Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Forts, Čārlzs Hojs (1874.-1932.g.)

Amerikāņu autodidakts, noveļu rakstnieks, antidogmātiķis, kas vāca un pierakstīja dažādus neparastus gadījumus. Patiesi var tikt saukts par ufoloģijas tēvu, un kā tādam ASV tam ir daudz sekotāju.

Dzīvesgājums. Dzimis 1874.gada 9.(6.???) augustā Ņujorkas pavalsts administratīvajā centrā Olbānas pilsētā, holandiešu imigrantu ģimenē. Viņa vecāki bija maiznieki. Forta tēvs bija autoritārs, audzināja zēnu stingrā garā, bieži to fiziski iespaidoja.
Līdz 34 gadu vecumam Forts pelnīja iztikai ar žurnālistiku un tauriņu ķeršanu. 1892.gadā 18 gadu vecumā Forts sāka darbu avīzē New York kā žurnālists. Pēc tam kļuva par avīzes Long Island redaktors.
Tomēr 1893.gadā viņš pameta darbu un devās ceļojumā pa pasauli. Viņa ceļojums tika pārtraukts 1896.gadā, kad Dienvidāfrikā saslima ar malāriju. Viņu slimībā kopa Anna Filinga, kas, pēc vieniem avotiem, bijusi īru imigrante, ko Forts pazinis vēl no Olbānijas laikiem, citi - ka viņa bijusi virēja tēva mājā. Forts apprecēja Annu, kas bija par 4 gadiem vecāka un vīra intereses tai bija svešas.
Viņi atgriezās Amerikā un vairākus gadus dzīvoja Ņujorkas Bronksā. Lai savilktu galus, Forts sāka rakstīt avīzēm un žurnāliem. 1906.gadā sāka vākt liecības par anomālām parādībām, tādēļ daudz laika pavadīja Ņujorkas Publiskajā bibliotēkā.
1915.gadā Forts pabeidza divas grāmatas - X un Y, kas iepatikās Teodoram Dreizeram, Forts tās pat mēģināja izdot. Tomēr izdevēji nebija ieinteresēti un vēlāk Forts abus rokrakstus iznīcināja.
Nākamajā gadā viņš saņēma nelielu mantojumu no tēvoča, kas līdzēja tam koncentrēties un literatūru un izpētes darbību. Tā viņš sarakstīja un izdeva 4 grāmatas, kas iemantoja visai lielu populritāti.
Čārlzs Hojs Forts nomira 1932.gada 3.maijā Ņujorkas Bronksā, 57 gadu vecumā.

Darbība. Kad vecāki nomira, viņš pārdeva to veikaliņu un noņēmās ar visas iespējamās periodikas pārlasīšanu. Tajā viņš meklēja ziņas par ugunīgajām bumbām, varžu lietiem, asiņainajiem lietiem, noslēpumainām vīzijām un pazušanām, piepeši parādošām ugunīm, klaiņojošām komētām un lidojošiem diskiem. Viņš savāca ap 40 000 epizodēm 1300 sadaļās par visiem šiem pārsteidzošajiem notikumiem, kas arī radīja pamatu viņa četriem uzrakstītajiem darbiem. 

Darbi. 4 grāmatas, kas izdotas daudzu tautu valodās.
„Nolādēto grāmata.”  Pirmo reizi tika publicēta 1919.gadā. Tajā Forts uzrakstījis par 1883.gada dīvainajām atmosfēras parādībām, kas bija Krakatava vulkāna izvirduma priekšvēstneses; par dzīvo rdību lietiem (vardes, putni, zivis); par poltergeistu; par gigantiskiem cilvēkiem un ārpuszemes civilizācijām; par Supersaragasu jūru, kas itkā ietver Zemi udc.
„Jaunās zemes.” Forta otrā grāmata iznāca 1923.gadā un bija veltīta astronomiskiem fenomeniem. Forts tajā raksta, ka debesī, tāpat kā uz Zemes, ir kontinenti un debesu iemītnieku darbības produkti dažkārt izkaisās pār mums. Šī grāmata rakstīta "smagā" valodā un nav tik populāra kā citas.
"Debesu vulkāni." Nāca klajā 1931.gadā un veltīta parapsiholoģijai. Tajā forts ieviesis terminu "teleportācija" un aprakstījis cilvēku un dzīvnieku kroplības.
„Mežonīgie talanti.” Forta pēdējā grāmata, kas tika publicēta 1932.gadā dažās nedēļas pēc viņa nāves. Forts tajā atteicās no "teleportācijas" idejas un ieviesa "Kosmiskā jokdara" koncepciju, kam pierādījums esot poltergeists. "Uguņi debesīs," cilvēku pašaizdegšanās, vampīrisms u.c. Tālāk Forts pārgāja uz maģiju un okultismu.
„Skat!” (kas tā tāda???)

Supersaragasu jūra. Forta radīts termins, ar kuru tas apzīmēja hipotētisku debesu apgabalu, kas spēj sevī iesūkt un ilgstoši saglabāt visdažādākos priekšmetus.

Forta novērtējums.  Forta sekotāji uzskata, ka viņš bijis anomāliju izpētes pionieris, taču tam piekrīt ne visi. Kāds avots nosauc Fortu par "antidogmātiķi, kas vācis dīvainus un jancīgus atgadījumus." Tiešī šī unikuma dēļ iespējams esot tas, ka uz Zemes "nolīst" dažādi dīvaini lieti - asins, zivju, varžu u.c. protams, ka pētnieki atmosfērā neko tādu nav uzgājuši. Tātad Fortm nav bijusi taisnība, ja vien šī Supersaragasu jūra neatrodas citā realitātē.

Citāti.
„Es domāju – mēs esam kāda īpašums. Es pat teiktu, mēs kādam piederam. Jo kādreiz mūsu planēta bija nepiederoša zeme, kuru pētīja un kolonizēja citas pasaules, savstarpēji cīnoties par to, bet nu tā atrodas kāda valdījumā. Šie „Kādi” valda pār šo zemi – visi pārējie ir brīdināti.”

Saites.
Ufologi.