Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kondora ezera mūmijas

Ezers atrodas 2900 m augstumā un tas ir 3,5 km garš. Ceļš ar zirgiem no tuvākā ciemata Leimebambes uz to aizņem 10 stundas un tikpat atpakaļ. Tādu pārgājienu piedāvā tikai 3 Čačapojakas vietējās tūrisma aģentūras. 1996.gadā ezera krastā gandrīz 3000 m augstumā klintī iebūvētās kapenēs – čulpas, kapeņu izlaupītāji atklāja vairāk nekā 200 labi saglabājušos mūmiju. To vecums ir vairāk kā 500 gadu, tās labi saglabājušās klimata īpatnību dēļ. Ap ezeru zeme ir privāta, tajā atrastas vismaz 20 apbedījumu vietas. Leģenda vēsta, ka tā pirmie iemītnieki izniruši no ezera dzīlēm.

Pēdējos gados interese par ezeru ir palielinājusies un līdz tam atnāk ap 150 tūristu gadā. Visi tiek reģistrēti šīs apkaimes vienīgās ēkas grāmatā.

Leimebambas pilsētiņā atrodas mūmiju muzejs, kur īpaša klimata apstākļos glabājas pie ezera atrastās mūmijas. Uz audumu gabaliem ap tām sazīmēti spocīgi ģīmīši. Čīles laboratorijās veiktās analīzes liecina, ka vairums kapenēs apglabāto miruši no tuberkulozes. Audumu paraugi liecina par augstu tekstila līmeni.

Saites.
Dienvidamerikas mūmijas.