Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kristus ordenis

Praktiski ordenis bija templiešu ordeņa turpinājums, Portugālē, kur templiešus neiznīcināja. Portugāļu monarhs Dinišs I to formāli izformēja 1312.gadā. Pēc 6 gadiem – 1318.gadā, tas atdzima kā Jēzus Kristus brālība jeb Kristus ordenis. Jaunais ordenis pārņēma visas templiešu finanses, īpašumus un dalībniekus. 1319.gada 14.martā ordeni atzina pāvests Jānis XXII.

 Kristus ordeņa lielmestri.

Henrihs Jūrasbraucējs (1394.–1460.g.) – dzimis 1394.gadā. jau 1415.gadā izrādījis interesi par kuģošanu. Pats deklarējis, ka viņam ir liela interese par „prezbitera Jāņa zemi.” Hronisti un viņa laikabiedri atzīmē, ka visa viņa darbība arī bijusi pakārtota šim mērķim, lai gan noslēpumā tīta. Zināms, ka ar kuģi apbraucis apkārt Āfrikai, jo ceļš pa Vidusjūru un Sarkano jūru ir saracēņu bloķēts. Oficiālais mērķis bija: palīdzēt Etiopijas kristiešu valdniekam cīņā pret islāmu.
Bija devis neprecēšanās solījumu un to arī izpildīja. Sava testamenta sastādīšanas datumu bija izvēlējies 1460.gada 13.oktobri – templiešu apkaušanas 135.gadadienu.
Nomira 1460.gadā. XX gs. sākumā tika atrasti viņa pēdējās desmitgades darbības arhīvs. Daļu no šiem dokumentiem publicēja 1924.gadā doktors Haime Korteze žurnālā „Luzitānija.” Tā tika zināms, ka Etiopijas sūtnis apmeklējis Lisabonu 1452.gadā.

Žuans II – vienlaikus arī Portugāles monarhs. 1487.gadā nosūtīja uz Etiopiju savu spiegu Pedro de Koviljanu. 

Saites:
Konfesijas, kristīgās.
Kristietība.