Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Katmanda

Nepālas galvaspilsēta.
Liels daudzums tempļu.

Par Katmandu ieleju ir stāsts: reiz tur bijis ezers. No Ķīnas ieradies budists Mandžušri, un ar zobnu pārcirtis kalnu, ūdens aizplūdis un ezera vietā sākusi veidoties pilsēta.

Aplūkojamie objekti.
Pils.

Karaliskais laukums. No visām puēm svētnīcas.

Kumāri Devī templis. Templis dzīvai dievietei. Šim nolūkam tiek izvēlētas 4 gadu mazas meitenes un rīkots konkurss. Piemēram, drosmi pārbauda, liekot mazajām finālistēm nakti pavadīt kopā ar rituāli nogalētu bifeļu un kazu galvām. Vēl meitenē jābūt ar perfektu ādu, matiem un zobiem.
Uzvarētāja iegūst dzīvās dievietes statusu un templī dzīvo kopā ar vecākiem. Viņai jāpiedalās reliģiskajās procesijās un jādod svētība laicīgajiem valdniekiem. Kad meitene sasniedz pubertāti, sākas jaunas dievietes meklēšana. Iepriekšējai valsts maksā pensiju.

Galvenais hinduistu templis. Atrodas Katmandu nomalē. Tas uzcelts uz svētās upes, kur, lai pēc nāves reinkarnētos, jānokļūst katram hinduistam. Tāpēc tās krastā ik dienas notiek desmitiem miušo kremēšanas ceremonijas. Templis ir mājvieta simtiem pērtiķu, kas ālējas un trokšņo traucējot ceremonijas.

Budanatas templis. Ar balto kupolu.  

Saites.
Nepāla.