotogrāfi- tadi kā Viljams Houps, kurš fotografēja ektoplazmu visos iespējamos veidos, nākošu no visurienes, ektoplazmu vienkārši tāpat un ektoplazmu ar ietvertiem dažada kalibra spokiem.


Bija vienkārscaroni... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
6.
Bija vienkārši nepieklājīgi neredzēt ektoplazmu- pat tiesneši, pulkveži, intelektuāļi, aristokrāti, rakstnieks Konan- Doils un citi cilvēciņi, no kuriem varēja gaidīt vairāk, stāstīja un publicēja gluži fantastiskus stāstus par saviem ektoplazmas novērojumiem. Ja tu neredzēji ektoplazmu, kaut kas ar tevi nebija kārtībā.

laquoBalts nelielam mākonim... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
7.
«Balts, nelielam mākonim līdzīgs veidojums izstiepās 4-5 pēdu augstumā...pēc tam negaidot no šī mākoņa iznāca Bertas figūra»

laquoBens Boa mēģināja kā... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
8.
«Bens Boa mēģināja, kā man likās, iziet starp mums, bet viņam traucēja viņa klibojošā gaita. Es nevaru skaidri pateikt, vai viņš gāja vai slīdēja. Pēc tam viņš piegāja pie loga, lai atvērtu aizkarus, bet nepaspēja to izdarīt. Viņš pēkšņi saļima un izsūcās cauri grīdai. Tajā brīdī es dzirdēju drausmīgu skaņu, ar kādu purvs aprij savu upuri.»

laquoIzveidojās spīdoscarona... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
9.
«Izveidojās spīdoša matēta kolonna, no kuras izlīda spīdoša roka- ideāli veidota, dabiska lieluma, un draudzīgi vairākas reizes noglaudīja man pieri. Pēc mazākā satricinājuma uz manas piedurknes nokrita šķidruma lāse un palika tur vēl 20- 30 minūtes pēc rokas pazušanas."

Ar ko tas viss beidzās... Autors: Raziels Mīklainā ektoplazma
10.
Ar ko tas viss beidzās? Medijus sāka vērot uzmanīgāk, neticot viņiem gluži uz vārda, un izrādījās, piemēram, ka ektoplazma populārā medija Helēnas Dunkanes seansos sastāvēja no marles saites un olbaltuma...

Fotogrāfijas, kuras tobrīd likās neapstrīdams pierādījums ektoplazmas esamībai ar šīsdienas vērotāja aci ir ļoti skaidri redzams viltojums.  

Raksti.
Dainis Freijs padomjlaika angārā Mārupē nofilmē ko savādu.

Saites.
Spirituālisms.