Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Fudzi kalns

3776 m augsts, Japānas simbols. Virsotne slēpjas mākoņos, bet uzkāpt var. Kalns visai stāvs. Aktīvākā kāpšanas sezona ir jūlijā un augustā, bet beidzas septembrī, kad slikto laika apstākļu dēļ tā var palikt bīstama. Kāpj astoņas stundas naktī, lai pirms saullēkta varētu pagūt uzkāpt un baudīt skaistumu – lēno saules izniršanu.
Pēdējais izvirdums bija 1707.gadā.

Nāves mežs – Aokigahara („zaļās lapotnes jūra”), atrodas Fudzi kalna pakājē. 1707.gadā, kad notika pēdējais Fudzi izvirdums, nokaitētā lava nenoklāja tikai kādus 3000 ha meža, kur auga baltais ciedrs, priede un samšits. Dzīvnieki – lapsas, savvaļas suņi un čūskas.
Šeit nāk japāņi, lai nomirtu vai izdarītu pašnāvību. Tādēļ to sauc arī par „nāves mežu” vai „pašnāvnieku mežu.” XIX gs. te nesa nomirt slimos un vecos. Tikai sākot ar 1970.gadu policija sāka regulāri reizi gadā pārmeklēt mežu. Pārējā laikā par miroņiem atbild triju vietējo ciemu iedzīvotāji, kam tie jānogādā uz vietējo mežniecību. Te ir izdalīta īpaša telpa ar divām gultām. Vienā nogulda mironi, bet otrā guļ mežsaimniecības strādnieks, kas mironi pieskata. Pēc japāņu ticējumiem nepieskatīts mironis var palikt par spoku.
Runā, ka mežā mīt mirušo gari, dēmoni un velli. Mežā vispār notiekot kas dīvains. Cilvēki še zaudē spēju orientēties, padodas viegli panikai. Mobīlais te nestrādā, kompasa bultiņa rāda nez ko. Tas esot dēļ lielā dzelzs satura vulkāniskajā lavā.
Japāņiem baisā meža sakarā esot pat 1000 gadu veca mitoloģija. Naidīgais gars - Yurei.
1993.gadā iznākusi Vataru Curumi grāmata „Pilnīga instrukcija pašnāvībai,” kurā mežs raksturots kā „ideāla vieta nāvei.” Šis mežs pēc pašnāvību skaita ieņem otro vietu pasaulē pēc Zelta tilta Sanfranciskā.

Skrējiens apkārt kalnam. Ultra Trail Mont Fuji. Esot Āzijas grūtākais kalnu skrējiens, apmēram 160 km garumā. Pirmais latvietis, kas to veicis, ir Mārtiņš Zvīdriņš.

Saites.
Japāna.
Japāņi.