Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Jezīdu Radīšanas stāsts

www.aliens rīcībā ir tikai brīvs mīta atstāsts, kas ņemts no XIII gs. jezīdu svētā raksta Kitab al Asvad, kas eiropiešiem pazīstama kā „Melnā grāmata.” Lūk, kas tur sacīts.

Teksts stāsta par to kā Huda (Jezīdu dievs) radījis „Balto Gliemežnīcu no savas pašas dārgākās būtības.” Pēc tam Dievs radīja Anfāra (Angāra) putnu, kura mugurā tika novietota Gliemežnīca (simbolizēja iepriekš eksistējošo Visumu), kurā tas dzīvoja četrdesmit tūkstošu gadu. Pēc tā viņš radīja eņģeļus, kā arī sauli, mēnesi un cilvēku rasi, kas atradās viņa svētās mantijas iekšpusē. Pēc tam dievs „izdeva skaļu kliedzienu Gliemežnīcas iekšienē” un Gliemežnīca „sašķēlās četrās daļās,” no tās izlija ūdens, izveidojot pirmējo jūru.
Pēc tam Huda radīja kuģi, kurā dzīvoja turpmākos trīsdesmit tūkstošus gadu, pirms izvēlējās par mājvietu Lališa kalnu (Kurdistānā, Irākas daļā). Pēc tam lielais Dievs radīja eņģeli Gabriēlu putna veidolā un pavēlēja tam paņemt divus gliemežnīcas gabalus un vienu novietot zem zemes, bet otru – pie Debesu Vārtiem. Tajos Huda novietoja sauli un mēnesi, bet no atlikušajām šķembām radīja zvaigznes, kuras tika piekārtas „debesīs kā izdaiļojums.”

Saites:
Pasaules Radīšanas stāsti.