Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ķīniešu Plūdu stāsts

Cilvēki esot kļuvuši augstprātīgi, neievēroja dievus. Tie atriebās apgriežot pasauli ar kājām gaisā un to kratot kā grabuli. Zvaigznes, planētas un arī Zeme tikušas mētātas pa debesjumu. Sākās lietus un visu pasauli nosedza ūdens.

Ķīnas imperatora bibliotēkā glabājoties kāda apjomīga enciklopēdija no 4320 sējumiem, kurā fiksēti notikumi no senajiem laikiem līdz pat XIV gs., kad tā vēl tikusi papildināta. Tajā ir ziņas par Debesu Imperatoru Tjaņ-di, kas vēlējies iznīcināt grēcīgo cilvēci. Viņš pavēlējis "Dzīvības iznīcinātājai" (Ši Mu) sagraut pasauli ar debesu šausmām: "Planētas mainīja savu gaitu, Zeme sabruka pa daļām, ūdeņi uz tās krūts pacēlās augstu un pārpludināja sauszemi." Cits dievs - vārdā Jui, pažēlojis slīkstošos ļaudis un pavēlēja milzīgam bruņurupucim pacelties no okeāna dibena un pārvērta to par jaunu sauszemi (šī versija ir ļoti līdzīga radīšanas mītam, kas izplatīts praktiski visu to indiāņu cilšu starpā, kas dzīvo uz ziemeļiem no Rio Grandes).

Cits ķīniešu teksts stāsta par to kā "sabruka kolonnas, kas turēja Debesis, un ķēdes, kurās bija iekārta Zeme, izjuka. Saule, Mēness un zvaigznes tiecās uz dienvidu rieteņiem, kur debesis kļuva zemas; upes, jūras un okeāni steidzās uz dienvidu austreņiem, kur grima zeme. Iestājās Lielo plūdu laiks."

Šanhai Czin grāmatā tiek stāstīts par aizvēsturisku, iespējams, 2193.g.pmē. katastrofu., kad Debesis piepeši sasvērās, kā rezultātā Zeme iešūpojusies pretējā virzienā.
Te stāstīts par ragaino briesmoni Kun-Kun, kas caursitis caurumu debesu jumā un ar liesmojošu sarkanu drakonu 1000 lī garumā (praktiski no apvāršņa līdz apvārsnim) aizsedzis sauli. Kun-Kuns apbēris pasauli ar nokaitētiem akmeņiem un visur izcēlušies ugunsgrēki. Iespējams, ka Kun-Kun ir komētas Enki apraksts.
Milzīga ķēniņvalsts nolaidusies okeāna dibenā - te tā saukta par "Nepilnīgo/nepabeigto kalnu" (Pu Čžou Šaņ).Pēc tam, kad dieve Ņū Gua Ši radīja cilvēci, kopā ar sieviešiem un vīriešiem tā cēla pirmo ķēniņvalsti Pu Čžou Šaņ, kur sācies lieliskais Zelta laikmets, kas izplatījās pa visu zemi. Daudz gadu vēlāk viens no tās dievišķajiem prinčiem skaudības mudināts nolēma gāzt Ņū Gua Ši. Debesu kaujas laikā ugunsgalva triecās pret "Nepilnīgo/nepabeigto kalnu," kas iegāzās jūrā. Tas, savukārt, izraisīja Lielos plūdus. Tie iznīcināja civilizāciju un lielāko daļu cilvēces.

Imperators Šuņs (~2233.–2184.g.pmē.) esot rakstījis pirms kāpšanas tronī: "Visa zeme pagāja zem ūdens, visa pasaule kļuva par bezgalīgu okeānu. Cilvēki peldēja vētrainajos ūdeņos, meklēja glābiņu alās un kokos augstu kalnos. Ražas gāja bojā, izdzīvojušie sacentās ar plēsīgajiem putniem par dzīves vietu. Tūkstošiem ļaužu mira ik dienas.”

Ikgadus tiek novadīta ceremonija Ši-Mu dvēseļu nomierināšanai un Dzīvības Sagrāvējai. Tā veltīta tiem cilvēkiem, kas noslīkuši Lielajos plūdos. Ceremoniju notur devītā mēneša devītajā dienā (nu gluži tāpat kā romiešu Lemūrijas ceremoniju!).

Seno ķīniešu teiksma vēsta: „Debesīs uzleca desmit saules un briesmīgs karstums dedzināja Zemi. Pēc tam deviņas saules nokrita.” Šīs desmit saules spīdējušas imperatora Jao valdīšanas laikā (2205.-2197.g.pmē.- tādi dati sniegti mitoloģijas enciklopēdijā par Jao valdīšanas laiku, bet alieņu Imperatoru sarakstā teikts, ka Jao valdījis XV gs.pmē. un laikam jau arī Imanuels Veļikovskis Jao valdīšanas laiku datē ar XV gs.pmē.). 

Saites.
Pasaules Plūdu stāsti.