Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Klipertona sala

Neliela koraļļu saliņa Klusajā okeānā.

Tā ir vien 6 kvkm plaša, tomēr vareni īpaša. Tā ir palmu un zilu ūdeņu ieskauta, kā arī izceļas ar savu īpatnējo segumu.

1910.gadā tur uzslieta bāka un aptuveni 100 cilvēki nolēmuši sākt dzīvi uz šīs mazās, tomēr eksotiskās saliņas. Tiesa, dzīve nav bijusi tik vienkārša, un, lai iedzīvotāji varētu dzīvot pilnvērtīgi, katru otro mēnesi uz šo saliņu devies kuģis ar pārtikas un pirmās nepieciešamības precēm. Viss bijis salīdzinoši lieliski, līdz 1914.gadā kuģi pārtraukuši savu ierasto maršrutu Meksikā notiekošā pilsoņu kara dēļ.

Par cilvēkiem uz salas, kur nebija piemērota zemkopībai, aizmirsa. Ļaudis novārguši vai gājuši bojā, cenšoties izglābties. Savukārt kāds vīrs izmantojis izdevību, šajā laikā sevi pasludinot par karali. Viņš sācis izvarot sievietes un nogalināt visus, kas nepakļāvās. Tas ievilkās zināmu laiciņu, visbeidzot dāmas sazvērējušās un kopīgiem spēkiem viņu nogalinājušas. 1917.gadā pēdējos atlikušos iedzīvotājus, proti, trīs sievietes un bariņu bērnu, izglābis amerikāņu kuģis.