Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Netānijas rusofobi Vīzu neņem un slāpstošajiem uz parāda nelej

Izraēlas sabiedrība ir kā tāds lupatu deķis - no visas pasaules sabraukušie žīdi cenšas celt savu nacionālo valsti un kopumā viņiem tas arī izdodas. Ļoti lielu daļu Izraēlas iedzīvotāju sastāda no bijušās PSRS izceļojušie aškenāzu žīdi, kas bieži vien tādi nemaz nav, jo, būdami cilvēki ar izteiktu krievpadomju mentalitāti, vienkārši izmantojuši jebkuru iespēju pamukt aiz "dzelzs priekškara." Kā tādi viņi atveduši līdzi uz jauno dzimteni arī savas "tradīcijas," piemēram, tā dēvēto "uzvaras svētku" svinēšanu un nicīgu attieksmi pret jauno mītnes zemi.

Kā viena no tādām atvestajām "tradīcijām" būtu uzlūkojama ilgstoša un nesamērīga grādīgo dzērienu lietošana. Gadījumā, ja nav līdzekļu šmigas iegādei, tad "vecajā dzimtenē" bieži izdevās iedzert uz tā saucamo haļavu. Tiem, kas padomisko žargonu nesaprot, pateikšu priekšā, ka tas nozīmē uz šaru - "par brīvu."

Tomēr, liekas, Netānijā (pilsēta Ziemeļizraēlā, Vidusjūras piekrastē), kā mēs redzam no skaidrā krievu valodā uzrakstītā paziņojuma, vietējā alkohola veikala tirgotāji nebūt nav priekā par šo veco labo "tradīciju."

Rusofobi - tā varētu viņus nosaukt!

Foto: Vilnis Strods, Izraēla, Netānija, 22.10.2007.