Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Himlers, Heinrihs (1900.-1945.g.)

Vācu nacists, no 1929.gada SS šefs.

Dzīvesgājums. 1925.gadā viņs iestājās SS. Viņš pavēstīja Hitleram, ka vēlas no SS, kas bija apsardze, izveidot rasiski tīru elitāru karotāju draudzi.
No 1943.gada iekšlietu ministrs. Izstrādājis plānus Polijas un Baltijas kolonizēšanai ar vāciešiem.
1945.gadā apcietināts, izdarījis pašnavību.

Himlers un Vēvelsburgas pils. Viņš bija pils īpašnieks, un mēļoja, ka pilī Himlera SS veicot kādus rituālus. 1945.gada 2.aprīlī amerikāņi pili ieņēma, bet Himlers bija jau to licis uzspridzināt. Tajā atrada apaļu zāli ar "melnās saules" simbolu uz grīdas mozaīkā un padziļinājumu grīdā "mūžīgajai ugunis," kas vairs nedega.
Amerikāņi atrada arī lielu seifu ar dokumentiem.
Mēļo, ka vēl atraduši daudz gredzenus ar miroņgalvām.

Himlers un Latvija. SS šefs Heinrihs Himlers savā ģenerālplānā Ost ierosināja Baltijas vietējos iedzīvotājus sadalīt pēc „rases vērtības” principa: daļā, ko ir vērts ģermanizēt, un „mazvērtīgajā” daļā, kas būtu jāsūta uz Krieviju.” Antropoloģiskā komisija bija aprēķinājusi, ka no bijušajām Baltijas provincēm Kurzemes, Līvzemes un Igaunijas 50% iedzīvotāju jādeportē, bet no Latgales jāizraida visi tās iedzīvotāji, savukārt no Lietuvas – 85%. Viņu vietā jānāk vāciešiem un citiem ģermāņiem, šie apgabali jākolonizē. Kolonizācijas plānos ievērojama vieta tika ierādīta Igaunijā pāri palikušajiem zviedriem. Turpretī latviešu inteliģenci Rozenbergs uzskatīja par bīstamu un nevēlamu, tāpēc to bija paredzēts deportēt un izklīdināt. Šai jautājumā nacistu un komunistu pieeja sakrita.
Jau austrumu politikas tapšanas laikā radās domstarpības starp trim lielajiem nacistiskā režīma spēlētājiem: Rozenbergu, Himleru un Gēringu. Pirmie divi centās risināt aktuālas problēmas, bet plānoja grandiozu kolonizāciju, ģermanizācijas politikas pasākumus un Lielvācijas ekspansiju. Gērings savukārt uzskatīja, ka sagrābtie apgabali jāpārvalda, izmantojot tos kā izejvielu avotus, t.i. ar koloniālām metodēm, turklāt bez jebkādas cieņas pret vietējiem iedzīvotājiem (Einheimische), kas varētu iet bojā. Izlaupīšanu vajadzēja sākt tūlīt pēc okupācijas Viņa Wirtschaftsstab Ost iekļāvās „zaļajā mapē” (Grūne Mappe I). 

Saites:
Vācieši.